Nå kan du stemme på årets låt!

Hvilken låt synes du er årets beste? Stem frem det du mener burde vinne P3 Gull-prisen for Årets låt her!

2013 har bugnet av gode låter, og de norske representantene har vært både svært imponerende og utrolig mange. Vi har nynnet til fengende melodier, danset til deilige beats og sunget på kraftfulle tekster i løpet av året som snart er omme. Alt fra hip hop, R&B, pop til punk er representert når du nå kan stemme frem hva du mener er årets aller beste låt! Hvem mener du bør vinne den gjeve prisen?

Sist uke ble alle kategoriene og alle de nominerte artistene og bandene til P3 Gull avslørt. I gruppene Årets live, Årets låt og Årets nykommer har en foreløpig hemmelig jury, valgt ut tilsammen femten norske navn de mener er verdige prisene – Nå er det opp til deg å ta det endelige valget!

Hver uke åpnes stemmeluken for én ny kategori. Sist uke kunne du stemme frem årets liveartist eller band – Denne uken kan du være med på å bestemme hva som er årets låt!

STEM PÅ DIN FAVORITT TIL ÅRETS LÅT HER!


 

Dette er de nominerte:

 

 • Envy – Am I Wrong
 • Truls – Out of yourself
 • Emilie Nicolas – Pstereo
 • Röyksopp + Susanne Sundfør – Running to the sea
 • Blood Command – High Five For Life
 •  


  Dette mener juryen om hver låt:

  ♫ Envy – Am I Wrong
  Rapduoen fra Oslo fikk sitt gjennombrudd med låta «One Song» i 2011. I 2013 kom oppfølgeren «Am I Wrong» som nådde helt opp til andreplassen på VG-lista. Tilsammen lå låta i hele 24 uker på lista og Envy var med det en godt etablert gruppe på listene. «Am I Wrong» ble også A-lista på P3.

  Ingen har fenget bredere enn denne traveren i 2013. Kombinasjonen av et tydelig anslag, gode vokalprestasjoner, vakker melodi og en tekst mange vil kjenne seg igjen i, har gjort «Am I Wrong» til en svært slitesterk låt – som har satt avtrykk langt utenfor Norges grenser.

  ♫ Røyksopp & Susanne Sundfør – Running To The Sea
  I 2012 hadde Lydverket sin aller siste TV-sending. Det ble markert med et spektakulært liveshow fra Oslo, hvor blant annet Susanne Sundfør og Röyksopp opptrådte med et fellesnummer. Sangerinnen og elektronikaduoen gikk da sammen om å lage en låt til den spesielle anledningen og resultatet ble vakre «Running To The Sea» som imponerte et stort publikum både i og utenfor bransjen. Låta ble A-lista på P3 og lå tilsammen 10 uker på VG-lista.

  Når de sterkeste kreftene i norsk musikkliv slår seg sammen for Lydverkets siste TV-innspilling, blir det ikke dynamitt, men snarere lyden av natur, en varsom vind som vandrer over vidda. Låten er nær perfekt komponert, og med tilslag av gripende vokal fra en av landets sterkeste kvinnestemmer.

  ♫ Emilie Nicolas – Pstereo
  I sommer ble plutselig Emilie Nicolas et navn på manges lepper. Den unge og helt ferske artisten gjorde seg bemerket med sin coverversjon av Dumdum Boys’ «Pstereo» i forbindelse med hennes første festivalkonsert på trondheimdfestivalen Pstereo. Låta ble fort lagt merke til og like fort høyt elsket. Det resulterte i A-listing på P3.

  Med «Pstereo» har Emilie Nicolas tatt Dumdum Boys’ låt som fundament og bygget en gåsehudfremkallende popdiamant. Produksjonen er kledelig nedtonet og vokalharmoniene er perfekte. Som om originalen aldri har eksistert.

  ♫ Truls – Out Of Yourself
  Som lyn fra klar himmel skiftet indierockeren og tidligere vokalist i bandet Lukestar, Truls Heggero stil og tredde inn i en mer R&B-rettet popsjanger. «Out Of Yourself» var førstesingelen som både ble A-lista på P3 og lå 14 uker på VG-lista.

  Med «Out Of Yourself» ga Truls oss noe helt unikt. Hans utenomjordiske falsett møter en sterk og drømmende popmelodi som er like elegant i sin enkelhet som den er tydelig fra første anslag.

  ♫ Blood Command – High Five For Life
  Punketrioen fra Bergen var i 2010 en av de nominerte til Årets Urørt. Samme året ble de nominert til Spellemann for beste rockeplate. Med låta «High Five For Life» ble de A-lita på P3, fra albumet Funeral Beach. De har i året som har gått vært kanalens sterkeste punkalibi.

  Med «High Five For Life» har Blood Command virkelig funnet en formtopp. Låten er like blodig og rå som den er riffsterk, karismatisk og fengende. Poppunk på sitt beste.