Vil du spille på Slottsfjellfestivalen?

Nå har du muligheten til å spille på samme festival som Two Door Cinema Club, First Aid Kit og Cashmere Cat!

I år som i fjor inntar P3 Urørt Slottsfjellfestivalen med sin egen scene og gir deg muligheten til å spille på en av Norges største festivaler foran et stort publikum!

Sammen med Slottsfjell velger vi ut et knippe artister og band vi tror vil lage gode konsertopplevelser på årets festival. For å melde seg på konkurransen må du eller ditt band ha en aktiv artistprofil på Urørt, aller helst med rykende ferske låter. Coverlåter tells ikke.

– Siden 2011 har P3-Scenen vært en svært viktig del av Slottsfjell-opplevelsen, både for oss som arrangører og for publikum. P3-Scenen er scenen hvor morgendagens stjerner får muligheten til å vise seg frem for et festivalpublikum, ofte for aller første gang, sier Henning Krane, bookingsjef i Slottsfjellfestivalen.

– En sykt bra festivalscene

Artister som Highasakite, Cezinando, Kjartan Lauritzen, Nico & Vinz, Sløtface og Arif har alle spilt noen av sine aller første festivalkonserter på P3-Scenen på Slottsfjell.

– Det var den første store festivalen vi gjorde. Å få spille der så tidlig i karrieren gav en driv til å spille på norske festivaler. Hver gang vi har spilt på P3-scenen har det vært folk og liv. En sykt bra festivalscene med tanke på størrelse og intimitet, sier Lasse Lokøy, bassist i Sløtface, som gjorde sin Slottsfjelldebut på P3-scenen i 2014.

Sløtface har spilt på P3-scenen på Slottsfjell flere ganger. Foto: Kim Erlandsen

Blant fjorårets artister kan både Pom Poko og Jimi Somewhere liste opp gode grunner til hvorfor man bør kaste seg på muligheten til å spille på P3-scenen.

– Det gir en gylden mulighet til å få vise seg frem på en stor festival og man møter garantert både nytt publikum og nye artister, sier gjengen i Pom Poko, en av fjorårets Urørtfinalister.

For Jimi Somewhere gav opptredenen på P3-scenen han en ny selvtillit som artist.

– Det å spille på P3-scenen på Slottsfjell har vært veldig viktig for meg. P3-scenen på Slottsfjell var første gang jeg merket at folk kunne tekstene og sang med. Det er god stemning der uansett hvor mye «hype» du har og det betyr mye. Du vet aldri hvem som havner på konserten din, sier han.

Jimi Somewhere spilte på P3-scenen i fjor. Det økte selvtilliten som artist. Foto: Kim Erlandsen

Publikums nye favorittartister

For bookingsjefen er det viktig å gi publikum muligheten til å oppdage sine nye favorittartister på Slottsfjellfestivalen, side om side med store norske og internasjonale artister.

– Publikummet på Slottsfjell har alltid vært flinke til å sjekke ut nye artister, både på de store og de små scenene. Man kan også lære endel om hvordan det er å spille på store sommerfestivaler. Det er proft opplegg både på og bak scenen, sier Krane.

Dette kan Lasse fra Sløtface skrive under på.

– På Slottsfjell blir man likestilt. Norges beste festival når det kommer til måten de tar vare på artistene sine.

Urørt-redaksjonen og Slottsfjell går sammen gjennom søknadene som kommer inn. Det er ikke et krav at man allerede har vært spilt på radio, har høye streamingtall eller har spilt masse konserter.

– Vi prøver så godt vi kan å finne de banda vi har trua på kan levere en god festivalkonsert, har de gode låtene og som musikalsk kan komplementere Slottsfjell-programmet. Vi ønsker oss band i alle sjangere, og ønsker å vise frem bredden av hva som beveger seg i undergrunnen om dagen, sier Krane.

Påmeldingsfristen er onsdag 25. april.
Husk å lese vilkårene nøye, de er bindende.
Vinnerne annonseres i Urørt-sendingen på radio mandag 7. mai.

[googleapps domain=»docs» dir=»forms/d/e/1FAIpQLScb6pHF37XDI3zuAvOYZJmSHEl2pDDUUXHSjayCD8Ks0ekMfQ/viewform» query=»embedded=true» width=»100%» height=»1500″ /]