Vil skildre virkeligheten

Oslo-rapperen Awill (21) jobber for å gi låtene sine et mest mulig dokumentarisk preg.

– Jeg vil folk skal tenke dokumentar når de hører musikken min.  Dokumentar på alt i livet, sier Serge Itamba (21) – som rapper under artistnavnet Awill, og er Ukas Urørt med låta «Empirical».

Han har drevet med musikk siden 2006, da han som 14-åring oppdaget hiphopscenen i Belgia.

– Der ble jeg kjent med en produsent som heter Badboy. Vi prøvde oss frem og lagde både hiphop- og reggaelåter.

P3 Urørt mener:

Awill er en karakteristisk rapper, som ruller nonchalant på rimene med sine hverdagslige og filosofiske betraktninger. På «Empirical» forenes dette med en jazzete, nittitallspreget beat med kantete melodilinjer.

Mer om: Awill

– I «Empirical» prøver jeg å vise folk noen ting de burde vite om livet. Jeg deler min egen erfaring og kunnskap med den som lytter, samtidig som jeg snakker til meg selv. En kompis av meg i Miami lagde beaten og sendte den til meg, og jeg følte den med en gang. Jeg bestemte meg for å lage en kul video til den, og er glad for at folk liker låta, sier den unge rapperen.

Se videoen her:

Skriver om virkeligheten

Artistnavnet Awill er noe tilfeldig.

– Der en idé jeg fikk av en kompis som heter Awil. Jeg syntes navnet hørtes interessant ut, så jeg gjorde min egen vri på det.

Serge har lett for å lage låter så lenge han har en bra beat å rappe på.

– Når jeg har hørt beaten noen ganger setter jeg meg enten ned for å skrive, eller går rett inn i hula og bare spytter det rett ned på beaten. Det viktigste er å ha konseptet for låta klar, da vet jeg hvilke rim som trengs, uansett om jeg henter dem fra hodet eller papiret. 

Han etterstreber å rappe om mest mulig realistiske scenarier.

– Jeg skriver om min egen virkelighet, fordi det er en jeg kjenner. Jeg vil at låtene mine skal oppleves som dokumentarer.

Varmet opp for Don Martin

Awill har jobbet med flere andre rappere og produsenter. Albumaktuelle Don Martin, tidligere medlem i Gatas Parlament, er en av dem.

– Høydepunktet så langt var å få gjøre noen låter på releasepartyet for En gang romsåsgutt alltid romsåsgutt.

Serge satser hardt på musikken, og sier det er vanskelig å få tid til andre ting.

– Jeg prøver å tilbringe så mye tid jeg kan med famillien. Men det er hardt, fordi musikk er det jeg holder på med nesten døgnet rundt.

Øya-aktuelle Wu-Tang Clan er blant inspirasjonskildene til Awill, sammen med klassikere som Nas, Quasimoto, Das EFX, Common, J Dilla og Jay-Z.

– I tillegg er jeg glad i nyere artister som Kendrick Lamar og Joey Badass.

Han sier det betyr mye å få gode tilbakemeldinger.

– Å bli Ukas Urørt er et steg i karrieren og gir meg ekstra motivasjon. Jeg setter pris på at tid folk bruker tiden min på å høre på det jeg har å komme med. Jeg håper folk fortsetter med det.

Han vil ikke røpe for mye om hva som er planene fremover, men sier at han jobber med produsenten MichaelGood, som egentlig heter Michael Enggrav for tiden. I tillegg planlegger han musikkvideoer til flere av låtene sine, og å gi ut musikk med kollektivet Why Be i tida fremover.

Hva synes du om Awill? Legg gjerne igjen din mening i kommentarfeltet under.

Hør også intervju med Awill i Urørt på P3, onsdag klokka 21 -23.