Vil jobbe med Highasakite

Findings-aktuelle Broiler frir til hyllet, norsk vokalist.

Broiler er klar for Findings Festival. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Broiler er klar for Findings Festival. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Broiler skal snart opptre på festivalen Summerburst i Gøteborg. Duoen, som har tatt steget fra joviale festsanger til EDM-schlägere siden oppstarten i 2011, skal spille foran 32000 tilskuere. Helt utsolgt.

Hitmaskinene fra Drammen gleder seg likevel til å spille på Findings Festival, som baserer seg på elektronisk dansemusikk. Festivalen arrangeres på Bislett Stadion for det andre året på rad.

Gledet seg i to år

– Vi har gledet oss ganske lenge nå. Det blir faktisk en av de aller beste helgene i livene våre, tror jeg. Å komme på hjemmebane, det blir ordentlig moro. Litt skummelt, sier Mikkel Christiansen.

Oi, en av de beste?

– Vi har visst at vi skal spille der snart i to år og gledet oss veldig til det, tilføyer Simen Auke.

EDM-guden Avicii spiller på Findings Festival, men Broiler får ikke lillebrorkompleks av å stå på samme plakat som svenske Tim Berling.

– Det er mer et privilegium. Det er musikk i alle retninger på en sånn festival. Å bare være på plakaten med de andre artistene gjør det til en begivenhet.

Lek fortsatt viktig for Broiler

Drammen-duoen ler litt når vi lurer på hvor er Broiler nå sammenlignet med oppstarten i 2011. Med alderen tenker de på å ta vare på Broiler som en bedrift, men de har fortsatt masse frihet. Lek er fortsatt et viktig element.

– Det er noe helt nytt. Vi prøver hele tiden å endre oss, leve med musikkuttrykket. Når man vil noe mer, som vi gjør nå, så blir det stadig viktigere.

– På Findings skal vi vise et helt nytt sett og alt blir nyskapende i forhold til hva vi har gjort før. Vi gleder oss veldig til å se publikums reaksjon, frister de.

Hør Broilers «Wild Eyes» ft. RAVVEL:

Hadde digget å fått Håvik fra Highasakite på en låt

Har fansen endret seg med dere? Fra rølpete låter til EDM?

Ingrid Helene Håvik fra Highaskite. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3
Ingrid Helene Håvik fra Highaskite. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

– Vi har fått nye fans på veien, og kanskje er det fans som ikke henger like mye mer lenger. Det er noe vi bare må godta. Vi syns det er kult når folk følger med videre, selv når vi forandrer på ting. Det setter vi skikkelig pris på, sier Simen og får støtte av kollegaen.

– Det er kult at de som var der for humoren er der nå for musikken.

Duoen forteller at mange sjangere inspirerer dem – rock, hiphop, blues. Det hjelper Broiler til å finne nye rytmer og melodier. De er åpen for å krysse sjangere, og avslutningsvis frir Broiler til vokalisten i et kritikerrost band – som også har laget låt med CLMD – på spørsmål om hvem de drømmer å jobbe med.

– Ingrid Helene Håvik fra Highasakite. Hun syns vi er skikkelig, skikkelig bra. Vi hadde digget å få henne på en låt. Det hadde vært kjempekult, sier de samstemt.

Se Highasakite live på P3 Gull: