Et hån mot originalen

Musikksjefen i P3 er ikke imponert.

Caroline Berg er personen bak en av Norges mest leste blogger, «Fotballfrue«. Der skriver hun om alt fra bryllupsforberedelser, mote, sminke og trening.

Berg er forlovet med fotballspiller Lars Kristian Eriksen, som for tiden spiller for Lillestrøm Sportsklubb. Som tynn, glamorøs og motebevisst fotballfrue, er det kanskje ikke rart at hun er blitt omtalt som Norges svar på Victoria Beckham.

Caroline Berg er nå i ferd med å følge i «Posh Spice» sine fotspor nok en gang. Fotballfrua fra Sarpsborg er nemlig aktuell som vokalist i «girl bandet» SkyHeels.

Hør den første låten lenger ned i artikkelen.

Kontaktet via Facebook

Popgrupper der medlemmene er satt sammen av plateselskapet er ikke et ukjent fenomen. Denne gangen har imidlertid Sony gjort noe litt annerledes. Jentene i SkyHeels er nemlig rekruttert gjennom Facebook.

Caroline Berg forteller at hun synes det var kjempespennende å bli kontaktet på Facebook. Hun har drevet med sang og teater i mange år og så derfor på dette som en morsom mulighet.

Berg har fått en del oppmerksomhet i media på grunn av bloggen sin. Da hun bestemte seg for å bli med på SkyHeels-prosjektet hadde hun imidlertid ikke startet bloggen sin enda.

Caroline Berg blogger om bryllup, mote og sminke. /Foto: fotballfrue.blogg.no)

Ikke med for å bli kjendis

Berg sier at hun vil presisere at bloggen og SkyHeels ikke har noe med hverandre å gjøre. Hun mener hun ikke har gjort noen av delene for å få tid i rampelyset.

– Jeg vet at folk tror det, men  det er absolutt ikke sånn det er i det hele tatt. Jeg startet bloggen  fordi jeg er journalist, dette ble jeg med på fordi jeg er veldig glad i å synge og fordi jeg alltid har drevet med teater, sier hun.

– Nå er det positivt at jeg kan bruke bloggen til å promotere gruppa, men i utgangspunktet er ikke dette noe som har noe å gjøre med hverandre i det hele tatt. Jeg ante ikke at bloggen skulle bli så stor som den har blitt.

Utseendet var viktig

De andre jentene som er med i SkyHeels er Ine Amundsen, Lene Ingberg og Maria Sandsdalen. Alle jentene har tidligere erfaring fra enten sang eller dans. Maria Sandsdalen har blant annet koret for Paperboys og Erik og Kriss.

Caroline synes det er vanskelig å si hvorfor nettopp hun og de andre jentene ble plukket ut til å bli med i gruppa.

– Først så de nok etter noen som kunne passe sammen, først og fremst utseendemessig. Senere måtte man også klare å bevise at man kunne synge. Så da ble vi satt sammen som et resultat av bra stemmer som fungerer sammen, sier hun.

Buffalo Stance er navnet på den første singelen til SkyHeels. F.v. Caroline, Maria, Lene og Ine. (Foto: Sony Music)
Buffalo Stance er navnet på den første singelen til SkyHeels. F.v. Caroline, Maria, Lene og Ine. (Foto: Sony Music)

God kjemi

Ine Amundsen mener at det musikalske var det viktigste da gruppen tok form. Hun forteller at det har vært utskiftninger av medlemmer underveis.

– I utganspunktet kan det hende at Sony tenkte at de ville ha fire barbier, men det fungerte fryktelig dårlig. Derfor har det endt med at det musikalske står sterkere og at utseendet kommer i andre rekke, sier hun.

Det er også viktig med kjemi når en popgruppe skal utformes. Jentene i SkyHeels forteller at de fungerer veldig godt sammen selv om de ble tilfeldig plukket ut på Facebook.

– Det er ikke noe automatikk i at fire jenter skal kunne samarbeide og fungere godt sammen. Det har vært utfordringer underveis, men det fungerer kjempebra, sier Ine.

– Selv om vi er veldig ulike har vi overraskende bra kjemi til å være fire jenter fra forskjellige vennegjenger, legger Maria Sandsdalen til.

Vil gjøre folk glade

SkyHeels har lansering av sin første singel, «Buffalo Stance», 14. juni. Ine Amundsen mener det er viktig at jentene klarer å skape positive relasjoner til SkyHeels som gruppe. Hun sier at singelen er en sommerlåt som de er stolte av å presentere.

– Vi sikter skyhøyt, derav navnet SkyHeels. Med denne låten har vi lyst til å bevise at vi har noe i bransjen å gjøre, forteller Ine.

– Det viktigste for oss er at de som hører musikken blir glade, og kommer i god stemning og syns at musikken vår er like bra som vi synes, sier hun.

Jentene i SkyHeels på fotoshoot. (Foto: www.facebook.com/SkyHeels)
Jentene i SkyHeels på fotoshoot. (Foto: www.facebook.com/SkyHeels)

Nye Spice Girls?

Jentene forteller at de jobber beinhardt for å få SkyHeels til å lykkes. Popgrupper som dette har vi sett feile mange ganger tidligere, og «Buffalo Stance» er jo faktisk en coverlåt av en gammel hit fra 80-tallet. Jentene fra SkyHeels mener likevel at de har noe nytt å tilføre den norske musikkbransjen.

– Vi føler selv at vi representerer noe nytt og fresht. Vi har noen nye ting på lager som ingen andre i Norge har kommet med tidligere, sier Ine.

Hva dette nye er vil hun imidlertid ikke røpe veldig mye om.

– Vi er fire ulike jenter som presenterer ulike ting hver. Vi tilfører gruppen forskjellige elementer som utgjør en helhet som blir helt unik, sier hun.

Vi får håpe at SkyHeels kommer med noe mer nytt enn dette. For ulike jenter som representerer forskjellige elementer, høres skremmende likt ut som det Spice Girls i sin tid gjorde med sine medlemmer.

SkyHeels vil likevel ikke sammenligne seg med Spice Girls eller noen andre jentegrupper.

– Vi har ikke lyst å kopiere noen andre. Vi ønsker å skape vår egen identitet, sier Ine.

SkyHeels besøkte Banden

På søndag 6. juni intervjuet Selena Konjhodzic fra Banden jentene i SkyHeels. Her tar hun opp temaet om hvordan jentene har blitt plukket ut på Facebook.

Her kan du høre resultatet:
SAK Bloggejenter starter band

Ikke imponert

«Buffalo Stance» er som sagt en coverlåt. Orginallåten er Neneh Cherry sin hit fra 1988. Om låten er bra eller dårlig er opp til deg å avgjøre.

Dette er imidlertid kanskje ikke noe P3 kommer til å spille på radio i nærmeste fremtid. I hvertfall ikke hvis vi skal gå ut i fra musikksjefen i P3, Mats Borch Bugge, synes om låten.

– Dette er et fattig forsøk på å bygge en karriere på andres skuldre. «Buffalo Stance» i SkyHeels versjon, er en hån mot Neneh Cherry. Den mangler egenart, driv og engasjement. Dette er musikalsk bla’ bla’ ukebla’, sier Bugge.

Hør låten her og døm selv.
SkyHeels SkyHeels_BuffaloStance