Vil du spille på Pstereo?

P3s Urørtscene gir band i startgropa mulighet til å skinne på festivalen Pstereo i august. Meld deg på her!

Sommeren nærmer seg med stormskritt og i samarbeid med Pstereo i Trondheim gir vi deg nå muligheten til å opptre på Urørtscenen fredag 15. og lørdag 16. august.

På Urørtscenen vil P3 Urørt og Pstereo presentere det beste av unge, ferske, norske artister fra Urørts enorme univers. Seks band skal bookes til den årsferske scenen.

–Publikum på Pstereo er nysgjerrige på ny musikk. Tidligere år har opptil 2000 mennesker samlet seg foran den lille Temposcenen hvor vi har presentert lokale band. Med den nye Urørtscenen og samarbeidet med talentportalen Urørt vil vi vise frem enda mer bra, norsk undergrunnsmusikk, sier Kim Aasli, som er bookingsjef i Pstereo.

Siden Tempo-scenen forsvinner ut, håper Aasli at sterke kandidater med tilknytning til Trondheim melder seg på via samarbeidet med Urørt.

– Vi ønsker at majoriteten av banda på Urørtscenen skal ha lokal tilknytning, men åpner påmeldingen for kandidater fra hele landet. Det skjer mye spennende i musikkmiljøet både i Trondheim og resten av landet om dagen, sier han.

Fyll ut skjemaet nederst i saken og meld deg på!

Highasakite og Kvelertak er de største, norske navnene på årets Pstereo-plakat. I tillegg åpner Årets Urørt, Sigurd Julius, festivalen fredag 15. august.

– Det er moro å se at tidligere Urørt-band er høyt oppe på programmet. Highasakite er nest siste band ut lørdag kveld. Det er kjekt å se at de nye, norske headlinerne har sprunget ut av Urørt, forteller bookingsjefen.

Highasakite, Pstereo 2012. Foto: Jørn Gjersøe, NRK
Highasakite, Pstereo 2012. Foto: Jørn Gjersøe, NRK

I tillegg til å vise publikum ny musikk de ikke vet at de liker ennå, håper Aasli at Urørtscenen på Pstereo kan være med på å gi ferske band med bra ting på gang oppmerksomheten de fortjener.

– De som blir plukket ut kvalitetssikres av en jury. Jeg er sikker på at det kommer mange bra kandidater, og at det vil være band vi kommer til å høre mer fra i fremtiden.

 

Dette er vilkårene for å delta:

– Du må ha profil på Urørt med egne låter av nyere dato.

– Bandet ditt må kunne spille konsert på Pstereo fredag 15. eller lørdag 16. august 2014.

– Dere vil få 30 minutters spilletid på P3 Urørtscenen.

– Tilreisende band får dekket overnatting i Trondheim.

– Dere får i etterkant av festivalen utbetalt et reisetilskudd på opptil 3.000,- NOK, avhengig av hvor mange dere er og hvor dere geografisk holder til. Dere må selv besørge reisen og komme dere til og fra Trondheim.

– Pstereo stiller med all nødvendig backline på scenen.

– Hele bandet får full artistakkreditering som gir tilgang Pstereos festivalområde begge dager av festivalen. Området har 18-årsgrense, men yngre band kan få følge av en voksen.

– Mat og drikke på festivalens artistbackstage spilledagen.

Høres dette noe ut for deg? Meld på deg eller ditt band i skjemaet nedenfor. Fristen er mandag 5. mai.