— Netthetserne er feige

Skotske Chvrches snakket ut om sosiale medier og Halloween-snop hos Christine, og spilte to låter live. Se video her!

Chvrches har sjarmert drøssevis av synthpopfans her til lands, og onsdag kveld spilte skottene for et utsolgt John Dee. Mens de var i byen stakk bandet selvfølgelig innom studioet til Christine for å spilte noen låter live.

Sjekk ut flere liveopptredener hos Christine her!

Startet på internett

Lauren, Iain og Martin er kjent for å bruke internett og sosiale medier for å kommunisere direkte med den stadig økende fanskaren. Under besøket hos Christine fortalte hvordan de hvordan det fungerer, både på godt og vondt.

— Bandet vårt startet på internett. Folk delte låtene med vennene sine, og det er en fin måte å kommunisere med fansen på, mener Lauren. Selv er hun for sjenert til å ta kontakt med bandene hun har selv har vært fan av, men mener det er bra at folk som er litt mer frampå får et forum og mulighet til å diskutere både med bandet og andre fans.

— Det er vel mange som benytter anledningen til å fri til Lauren online?

— Jeg tror det er flere som frir til meg, for å være ærlig. Jeg mottar tre-fire frierier daglig, sier Martin, og legger til at han sparer dem i et skjema til den dagen han skal velge sin utkårede.

Feigt med netthets

Bandet opplever også negative sider ved den utstrakte fankontakten gjennom internett. Nylig publiserte Lauren en kommentar i The Guardian, der hun blant annet beskriver hets av sjåvinistisk og seksuell karakter. Hos Christine snakket Lauren ut om reaksjonene på innlegget, som både har vært støttende og kritiserende.

— Jeg er ikke enig med dem som sier at man bare må leve med det som offentlig person. Folk kan gjerne kommentere på musikken, men ikke skrive at de skal «give me anal when I’m not expecting it».

— Det er ganske opprørende og trist, sier Iain. —De er feige. Jeg tror ikke de ville aldri sagt sånne ting ansikt til ansikt. Å gjemme seg bak et tastatur og tro at du kan gjøre hva du vil, er barnslig.

— Heldigvis er det bare et lite mindretall som skriver slikt, påpeker Martin. — Flesteparten av de vi har kontakt med er virkelig fantastiske folk, og det er i stor grad de som har gjort det mulig for oss å komme dit vi er i dag.

— Dere er jo ganske modige som tar opp temaet. Hver gang noen gjør det er det andre som anklager dem for å hate menn, mens man egentlig prøver å sette fokus på et virkelig problem.

— Den anklagen er så klisjért og kjedelig, sier Lauren. — Argumenter som dét blir brukt hele tiden, for å sørge for at kvinner ikke vil snakke om sånne ting.

Hør hele intervjuet og resten av torsdagens Christine-sending her!

Maskeverksted og turnésladder

Denne uken måtte alle livegjestene til Christine dekorere Halloween-masker i studio. Chvrches tok fatt på oppgaven med stor iver, og ble så begeistret for maskene at de tok en kattemaske med seg på scenen senere på kvelden. Iain lagde en norskinspirert svartmetall-maske, som Christine likte så godt at hun hadde den på seg under resten av intervjuet.

— Hva gjør guttene i bandet gretne når dere er på turné?

— Når Xboxen ikke virker, sier Lauren. — De er heller ikke spesielt fornøyde når de må stå opp tidlig, eller når de er sultne.

— Men hva gjør de for å muntre deg opp hvis det er du som har en dårlig dag?

— Iain kjøpte godteri til meg en gang, det var hyggelig. Og Martin sendte meg «Goonies»-filmen på iTunes.

Etter å ha konstatert at det som fungerer best for å muntre opp Chvrches-gjengen er å gi dem godteri, gjorde Christine en byttehandel med dem. Bandet spilte en låt i bytte mot marshmallows, og den lekre liveversjonen av «Gun» var mer enn verdt litt Halloween-snadder. Før de forlot studio bød de på enda en knallåt, nemlig det som er den største hitsingelen deres så langt. Se fremførelsen av «The Mother We Share» øverst i saken!

Her kan du se og høre Chvrches spille «The Mother We Share» live hos Christine: