– Vil bli et ikon

Grammy-nominerte MNEK sikter etter stjernene og vil jobbe med de beste. NRK mP3 tok en prat med 19-åringen.

Uzoechi Osisioma Emenike, bedre kjent som MNEK, er kanskje ikke et veldig kjent navn. Enda. Den London-baserte 19-åringen har allerede vært Grammy-nominert og jobbet med større navn som blant annet Rudimental, Sub Focus og Far East Movement, i tillegg til at han har produsert for Kylie Minogue.

Så langt ser det ut til at 2014 er MNEKs år.

Ydmyk og takknemlig

Tidligere i år slapp Gorgon City låta «Ready For Your Love» – skrevet og sunget av MNEK. Sangen gjorde det godt på listene, og i kjølvannet av suksessen slapp MNEK sin første singel «Every little Word» fra hans kommende album.

Nylig kom han hjem fra New York der han forteller at han møtte noen spennende folk. Mer vil han ikke røpe foreløpig.

– Jeg har egentlig bare vært på ferie, møtt noen folk og slappet av. Jeg trengte det, og det er noe alle trenger innimellom. Jeg vil ikke fortelle for mye om nøyaktig hvem jeg møtte, men jeg kan si at det er noen veldig spennende folk som jeg skal holde kontakt med.

– Hvordan er det å motta så mye god kritikk fra bransjen?

– Det er veldig smigrende. Jeg er ydmyk og takknemlig for det hele, og er veldig glad for at folk liker musikken min. De respekterer det jeg driver med, og jeg er veldig lidenskapelig mot musikken, noe som gjør at det betyr enda mer for meg. Det viser at vi har en gjensidig respekt for hverandre – jeg og kritikeren – og det setter jeg pris på.

Foto: Universal Music

Album ventes

MNEK forteller at hovedfokuset kommer til å ligge på albumet fremover, men har en drøm om å jobbe med flere store artister. For å kunne jobbe med andre vil han ha muligheten til å velge fra øverste hylle, og sørge for at disse artistene også har lyst til å jobbe med han. For å få til det må han først få ut sin egen musikk.

– Forhåpentligvis kommer skiva til neste år. Jeg har veldig lyst til å si våren. Kanskje halvveis ut mot sommeren. Når jeg tenker meg om vil jeg egentlig ikke love noe som helst – jeg vil ikke være en av de som gir et tidspunkt for albumet, og ender opp med å måtte utsette. Det kommer an på hvordan alt går fremover – såpass kan jeg si.

– Hva er din største drøm som artist?

– Jeg vil at folk skal vite hvem jeg er og hva som er min greie.

– Min største drøm. Wow. Det må nok være å bli et ikon, og at folk skal høre musikken min og tenke «selvfølgelig, det er MNEK vi hører. Vi må dra og se han opptre live, vi må kjøpe musikken hans og vi må være en del av det han driver med». Jeg vil at folk skal vite hvem jeg er og hva som er min greie, og at folk skal respektere det.

– Må skape noe mer

19-åringen forteller videre at grunnen til at han endte opp i musikkbransjen er hans rene kjærlighet for musikken.

– Jeg tror jeg ble så fascinert av musikken som ung, og at jeg bare driftet mer og mer mot den opp gjennom årene. Så begynte jeg å lage musikk selv og jeg elsket det så mye at jeg ikke kunne slutte.

Den siste låta han slapp er «Wrote A Song About You» som han beskriver som en blanding av to verdener han er veldig glad i.

– Den er trist og allikevel uptempo. Det er sånn sweet and sour-blanding som på en måte er min greie, sier han og fortsetter:

– Akkurat den låta handler om at jeg er hjerteknust, men det er også slik at det er selve sangen som knuste hjertet mitt. Sangen får meg til å tenke på de gode og de vonde stundene, men det hele er kun et scenario jeg har skapt selv. Jeg kan helt ærlig si at det ikke handler om meg eller en annen person i mitt liv. De fleste tror ikke på meg når jeg forteller det, og tror at jeg lyver, men det er faktisk bare en historie jeg har skapt selv. Det er dette som er kreativ skrivning for meg – musikk er kreativ skrivning.

– Når kan vi se deg på en scene i Norge?

– He-he, igjen avhenger det av hvordan alt går fremover. Jeg vil prøve å få musikken min ut til verden først og jeg elsker å ha internasjonale fans, men jeg må skape noe mer først. Nå skal jeg bare kjøre på og få ut albumet til neste år, og så skal jeg slippe en ny singel om et par måneder. Så sees vi kanskje senere!

Hele intervjuet kan du også høre på mP3 klokken 18.30.

MNEK – «Wrote A Song About You»: