Nerver, latter og hårete forventninger

Startskuddet for årets P3aksjon har nettopp gått av på Solsiden i Trondheim. Årets programledere forventer både fantastisk stemning og massivt hårtap.

P3aksjonen 2018 er endelig i gang, og forventningene er til å føle på i lufta. Årets programledere, Adelina Ibishi, Ronny Brede Aase, Markus Neby og Vida Lill Berge, skal lede oss gjennom P3s niende aksjon.

De gleder seg til å fremme Kirkens Bymisjons arbeid for et varmere og mer inkluderende samfunn.

Frykter hårtap og sjømat

Samtidig er årets programledere både nervøse og spente for hva som skal skje med dem. Men selv om Adelina kjenner på nervene, sov hun overraskende godt i natt.

– Jeg er nervøs for hva som kan skje under utfordringene. Jeg er jo singel, så det som kanskje hadde vært mest krise hadde vært om jeg ble skinnet eller noe, ler hun.

Se P3aksjonen direkte her!

Vida gleder seg veldig til å se hva som kommer til å skje med de andre programlederne under aksjonen, men har selv satt opp en liste over de verste tingene som kan skje med henne.

Regnbuen reiser seg over årets aksjonstelt, som ligger på Solsiden i Trondheim. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3

– Det er mye å være nervøs for. Men på topp tre er nok å måtte trene sykt hardt. Og høyder, jeg besvimer nesten av høyder. Nummer tre er selvfølgelig håret. Nå er endelig håret mitt tilbake til normalen, skal det virkelig skje igjen?

– Det er så mye jeg er nervøs for, du vet jo ikke hva som skal skje med deg. Ronny hadde visst jobbet hardt for at jeg skulle bli hengt opp etter ryggen som et kjøttstykke. Det sa NRK nei til, heldigvis. Men det virker som lista er lagt ganske høyt! Jeg gleder meg likevel veldig til å få jobbet med så gode kolleger. Jeg føler en slags kribling, det er nesten som å være forelsket i noen som skal gjøre deg veldig vondt, sier Markus.

SE OGSÅ: Dette skjer på P3aksjonen!

– Ved siden av at noe fælt skal skje med håret mitt, er jeg faktisk veldig redd for å måtte spise sjømat, ler Ronny.

– Når jeg har hørt og planlagt ideene til hva som skal gjøres med de andre så skjønner jeg at jeg ikke kommer ubemerket ut av dette.

Alle skal med

– Det er en veldig fin sak i år, som vil hjelpe mange her i Norge. Folk som trenger steder å sove, mat å spise, og å bli sett. Det er jo mange mennesker, sier Markus.

– Tiltakene i år er veldig konkrete, hvis du gir 40kr til Kirkens Bymisjon er det et måltid til noen som trenger det. Årets sak handler om å gi en stemme til folk som blir utelatt og oversett i samfunnet forøvrig. Det handler om arbeidstilvenning, og å gi folk med rusproblemer et tilbud og møteplasser for folk som er ensomme, sier Ronny.

Adelina er veldig enig i at det er fint å fokusere på hva som kan gjøres bedre her i Norge.

Adelina har sovet godt i natt, til tross for nervene som sniker seg på. Foto: Rashid Akrim, NRK P3

– Det er mye elendig ute i verden, men også mye som skjer her hjemme. Det er viktig at vi hjelper alle, sier hun.

– Det er mange som ikke legger seg mett og mangler mat på bordet, og det er ganske absurd å tenke på, svarer Vida.

– Det skal strekkes ut hender, sier Ronny.