Nervesjekk del 2

Dampbad, gaffateip og kostymesying er blant innholdet i forberedelsene finalistene gjør frem mot Urørtfinalen.

Dampbad, gaffateip og kostymesying er blant innholdet i forberedelsene finalistene gjør frem mot Urørtfinalen.

Uka før den store finaledagen har vi sjekket nervenivået til finalistene. Nedtellinga til Urørtfinalen er i gang, og om kort tid er det klart for stort show på Studentersamfundet i Trondheim når Årets Urørt skal kåres.

1. Hvorfor fortjener dere publikumstemmer?

2. Hvilke tanker har dere rundt finalen?

3. Hvilke forberedelser gjør dere?

Fjorden Baby!:

1. – Vi har jobbet hardt og iherdig i fire år, og håper det gir resultater på finalen. Vi har fått bra oppmerksomhet fra fans og omverdenen. Vi skal ut med nytt album snart, og er kjempefornøyde med at vi skal spille i Trondheim. 

2. – Vi gleder oss, som sagt, enormt til å komme til Trondheim og spille igjen! Vi er en stor gjeng som reiser dit, mange venner. Sist gang vi spilte der, ble vi kjent med folk, og vi gleder oss til å møte de igjen. Vi ser frem til å spille på en god scene, og å møte de andre finalistene.

3. – Vi tar dampbad, det er bra for kropp, sjel og hode. Da slapper vi av og diskuterer set-lister og sånt. Kommunikasjon bandet imellom er det viktigste!

Fjorden Baby! (Foto: Åse Eilertsen)
Fjorden Baby! (Foto: Åse Eilertsen)

I utgangspunktet var planen å være et rent reggeaband, men slik ble det ikke. De startet sin karriere på en reggeafestival i Oslo, og etter det gikk det slag i slag med spillejobber. I år skal de prege blant annet Urørtfinalen, Bylarm og Hovefestivalen. De mener det er viktig å vinne Sveriges hjerter når det gjelder fans, men at dette også er viktig i Tyskland. Når det er sagt, så ønsker de i utgangspunktet bare å nå ut til folket.

 Captain Credible:

1. – Min musikk er ny og original. Det finnes ikke mye av denne sjangeren i Norge, og Norge trenger den. I Norge er det mer ”vanlig” musikk, enn ”uvanlig” musikk som gjelder.

2. – Jeg gleder meg! Jeg synes det er veldig bra oppbygging rundt Urørt, med konserter og alt det andre rundt. Det er viktig å dra frem alle finalistene. Urørt er bra for musikk-Norge, og det er synd at ikke flere artister kan delta.

3. – Jeg øver, og slapper av. Jeg har ingen spesielle tanker rundt det, annet enn: be there! Det er musikken det skal dreie seg om den kvelden, og man blir lett stressa av masse PR-styr og sånne ting, det viktigste er å være glad!

Captain Credible (Foto: Nils Kristian Thompson Eikeland)
Captain Credible (Foto: Nils Kristian Thompson Eikeland)

Captain Credible, som er britiskfødt trønder, har en herlig sammensetting av sine effekter og instrumenter. Her snakker vi lekekassegitar, fingerhekling og elektronika! Med seg på laget har han sin usynlige venn Dr. Testicles og alter egoet Magnet Rider. Han lager nesten alt utstyret selv, og det er utsmykket med de vakreste tegninger og perler på.

Han har egen trommemaskin, The Robot Nun, en dukke som spiller på chopsticks på en gresshoppe i tre, bongotrommer og symbaler, alt dette i takt med musikken. Gamle kake–og tobakksbokser i blikk utgjør lydgeneratorer og MIDI-kontrollere, som har fått navnene Darth Fader og Flaming Robox. Alt dette satte Captain Credible sammen, rett og slett fordi han synes det blir for kjedelig å bare spille rett fra en laptop.

Pony The Pirate:

1. – Vi har to personer med rødt hår, og en skalla stakkar.
 
