– Hun er jo kald og kul

Bloggdronning Linnéa Myhre er klar for P3, og lover at hun ikke blir en ny «Mina».

Hun er kjent for bitre og ironiske innlegg, og advarer leserne om at det ikke er noe å lære på hennes blogg. Onsdag begynte Linnéa Myhre i Popsalongen på NRK P3. Hun skal sørge for at nettsidene pepres med eksklusivt materiale, og at programmet får de beste artistene i studio – i tillegg til å spre litt faenskap.

– De hadde ikke noe valg. Jeg skal gjøre alt jeg kan for P3 og Popsalongen. Og det er ikke lite, forteller Linnéa til P3.no.

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, er ikke lite begeistret for at han fikk kloa i den småfrekke bloggeren.

– Linnéa har god musikalsk teft, skriver godt og bryter fint med den gamle måten å tenke musikkjournalistikk på. Det har hun bevist på nettstedet 730.no. Også er hun jo kald og kul, da.

Kylie?

Da Linnéa var 11, deltok hun med to venninner i Melodi Grand Prix Junior. Som GP-deltaker er det obligatorisk med et NRK-intervju, og takket være magiske World Wide Web, får Linnéa jevnlige gjensyn med intervjuet.

– Noen av de teiteste bloggleserne tror jo at jeg aldri har sett det intervjuet før, og dermed dukker det opp i innboksen min én gang i uka.

Jeg har endret meg drastisk på de åtte årene det har gått siden intervjuet, forteller Linnéa, og stønner oppgitt over svarene vi har printet ut i anledning nyansettelsen.

– Nå liker jeg å være alene, drikke meg dritings og sitte på mac-en.

Vi ga henne en penn, og lot Linnéa anno 2010 oppdatere Linnéa anno 2002:

- Jeg hater alt det der, sier Linnéa om Linnéa anno 2002. Dyr er HELT uaktuelt! (Faksimile: NRK MGP JR)
- Jeg hater alt det der, sier Linnéa om Linnéa anno 2002. (Faksimile: NRK MGP JR)

Riktig sjanger

I sommer dro hun hjem til Molde og mamma, men nå er 20-åringen tilbake i Oslo, og det synes hun er ekstremt godt.

– Leiligheten min her i Oslo beholdt jeg hele tiden, og dro egentlig hjem for å snylte til jeg fikk meg jobb.

Nå gleder hun seg til å ikke lenger sitte inne og stirre i veggen, kombinert med dataen.

– Eller, jeg kommer nok til å gjøre det samme nå også, men her har jeg i alle fall mulighet og anledning til å finne på noe annet, korrekterer hun seg selv.

Hos Linnéa anno 2002 sto drømmen om å stå på scenen høyt, og dagens plan om å jobbe innen radio og tv, er ikke helt fjern fra tidlig 2000-tall.

– Det blir veldig kult å jobbe i Popsalongen, jeg føler at jeg har fått en fot innenfor det stedet og den sjangeren jeg ønsker å holde på med. Erfaringen er uansett god!

– Kunne du tenke deg å bli programleder?

– Da måtte jeg nok ha vokst litt mentalt først, som 20-åringer flest er jeg jo veldig opptatt av meg selv for tiden.

– Hadde du blitt en ny «Mina»?

– Det kunne jeg nok, men jeg tror ikke jeg hadde vært så voldsom, smiler det nye P3-fjeset.

- P3 har jeg hørt på så lenge jeg kan huske, forteller Linnéa Myhre, som tvinger frem P3 hvis noen skifter radiokanal. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
- P3 har jeg hørt på så lenge jeg kan huske, forteller Linnéa Myhre, som tvinger frem P3 hvis noen skifter radiokanal. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

P3-fan

Den første arbeidsdagen gikk med til grand sightseeing i P3s lokaler på Marienlyst, hvor Linnéa både fikk vist seg frem og ble introdusert for sine nye kollegaer.

– Jeg glemte alle navnene med en gang, det er helt sikkert. I tillegg var jeg med i studio under sendingen til Popsalongen, og de tre timene ble brukt til sudoku-løsing. Føler ikke akkurat at jeg har funnet opp kruttet i dag!

Linnéa har hørt på P3 så lenge hun kan huske, og Radioresepsjonen har vært favorittprogrammet.

– Nå er det P3morgen og Popsalongen jeg hører mest på, pluss Silje & Christine på lørdagene.

Hør Popsalongen på NRK P3 ,mandag til torsdag mellom 13-16.