Og de nominerte er…

Dette er de norske YouTuberne som kan vinne Gullsnutten i år, også innen en splitter ny kategori.

Endelig er vi her igjen: for fjerde gang skal landets største og beste Youtubere kjempe om å vinne Gullsnutten, og det hele skjer 14. april i Store Studio i Oslo.

Gullsnutten er hele Norges feiring av unge influensere, og i dag er det klart hvem som er nominert i de ni ulike kategoriene. Nytt av året er at det blir mulig å ta med seg en helt ny pris hjem.

Ny kategori

Andreas Hatlevik, som er innholdsansvarlig i Nordic Screens og styreleder i stiftelsen Gullsnutten, sier at den ferske kategorien «Årets Serie» handler om å lage godt innhold. I år er Sara Høydahl, Murdrocks, NRK FlippKlipp og Nellie nominert.

– Prisen premierer evnen til å lage et konsept som varer lenge og blir populært, forteller han.

Siden Gullsnuttens start i 2015 sier Hatlevik at det har vært en tydelig utvikling fram mot i dag. I starten dominerte gamerne, men nå har feltet blitt større og innholdet mer variert.

– I år ser vi at jentene kommer for fullt på Youtube i Norge. Ellers har utviklingen gått i retning stadig mer originalt og variert innhold. De beste kanalene har blitt enda bedre, og nye spennende stemmer kommer til.

«Et lite innslag av gull»

Hatlevik sier at publikum kan forvente å møte Norges største Youtube-helter, gleder og overraskelser, og ikke minst et morsomt show.

Én av de som skal sørge for det er ingen ringere enn sjefen selv i mP3morgen med Martin, altså Martin Holmen. Programlederen tror det blir en sykt hard konkurranse for de norske Youtuberne.

– Om man ser på lista over de nominerte så skjønner jeg ikke helt at man skal kåre kun én vinner i hver kategori, sier Holmen. Nå er det bare 38 dager igjen til den røde løperen rulles ut til en gedigen feiring av disse skaperne, og forberedelsene er i gang.

Martin Holmen var programleiar under VG-lista sommaren 2017. Foto: Jakob Grønhaug/NRK

– Vi er midt i planleggingen av showet, så ting er høyt og lavt akkurat nå, men det blir et lite innslag av gull. Blink blunk.

Her er årets nominerte til Gullsnutten:

Årets Serie

Årets Meningsbærer

Årets Gamer

Årets Beauty

Årets Stjerneskudd

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zEihRojiRk8]

Årets Morsomste

Årets Vlogger

Årets Video

Og du? Husk å bli med på Gullsnutten meetup før selve showet den 14. april, hvor du kan møte alle dine favoritt-Youtubere. Mer informasjon finner du her.