2. – Finaledagen blir en gledens dag! Vi skal til Trondheim for å kose oss og spise sesamburgere. I tillegg skal vi spille konsert. Det blir kjekt.
 
3. – Vi sitter i grupper på 4 og 4. Dette har vi trua på!

Pony the Pirate (Foto: Amund Grepperud)
Pony the Pirate (Foto: Amund Grepperud, NRK P3)

Historien om Pony the Pirate rører våre hjerter. En ualminnelig og deprimert pirat, som ikke klarer å takle de utfordingene verden har å by på. Pony seiler de syv hav, i håp om å finne en øy som vil gi han håp, lidenskap og glede. Resultatet av dette seilaset, ble musikk så nyskapende, at en lysende fremtid nesten er uungåelig. En lykkelig slutt for en enn så lenge ulykkelig pirat! 

Lars:

1. – Fordi folket fortjener det. De som har fulgt med på meg opp gjennom tiden, fortjener det. Og fordi jeg lager god og ærlig musikk. Jeg skal snart slippe et nytt album, og da hadde det vært bra å vinne Urørtfinalen. Jeg har jobbet hardt og uavhengig hele veien.

2. – Det blir veldig gøy med konsert! Dette blir debyen for mitt nye liveband, så det blir moro med instrumenter, og ikke bare DJ. Det blir spennende å høre resultatet, og hvordan publikummottagelsen blir.

3. – Jeg øver, og driver konstant propoganda, for å få folk til å stemme på meg. Det viktigste er ikke å vinne, men at jeg får delta, og at folk vet om det. Jeg gleder meg utrolig mye! Vi er en stor gjeng som kommer reisende fra Bergen, og det kan nesten sammenlignes med en guttetur! Herlig!

Lars (Foto: Amund Grepperud)
Lars (Foto: Amund Grepperud, NRK P3)

Denne gutten har tidligere bidratt med musikk til band som Tungtvann, Jan Eggum, Urørtfinalistene Fjorden Baby!, A-laget og flere. Hans foreløpige musikkhistorie dreier seg om ekte musikkglede, en genuin trang til å skape, gjenskape og utrykke seg selv. Allerede som liten gutt pugget han tekstene til Nirvana, Guns`N Roses, 2pac, Wu-Tang og Snoop Dogg. Ekte genuin musikkglede fra Bergen!

The Megaphonic Thrift:

1. – Vi håper å ”treffe” publikum, og vi at folk liker oss. Vi formidler oss selv, og håper at det blir positivt mottatt!

2. – Det er gøy i Trondheim, vi gleder oss! Alle finalistene er fine artister, vi kjenner mange av de som er nominerte, så vi heier på mange andre band også. Vi vet jo ikke noe om dagen, annet enn at det blir spennende.

3. – Vi er oss selv. Vi slapper av. Og vi har kjøpt nye effektbokser!

The Megaphonic Thrift (Foto: Amund Grepperud)
The Megaphonic Thrift (Foto: Amund Grepperud, NRK P3)

The Megaphonic Thrift ble startet samtidig som bandet Stereo21 ble historie. Ifølge vokalist Richard Myklebust er det umulig å gå på byen i Bergen, og å unngå nye bandprosjekter. Slik ble The Megaphonic Thrift født. Når de spilte sin andre konsert på Indiegranskauen, sto tilfeldigvis briten Andy Inglis blant publikum. Han ble særdeles gira, og ropte ut ”You crazy Scandinavians!”. Uka etter startet Inglis i ny jobb som bookingsjef for Quart, og The Megaphonic Thrift ble førsteprioritet. Etter dette spilte de på Storåsfestivalen og Øya. De beskriver seg selv som bråkete, syrete og skranglete støypop. De andre bandmedlemmene forteller at Richard lager fine melodier, mens de andre ødelegger dem, eller skjuler melodiene godt.

Les mer om de fem andre finalistene her

Les: Heroes & Zeroz tilbake til Urørt