Videorama!

Det er stjernetungt i ukens beste musikkvideoer. Rihanna, Paramore, Drake, Justin Timberlake og Lana Del Rey leder an.

Rihanna – “Stay”

Hvordan er interessen der ute for å se Rihanna i badekaret da? Gigantisk? Hun er hvertfall dønn nedsenket i badekaret i sin nye video ”Stay”. Emosjonell er hun også. Trenger trøst. Kanskje ikke av Chris Brown. Eller hva vet jeg…?

Justin Timberlake/Jay-Z – “Suit & Tie”

Justin er tilbake og har med Jay-Z på laget i videoen til ”Suit & Tie” der Justin kjører bra stil både på klær og dansetrinn når vi er med ham bak og på scenen. Den veldig filmatiske stilen på musikkvideoen er signert den svært kjente regissøren David Fincher (Fight Club, Zodiac, Social Network).

Paramore – ”Now”

Hayley Williams og Paramore er tilbake etter mye drama i medlemsmassen i det siste. I april skal etter planen albumet Paramore dukke opp, og første video er til låten ”Now” som har fått et voldsomt krigstema. Låten inneholder stor og poppete lyd som sikkert vil fenge de fleste fans av Paramore.

Drake – “Started From The Bottom”

Drake har virkelig hatt en karriere i oppoverbakke, og den historien går igjen i hans nye video til låten som er en forsmak på albumet Nothing Was The Same som ryktes å komme i sommer. I ”Started From The Bottom” handler det om små seire på veien til den ypperste suksess. God og morsom video.

Lil Wayne/Drake/Future – “Love Me”

Drake sniker seg også med i Lil Waynes nye video “Love Me”. Litt av en uke for Drake på videofronten. Her gir Lil Wayne begrepet vannseng en ny mening ved å plassere sengen sin i et basseng. Selvsagt med en hel del lettkledte kvinner ved sin side. Han leker jo ikke rapper. Vil det ikke bli litt stress å stå opp om morgenen og havne rett i bassenget? Låten inneholder en ganske drøy tekst. En bonus for noen.

Lana Del Rey – “Burning Desire”

Sånn har det altså blitt. Lana Del Reys nye video til ”Burning Desire” er halvt en musikkvideo og halvt en reklame for bilmerket Jaguar. Kunst og kommers blandet i en herlig røre.

Billy Talent – “Stand Up And Run”

Kanadiske Billy Talent viser seg fra sin aller mest pompøse side i låten ”Stand Up And Run” fra fjorårets gode Dead Silence-album. Videoen går Coldplay i næringen på lys og scenefremførelse, og det harmonerer ikke med det bandet Billy Talent pleier å være. Emosjonell mykhetsalarm.

Passion Pit – ”Carried Away”

Indieheltene i Passion Pit fikk gitt ut sin forholdsfokuserte video til Gossamer-sporet ”Carried Away” akkurat like før Valentinsdagen. I denne fine videoen får du blant annet se Sophia Bush fra tv-serien One Tree Hill i et forhold som går opp og ned. Som de fleste forhold gjør. Realitet der altså.

James Blake – “Retrograde”

Engelske James Blake fikk god respons i store deler av Europa for sitt debutalbum i 2011, og har mange følgere også her i Norge. I april kommer Blakes nye album Overgrown, og første låt derfra heter ”Retrograde”. I den vakre og dystre videoen står tiden stille for alle – utenom en sikkert litt forvirret person – etter at en asteroide har truffet jorden.

Pusha T/Rick Ross – “Millions”

Pusha T fra Clipse fikk med seg pluggen Rick Ross på sin Wrath Of Caine-mixtape, og nå har låten ”Millions” fått en video så full av rap-klisjeer at det hele blir svært underholdende. Narko, damer, politi, du vet. Rick Ross er så typete i videoen at han røyker sigar i avhør med politiet. Hadde ikke gått i virkeligheten. Godt det er fiksjon.

Kråkesølv – “Husk At Livet Går Fort!”

Kråkesølv gir deg et par minutter med svært vakker animasjon i sin nye video til ”Husk At Livet Går Fort” fra platen Alle Gode Ting. Sangen og videoen handler om livet og hvor fort det hele er over. Lev i nuet, og alt det der.

Halestorm – “Freak Like Me”

Amerikanske Halestorm tok hjem en Grammy i hardrock-kategorien nylig for låten «Love Bites (So Do I)», og feirer det med å slippe en video til en annen låt. ”Freak Like Me” viser bandet på tur i Europa, og beviser også at Lzzy Hale er en av rockens tøffeste vokalister for tiden. Overprodusert og amerikansk, men tøft likevel.

Wild Nothing – “Only Heather”

Wild Nothing er amerikanske Jack Tatum som får med seg en hel del musikere når han spiller den fine alternative poprocken sin live. Siste album Nocturne kom i fjor, og derfra har låten ”Only Heather” fått en video som viser en kar som går rundt i byen med et sverd gjennom kroppen. Helt til han ikke orker mer. Men låten er fin.

Vreid – “The Reap”

Det norske metalbandet Vreid skal veldig snart slippe sitt nye album Welcome Farewell, og sent i fjor kom første låt derfra som heter ”The Reap”. Musikalsk viser ”The Reap” Vreid fra en litt mer striglet side enn fansen er vant til fra dette ekstrem-metal-bandet, men resten av Welcome Farewell viser seg å være mye hardere enn førstesingelen. Nå har veldig gode ”The Reap” fått en video som handler om jakt. Mye grønne effekter får du også.

Local Natives – “Heavy Feet”

Torsdag 21. februar spiller indieorkesteret Local Natives foran et utsolgt John Dee i Oslo, og nylig ga amerikanerne ut sin andre plate Hummingbird. Den snodige videoen til ”Heavy Feet” handler om tre blinde karer som elsker å fly modellfly. Og så får du også med noen syngende smørbrød som ekstra bonus….

Isolée – “Allowance”

Den tyske produsenten Isolée heter egentlig Rajko Müller, men jeg skjønner godt at Isolée høres mer sexy ut. Den lette elektroniske musikken Isolée lager er også svært sexy, og dobles opp med en meget fin musikkvideo som handler om en kvinne som er dypt inne i et mareritt som ender med vampyrbitt og det hele.

http://youtu.be/BNXv5LtUcoo

Rune Berg – “No Other Way Out”

Rune Berg var guitarist og låtskriver i The Margarets som hadde noen fine The Smiths-lignende singler og album for noen år siden. I fjor slapp Rune Berg sin solodebut Hølå, og andre singel ut derfra har nå fått en video som er tatt opp på lanseringsfesten for platen. Køntri-indie. Fint.

Bad Religion – “True North”

Punklegendene i Bad Religion fatter seg ofte i korthet, og gjør det også via tittelkuttet på sin nye plate True North. Den kjappe videoen handler om en punkfan som setter på platen deres. Punktum. Spennende er det jo ikke, men låten er som alltid god fra Bad Religion.

Tyler, The Creator – “Domo 23”

Odd Futures Tyler, The Creator er snart tilbake i ringen med platen Wolf, og ruler litt i ringen i videoen til ”Domo 23” også. Han wrestler som bare det. Med en enorm susp. Enorm.