Nødvendig informasjon om VMs dag 12

Mer informasjon om VM, men nå kun med nødvendig informasjon om lagene.

 
 

Du kan også få et sånt arr hvis du løper i mørket. Foto: AFP.

Sør-Afrika – Frankrike
16.00, Bloemfontein
Dette er dagens store kamp. Frankrike er et lag i kaos, etter at spissen Nicolas Anelka dro hjem, spillerne nektet å trene, oppmannen sa opp, og president Nicolas Sarkozy er involvert for å rydde opp i sakene.
Hjemmelaget, som bare går under navnet Bafana Bafana her nede, fikk sin gode keeper Itumuleng Khune utvist mot Uruguay. Det betyr at Moeneeb Joesephs trolig overtar i målet. Fohåpentligvis blir det mulig å se gebisset hans, som innimellom detter ut. Det rapporteres også at han alltid tar det ut når han skal spise kjøtt, noe som kanskje virker mot sin hensikt.

Sør-Afrikas kaptein Aaron Mokoena har et arr på sitt høyre kinn, som han har hatt helt siden han var 12. Da løp han nemlig i mørket, og så ikke at han det dukket opp et metallgjerde rett foran han.
I tillegg blir det kanskje VM-debut på tidligere Rosenborg-spiller Macbeth Sibaya, siden Dikgacoi er suspendert. Da blir det i så fall mye synging på guttene, siden MacBeth er den som alltid drar i gang allsang. Men han synger veldig lite selv, for sangstemmen hans stinker.
Slik går det:
Sør-Afrika vinner 1-0, etter mål av Sibaya.
 

Mexico – Uruguay
16.00, Rustenburg
Uruguays Ignacio Gonzalez er i enkelte deler av vår verdensdel mest kjent som mannen som gjorde at Kevin Keegan trakk seg fra manager-jobben i Newcastle. Sportsdirektør Dennis Wise fikk Keegan til å se Ignacio på YouTube, og mente at klippene der burde være nok til å overbevise “King Kev”. Da gadd han ikke mer. Han er ikke den tøffeste fyren i verden, den mannen.

Mexicos visekaptein Gerrardo Torrado blir kalt “El Borrego”, eller Sauen. Det har med sveisen å gjøre. Men han blir likevel slått på klengenavnfronten av Uruguays keeper Fernando Muslera, som går under navnet “Den lille beveren”.
Slik går det:

Begge lagene er garantert å gå videre hvis de tar et poeng, men ingen av de vil spille for uavgjort, så klart. 1-1.

Sani Kaita gjemmer ansiktet sitt, men glemmer at navnet hans står på ryggen. Foto:AFP.

 
Nigeria – Sør-Korea
20.30, Durban

Nigerias forrige kamp mot Hellas snudde helt etter at Sani Kaita ble utvist for en idiotisk stempling på låret til en greker, i forbindelse med et innkast. Siden den gang har han mottatt mer enn tusen trusler på e-post. (Vi benytter denne sjansen til å minne landslagsspillere om å ikke gi ut mailadressen din til alle du ser.)
I oppkjøringen til VM fant Sør-Koreas trener Huh Jung-moo ut at de skulle spille med spesialmasker som skulle hindre dem å få så mye oksygen i kroppen. Denne kampen går på havnivå i Durban, og det betyr at Sør-Korea ikke lenger får den sjuke fordelen det har vært til nå.
Slik går det:
Uten oksygenfordelene går Sør-Korea på et tap, 2-1.

 

Hellas-Argentina
20.30, Polokwane

Hellas klarte å score for første gang i VM-historien i forrige kamp, og det kan bety at det nå løsner à la en ketchupflaske, eller at de nå har brukt opp absolutt alt kruttet de har.
Argentinas litt rufsete forsvar skal det kanskje være mulig å score på, men de har tross alt den defensive midtbanespilleren Javier Mascherano til å beskytte seg. Ingenting tyder derimot på at han vil bli værende veldig mange år i Liverpool. Han liker ikke vinterene, hvor han er hjemme med familien hver kveld i fire eller fem måneder. Han misliker at det er så få andre argentinere i byen, og at Carlos Tevez ikke orker dra ut av Manchester for å besøke han. Men han bor 15 meter unna sin argentinske lagkamerat Emiliano Insua, og de pleide å sitte i hvert sitt vindu og se på hverandre. Det er sikkert hyggelig.

Slik går det:
Argentina vinner en litt kjedelig kamp 1-0.