Musikken fra «Unge lovende»

Lydsporet til den andre sesongen får du nå i en hendig Spotify-liste.

32 låter lydlegger sesong 2 av serien som følger Elise, Alex og Nenne – tre ambisiøse jenter i 20-årene som prøver å følge drømmene sine.

Se «Unge lovende» sesong 2 i nettspilleren

P13s Jørgen Hegstad, som er musikkprodusent for serien, forteller at prosessen med å finne musikk til «Unge lovende» var helt spesiell.

Seriens musikkprodusent, Jørgen Hegstad. Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK P3
Seriens musikkprodusent, Jørgen Hegstad. Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK P3

– Utgangspunktet for «Unge lovende» var ganske unikt. Helt fra starten av hadde produksjonsselskapet et ønske om å bruke ukjente, norske artister, som også var unge og lovende. Derfor er brorparten av låtene man hører, i begge sesongene av serien, hentet fra Urørt-universet.

Av artistene som skulle være unge lovende, er noen så undergrunn at musikken deres faktisk ikke er på Spotify — kun på Urørt. Noen av disse er Emilie Storaas, The Animal Spirits, Fieh og Idk Ariel.

— Ukjent musikk styrker serien

Urørt-programleder Eirik Havelin tror serien tjener på å ha ukjent musikk.

Urørt-programleder Eirik Havelin. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3
Urørt-programleder Eirik Havelin. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

– En venninne fortalte meg i går at forrige sesong opplevdes mer autentisk, fordi det kun var ukjent musikk. I denne sesongen er det faktisk låter hun har hørt før, som No. 4 — men så er hun også ekstremt opptatt av musikk. Det går riktignok begge veier, og «Unge lovende» er et kjempefint vindu for Urørt-musikken.

Havelin ser for seg at bakgrunnsmusikk i serien, som låtene til instrumentalrock-duoen Aiming for Enrike, er noe som kan treffe flere enn bare de som oppsøker den noe smale sjangeren eksperimentell instrumentalrock.

– Det er kanskje lavere terskel for å legge ut musikk på Urørt enn på andre strømmetjenester — man trenger ingen publiseringsplan, og artister kan teste ut hvordan materialet deres blir mottatt, avslutter Havelin.

— Trenger ikke kjente låter for å etablere en stemning

Jørgen Hegstad forteller at «Unge lovende» ble en enestående mulighet til å virkelig kunne eksponere band som aldri ellers hadde fått plass i en stor TV-serie.

– Jeg synes det er svært gøy at det har blitt rom for en mengde band i et relativt stort sjangerspenn. Fra eksperimentell instrumentalrock med Aiming For Enrike til harmonisk pop med Hajk til sterke vokalister som Emilie Storaas og dePresno. Det er gøy å se at man ikke trenger å ha kjente låter fra etablerte artister for å etablere en stemning.

Spotify-listen til Unge lovende sesong 2