Vil lage plata Oasis aldri gjorde

Manageren til Beady Eye mener den nye skiva vil bli bedre enn Oasis’ mestselgende album.

Soloprosjektet til Liam Gallagher har fått mye tyn av storebror Noel. Likevel er det nye albumet noe Liam mener Oasis burde ha laget etter gullplata (What’s The Story) Morning Glory.

Liam Gallagher vil lage plata Oasis aldri gjorde (Foto: Promo)
Liam Gallagher vil lage plata Oasis aldri gjorde (Foto: Promo)

Frontmannen selv har fortalt til NME at Beady Eye’s nye album er en plate Oasis burde ha gjort etter (What’s The Story) Morning Glory fra 1995. Han forteller at Beady Eye ikke er redd for «den vanskelige andreplaten» og mener hans tidligere gruppe ikke var modig nok til å lage denne platen.

– Jeg sier ikke at den er bedre enn Be Here Now, eller at den kommer til å bli det. Jeg elsker Be Here Now. Men jeg er litt skuffet over at Oasis ikke gjorde den siden vi solgte 20 millioner plater. Men med denne jævla plata har vi tatt av hengslene og stupt rett i det, forklarer Gallagher.

Les også: Nekter Noel å se Beady Eye 

Bedre enn Oasis

Skal vi tro bandets manager,  Scott Rodger, har bandet et stort album foran seg. Han tror dette kan bli det beste albumet i Liams karriere, og legger til at Beady Eye er svært talentfulle musikere.

Liam tok med seg ruinene etter Oasis og startet det nye bandet i 2009. Da han gikk solo var han en million prosent sikker på at solo-låtene hans er bedre enn hva Oasis noen gang har laget. Broren, Noel Gallaher, er fortsatt ikke enig og mener Beady Eye er en hyllest til Oasis.

Ingen reunion

Etter gitaristen i Beady Eye, Andy Bell, gikk ut og sa at en Oasis-gjenforening burde finne sted, reagerte Liam med sinne. Han gir blanke i både Oasis og broren, og legger til at de måtte være fjerne under hele deres siste album for å glede seg.

Beady Eye, som slipper nytt album i løpet av året, har fått med seg produsent Dave Sitek, best kjent fra indierock-bandet TV On The Radio.

Beady Eye – »The Roller»: