Vil gjøre Cobains barndomshjem til museum

Nirvana-fans har startet innsamlingsaksjon på nettet.

8. april er det 20 år siden rocklegenden og frontfiguren i Nirvana ble funnet død. Kurt Cobain tok sitt eget liv i hjemmet sitt i Seattle. Han slet i mange år med rusproblemer, og det ble også funnet spor av heroin i blodet hans.

I går ble også to nye bilder fra leiligheten hvor han døde offentliggjort av politiet i Seattle. Det ene bildet viser innholdet i en sigareske, som inneholder sprøyter og annet utstyr knyttet til Kurts heroinmisbruk, mens det andre bildet viser en røykpakke, sigarboks, kontanter og et par solbriller. Ingen av disse bildene har blitt vist til offentligheten før.

På tampen av fjoråret la Cobains mor ut huset Nirvana-frontfiguren vokste opp i for salg. Nå vil fansen gjøre det om til et museum.

Et mål på 700 000 dollar

Ifølge NME har nemlig en fan lansert en kampanje for å skaffe nok penger til å kjøpe huset og gjøre det om til et museum. Wendy O’Connor, Cobains mamma la ut huset for salg til en pris av hele 500 000 dollar, selv om det skal være verdsatt til snaue 67 000 dollar. Hun vil også at eiendommen skal bli et museum, skriver nettsiden.

Kurt Cobain var vokalist i grungebandet Nirvana, som er nominert til Hall of Fame. Foto: NTB Scanpix / Mark J. Terrill, AP Photo.
Kurt Cobain var vokalist i grungebandet Nirvana. Nå vil flere ha barndomshjemmet hans som museum. Foto: NTB Scanpix / Mark J. Terrill, AP Photo.

Derfor fikk journalist og Nirvana-fan Jaime Dunkle, etter mye overbevisning, komme til Cobains hus og filme hans gamle soverom. Hun la så videoen ut på nettsiden GoFundMe, der målet er å samle inn hele 700 000 dollar.

– Vi ønsker å gjøre Kurt Cobains barndomshjem til et museum. Vi vil gjøre at dette huset blir gjengitt av oss som var hans fans, så det ikke ender opp i klørne på kapitalistisk grådighet. Dette museet vil reflektere den anti-kommersialisme ånden av Nirvana, skriver hun.

Love

Kurts foreldre kjøpte huset i 1969 da han var to år. Han bodde der til foreldrene ble skilt da han var ni år gammel, før han returnerte som tenåring. Nirvana ble i løpet av kort tid et av verdens viktigste band, særlig etter låta “Smells Like Teen Spirit” og albumet Nevermind.

Cobain giftet seg med artist og skuepilleren Courtney Love i 1992, og sammen fikk de datteren Frances Bean Cobain senere samme år.

Les også: Love lager Cobain-film

Selv om Love har hatt en karriere både som artist og skuespiller, så er hun for de fleste mest kjent som enken til Kurt Cobain.

Nirvana – “Smells Like Teen Spirit”: