– Neste album blir vårt siste

Röyksopp med en stor avsløring hos Christine.

Röyksopp avbildet med Christine. Foto: Ida Michelsen, NRK P3
Röyksopp avbildet med Christine. Foto: Ida Michelsen, NRK P3

Svein Berge og Thorbjørn Brundtland var innom studioet til Christine i formiddag. Praten satt løst – såpass løst at superduoen avslørte at deres neste album, The Inevitable End, det femte i rekken siden debutalbumet Melody A.M fra 2001, blir det siste.

Gir seg på topp

Den internasjonalt anerkjente elektronikaduoen skal fortsette å produsere låter. Det er albumformatet Röyksopp kommer til å skrinlegge.

– Det er et nytt album på vei. Jeg må bare spørre: tittelen på platen. Den uungåelige slutten. Hva betyr dette? Dere får det til å høres ut som om det over? lurer Christine.

Hør sendingen her | Les flere saker om Röyksopp

– Vi opplever at oppi gjennom vår karriere så har vi fått gjøre det vi vil med det tradisjonelle albumformatet. Så for vår del er dette vårt siste tradisjonelle album, forteller Berge.

Duoen forklarer at grunnen til at de annonserer dette er at «i vår selvsentrerte verden, så gir vi oss litt på topp når det gjelder album». De sier at de har lagd instrumentalalbum med Senior, poporientert med ungdommelig energi med Junior, eksperimentering og tekstskriving med The Understanding – og med The Inevitable End så blir det en akkumulering av disse utgivelsene.

Kommer til å lage musikk uansett

– Det føles riktig å gi seg med albumformatet etter The Inevitable End. Så slipper man å bli den bokseren som vil ha rematch førti år etter at han var ferdig som bokser, om du skjønner, føyer Berge til.

– Det høres ut som om det er en viss frykt for å bli irrelevant, spiller programleder Dancke inn.

– Ja, rett og slett. Jeg vet ikke om det er frykt, men at vi har tilstrekkelig innsikt til å kunne se at dette kjennes rett for oss. Og vi har alltid operert utifra magefølelsen i alle ting vi har gjort kreativt. Og det har fungert bra for oss så langt. Vi kommer jo til å fortsette å lage musikk – vi vil bare teste ut andre formater.

– Det er en mangefasettert grunn til at platen heter The Inevitable End. Tematikken og lyrisk omhandler en god del ting som kommer til en slutt. Alt må jo før eller siden komme til en slutt. Mange av disse tingene tenker man på når man blir eldre, legger Brundtland til.

Hør og se musikkvideoen til Röyksopp-klassikeren «Eple»: