Måtte fire seg ned Norges tredje høyeste hotell

– Det jævligste jeg har gjort, sier Niklas Baarli etter å ha rappellert ned 75 meter sammen med Ulrikke Falch.

– Det har vært utrolig gøy, slitsomt, morsomt og utfordrende!

Gjesteprogramleder Ulrikke Falch smiler stort etter å ha tilbrakt et døgn i P3aksjonens studio på Solsiden i Trondheim.

Hun har blant annet holdt appell, spist chili og vist imponerende karaokeferdigheter.

– Noe av det morsomste må ha vært da det begynte å gå mot midnatt, og jeg var overtrøtt og alt var kjempegøy, sier Ulrikke.

Et innholdsrikt døgn

Å holde ut med lite søvn står på Ulrikke sin liste over det hardeste med P3aksjonen, men det etter to andre utfordringer:

– Det som var utfordrende var å holde ut med Niklas, og å rappellere ned Scandic Lerkendal, sier Ulrikke, som innrømmer at hun er veldig glad i Niklas selv om han utfordrer konkurranseinstinktet hennes kraftig.

En av de største utfordringene fredag gikk til nettopp Niklas og Ulrikke. Niklas har seriøs høydeskrekk og måtte derfor, naturlig nok, få kjenne på akkurat det.

Niklas og Ulrikke måtte rappellere ned fra toppen av Scandic Lerkendal, som med sine 75 meter er et av Norges høyeste bygg.

Målet som skulle nås var 1.850.000 innen klokka 12.00. P3s lyttere mobiliserte og samlet inn hele 1.891.851 kroner! Videoen kan du se øverst i saken.

Fikk testa høydeskrekken

– Rappelleringen er sånn man aldri får sjansen til ellers. Det var utrolig gøy, og tøft at jeg var tøffere enn Niklas, sier Ulrikke.

Og det var ingen tvil om at gjesteprogramlederen kom bedre ut enn P3s egen programleder da høydeskrekken skulle utfordres.

– Det er det jævligste jeg har gjort i hele mitt 28 år gamle liv. Det var hundre prosent jævlig, ikke litt gøy engang, sa Niklas da bena nådde asfalten etter 75 meter i lufta.

P3aksjonen 2017. Niklas får en velfortjent klem av Ulrikke Falch når de er vel nede igjen. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3).

Han var rimelig stressa underveis og var sikker på at både det ene og det andre var galt. Kunne knuten løsne? Kunne selen ryke? Ulrikke tok det mer med ro og fant ut at så lenge de som sikra dem og firte dem ned var trygge, så føler man seg sikker.

– Jeg får ikke høydeskrekk så lenge jeg føler meg trygg. Faen, nå høres jeg cocky ut igjen!