NRS på lufta med Fat Joe

Artisten ute med sitt tiende soloalbum – The Darkside Vol. 1.

En blid og pratesjuk Fat Joe, Joey Crack, eller Joseph Cartagena som han egentlig heter, tok gladelig en prat med Tommy Tee og National Rap Show, i forbindelse med slippet av The Darkside Vol.1.

Hør hele intervjuet nederst i saken.

Tilbake til røttene

Med sin tiende studioproduksjon går Fat Joe nå tilbake til den gamle stilen, til hustler’n og street duden som han selv kaller det. Og selv om det ikke klinger like bra oversatt, så sier han følgende om albumet:

– Det er en klassiker, rått og uredigert.

Fat Joe har levd ut hele aspektet av hip hop, og er nå tilbake i gangsterrollen han liker.

– Nå lager jeg den musikken jeg virkelig vil lage. Fansen støtter meg uansett hva jeg lager, men mange har sagt at de likte gangsteren. Jeg er fra Bronx, og stolt av det. Der sugde jeg opp hip hop som en svamp.

Les også anmeldelsen fra Hove i 2009 – Elefanten har landet.

Feirer når 50 Cent dør

Uoppfordret sender han en shout out til Oslo, før Tommy Tee konfronterer han med introen på plata – den store festen han skal holde når Curtis (50 Cent) dør.

– Extravaganza, man! svarer han.

Feiden mellom 50 Cent og Fat Joe bunner i en god gammeldags diss. My Fofo fra 2005 var Fat Joes svar på 50 Cents uthengig av Joeys samarbeid med Ja Rule, hvor 50 Cent samme året svarer med Piggy Bank. I den animerte musikkvideoen blir Fat Joe slått ut i bokseringen av 50 himself, til strofer som “don’t lean back…”. Det hele ender  på MTV Music Awards når Fat Joe gir 50 et siste stikk fra scenen.

– I feel safe with all the police protection – courtesy of G-Unit.

I den påfølgende reklamepausen stormer 50 scenen, i det Fat Joe går av.

Fat Joe gjorde stor suksess med Terror Squad og Lean Back som 50 Cent refererte til i Piggy Bank.

Lil Wayne bidrar på plata

Fat Joe samarbeider som vanlig med flere store navn, blant annet Trey Songz, Too Short, R. Kelly, Cam’ron, Clipse, Lil Wayne og Young Jeezy. I praten med NRS kommer det tydelig fram at Lil Wayne betyr mye for den store rapperen.

– Lil Wayne er den ultimate ambassadøren for hip hop, og jeg gleder meg til han kommer hjem.

Lil Wayne ble tidligere i år fengslet for ulovlig våpenbesittelse og får støtte fra flere kjente artister, som blant annet Missy Elliott. Han holder allikevel tett kontakt med fansen med blogging og egen hjemmeside.

Pleaser alle

Tommy spør videre om hvordan han klarer å balansere produksjonen av streetmusikk, og samtidig skulle prøve å få en singel på radio og selge plater.

– Vi gjør begge deler. Jeg lager musikk for alle.

Han sier seg allikevel enig i at dette albumet nok er mest for de ivrigste.

– This is for the heads.

Intervjuet rundes av med nok en takk til Oslo for hvor mye de elsker hip hop, og et forslag fra Joey Crack om å spille Heavenly Father feat. Lil Wayne.

Hør hele intervjuet her: Fat Joe i NRS

Følg NRS på Facebook.