– Nå kan vi kanskje spille Genesis og Steely Dan

Steinar, Tore og Bjarte pakker sjokkmaskinen og stavmikseren og flytter til P3s storebror, P13.

I sju år har Steinar, Tore og Bjarte laget et av P3s mest populære humorprogrammer. Nå gjør de som tidligere P3-kolleger og flytter til digitalradiokanalen P13.

– Det føles helt naturlig å gå fra P3 til P13 når vi har kommet i vår alder. P1 har egentlig aldri vært noe alternativ for oss, selv om det sikkert blir det en gang i fremtiden. Jeg har hørt mye på P13 siden starten og det er en drømmekanal å få lov til å være en del av, sier Steinar Sagen.

– Hva tenker du om å ikke jobbe i P3 lenger?

– Minnene fra P3 vil alltid være der, og det har vært verdens beste arbeidsplass i 14 år. Det var der vi fant hverandre, der vi fikk lov til å prøve og feile og utvikle oss i fred, Steinar.

Les: De beste RR-øyeblikkene

En litt yngre utgave av Radioresepsjonen i selve Radioresepsjonen på Marienlyst. (Foto: Vidar Josdal, NRK)
En litt yngre utgave av Radioresepsjonen i selve Radioresepsjonen på Marienlyst. (Foto: Vidar Josdal, NRK)

Opplev Radioresepsjonens julepostkasse julepostkasse julepostkasse-show på nytt her

Endelig fri fra mobbinga

Bjarte Tjøstheim har blitt mobba konsekvent for å være gammel gjennom hele hans tid i Radioresepsjonen. Nå ser han frem til å jobbe i en kanal som er mer passende for ham aldersmessig.

– Jeg har elsket å jobbe i P3, men grunnet min voldsomme alder, har jeg vært mentalt på vei ut av kanalen en god stund. Jeg har personlig vurdert P1, P2, Alltid Klassisk, Alltid Nyheter, alltid være hjemme grunnet sykdom, men så dukket endelig P13 opp. Nå kan vi kanskje spille Genesis og Steely Dan i Radioresepsjonen, det drømmer hvert fall jeg om, sier Bjarte.

– Hvordan vil RR høres ut på P13?

– Den mest merkbare forskjellen blir musikken, tror jeg. Ellers blir det mye av det samme gode gamle, men en og annen ny spalte og post, (post), (post) blir det sikkert. Personlig skal jeg kjempe for at stavmikseren fortsetter, sier Bjarte.

Minimal endring

Tore er den av resepsjonistene som har skreket høyest, drapstruet mest, og blitt arrestert oftest av sine medresepsjonister på P3. Det virker derimot ikke som om overgangen til P13 blir veldig dramatisk for den yngste Sagen-broren, som velger å kommentere overgangen med et lite dikt:

«Siden jeg både er født og oppvokst i P3 er dette ekstra vemodig for meg. Heldigvis blir endringen minimal, bare et lite ett tall. Et P3 hvor det er slått i en blei. Jeg får sagt det, jeg»

Quiz: Er du en RR-kjenner?

– Det kan rett og slett se ut til at du skal bli skutt i dag, Tore.
– Kan jeg si noe til lytterne?
– Ikke rakk ned på lytterne, de er bare ærlige og følger hjertet sitt.
– Jeg skal drepe dere alle sammen.

(Tore Sagen under Stavmikser-spalten)

Stavmikser og jingelshow

Radioresepsjonen har stått for mange uforglemmelige øyeblikk gjennom P3. Både på lufta og på ulike scener rundt om i Norge, fra liveshow på Hovefestivalen til jingelshow med KORK på Rockefeller. Gutta har vunnet prisen for årets radionavn fem ganger, og fikk sitt eget tv-program på NRK3 i 2011.

Stig Holmer, kanalsjef for P13, tror Radioresepsjonen vil styrke P13s helhet som kanal.

– Det blir en utmerket komplettering av P13s tilbud på hverdager. P13 er jo en underholdnings- og musikkanal, og dette er også de to bærende elementene i Radioresepsjonen. Det blir knallsterk, oppegående radiomoro, og god musikk for målgruppa.

Kommer tilbake for reiseregning-hjelp

Assistent Vilde Batzer, også kjent som sjef for humor og underholdning i P3, synes det blir vemodig å gi slipp på guttene hun har jobbet tett sammen med i fem år. Heldigvis skal guttene ikke flytte langt fra sin gamle assistent.

– Det er helt riktig steg at de flytter til NRK P13. De er dessuten bare to etasjer ned i samme bygg, og vi er gode venner, så dette er veldig udramatisk. De kommer nok til å ringe når de skal gjøre opp reiseregning, uansett, kjenner jeg dem rett.

– Hvordan ser humor-fremtida til P3 ut nå?

– Jeg er veldig optimistisk. Vi har vært forberedt på at dette tidspunktet ville komme en gang, så vi har noen veldig dyktige folk og programkonsepter å velge mellom. Jeg tror dog det er skummelt å starte med mål om å finne det nye Radioresepsjonen. Det er det ingen som blir. Radio tar tid, men når du først blir glad i noen som er på radio hver dag, så er det et bånd sterkere enn mye annet i denne fragmenterte medievirkeligheten vi er i, sier Batzer.

Helt til slutt: Arkiv-moro fra Radioresepsjonen

Kåringen av Tore og Bjartes skjeggkonkurranse

Stavmikserspalten live fra P3aksjonen

En bakom-promoinnspolling-dokumentar fra 2010

En minidokumentar fra da RR tok fellesbilde med lytterne på Ekeberg