Billy Bragg-konkurransen ferdig

En av tidenes beste låtskrivere kommer til hovedstaden. Vi ga vekk billetter til konserten, og denne konkurransen er nå ferdig.

Billy Bragg på årets Glastonbury-festival, foto: ScanpixNTB/Andrew Cowie/AFP.
Billy Bragg på årets Glastonbury-festival, foto: ScanpixNTB/Andrew Cowie/AFP.

DENNE KONKURRANSEN ER FERDIG OG VINNERE HAR FÅTT BESKJED.

En av musikkens ypperste penner kommer til Oslo torsdag 7. november. Da spiller Billy Bragg konsert på Parkteateret med fullt band i noe som kan bli et av de store høydepunktene av konserter denne høsten.

For både tekstene og musikken til Billy Bragg er noe man bør ha fått med seg i livet sitt. Enten man nå stemmer mot høyre eller mot venstre. Vel heller Bragg selv mot venstresiden i sine mange politiske sanger, men som han sier selv;

– My theory is this; I’m not a political songwriter. I’m an honest songwriter. I try and write honestly about what I see around me now.

Billy Bragg har lenge vært en av de beste tekstforfatterne i musikken, enten det handler om dirrende sinne mot noe eller noen eller det handler om lun kjærlighet. Bragg setter de riktige ordene på det uansett. Fra starten som protest-sanger -via samarbeid med band og artister som Wilco, R.E.M., Kirsty MacColl og Less Than Jake – og til hans moderne virke som køntrifisert romantiker har Bragg sjelden gitt ut musikk som ikke inneholder stor kvalitet.

Vi feiret at en av de virkelig store er på vei mot Norge med å gi vekk billetter til konserten. Denne konkurransen er nå ferdig og vinnere har blitt kontaktet.

Sjekk «Handyman Blues» fra Billy Braggs siste album Tooth & Nail under.