Ny musikk på P3

Hør Drake, Rihanna, Chase & Status og andre listedebutanter.

Ni nye låter har funnet veien til P3s spillelister denne uka, blant annet Snow Patrols første P3-listing og ny låt fra A-Lee.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Drake + Rihanna – Take Care

Aubrey Drake Graham ble spådd en lysende karriere før han debuterte med Thank Me Later i 2010, og solgte nesten 500 000 eksemplarer i USA den første uka. Kanadierens andre album, Take Care, ble gitt ut denne uka og forventningene var neimen ikke lave denne gangen heller.

På tittelsporet møtes nok en gang Rihanna og Drake etter ”What’s My Name” fra hennes Loud, og låta er bygget rundt ”I’ll Take Care Of You” av Gil Scott-Heron og Jamie XX, med Jamie XX bak spakene. Verken Rihanna eller Drake har vel aldri hørtes vakrere ut enn de gjør sammen på denne perlen av en låt?

Les også: Lydverket anmelder Take Care.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/11/Take-Care.mp3|titles=Take Care]

Drake (Foto: Promo)
Drake (Foto: Promo)

Chase and Status + Sub Focus +Tokura – Flashing Lights

Den britiske duoen har nytt enorm suksess det siste året – de har headlinet en rekke festivaler og solgt bøttevis med album i Storbritannia. “Flashing Lights” er den 6. (!) singelen fra det, for de, veldig lite vanskelige andrealbumet, No More Idols.

I tillegg til å være superstjerner på scenen er Chase & Status signert til Jay-Zs Roc Nation, som har sikret de blant andre Rihanna som samarbeidspartner.

Funfact: Den første Chase & Status låta P3 spilte, “Blind Faith”, var opprinnelig en Rihanna-låt de hadde produsert sammen med Stargate.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/11/Flashing-Lights.mp3|titles=Flashing Lights]

Status og Chase. (Promofoto).

A-Lee – Before My Eyes

Med tre uptempo hitsingler i beltet, leverer A-lee nå en mer downtempo singel i ”Before My Eyes”, som holder på soundet, signaturen og uttrykket han rukket å bygge opp i sin relativt korte popkarriere.

Låtens catchye refreng og gode radiolyd kan gi nok en suksess for ambisiøse Ali Pirzad-Amoli.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/11/Before-my-Eyes.mp3|titles=Before my Eyes]

A-Lee (Foto: Marori Morningstar)
A-Lee (Foto: Marori Morningstar)

Admiral P – Gjør så godt du kan

Musikkåret 2011 kommer garantert til å bli husket for snakkisen og hitten ”Snakke Litt” i mange år fremover, men Philip Boardman, som han egentlig heter, har vist at han har mer å by på i låter som ”Spinnvill” og ”Følelse” fra EPen ”Jobber Overtid”.

Singel nummer fire fra skiva er den superjoviale ”Gjør Så Godt Du Kan”, som blander kjent Admiral-rapping med koslige reggae-beats, dedisert til alle som gjør så godt de kan her i livet. Nåh.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/11/Gjør-så-godt-du-kan.mp3|titles=Gjør så godt du kan]

Admiral P. (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK P3)
Admiral P. (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK P3)

Renate Rubini + Timbuktu + Promoe – Hva vil du ha

Singer-songwriteren Renate Rubini er en av de heldige som fikk drømmen sin oppfylt gjennom Gatekunst-prosjektet, som vi allerede har hentet ”Turning Tables” med Nico Sereba, LidoLido og Dreamon fra. Gatekunst ble startet av Forente Minoriteter i 2007, arrangerer sang- og danseworkshops og har nå også gitt ut det fjerde albumet i Gatekunst-serien.

Den karakteristiske stemmen til Renate Rubini er på ”Hva vil du ha” teamet opp med Timbuktu og Promoe og produsert av Nasty Kutt (Gatekunst 4, Lars Vaular, Timbuktu).

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/11/Hva-vil-du-ha.mp3|titles=Hva vil du ha]

Renate Rubini (Foto: Promo)
Renate Rubini (Foto: Promo)

Siri Nilsen – Alle snakker sant

Lillebjørns datter Siri har tatt ukulelen fatt og laget et nydelig tittelspor til andreskiva, Alle Snakker Sant. Siris tekster er lette å kjenne seg igjen i, og stemmen er sår og vakker. Med seg på produsent- og instrumentsiden har hun Jens Carelius og Øyvind Rødsrud Gunnersen fra Rumble in Rhodos.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/11/Alle-snakker-sant.mp3|titles=Alle snakker sant]

Siri Nilsen (Foto: Helene Halvorsen Knutsen)
Siri Nilsen (Foto: Helene Halvorsen Knutsen)

Ram Di Dam – Different Beat

Fra Gøteborg kommer denne kvintetten med unge menn som snart er klare med sitt debutalbum. ”Different Beat” er en av de ti låtene de klarte å bli enige om at skulle med på albumet, og det er vi jaggu glade for.

Den karakteristiske stemmen til vokalist Karl Sundström og den sterke melodien skaper til sammen 2 minutter og 43 sekunder med popmagi.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/11/Different-Beat.mp3|titles=Different Beat]

Ram Di Dam (Foto: Promo)
Ram Di Dam (Foto: Promo)

Snow Patrol – Called Out In The Dark

Det skotsk-irske bandet har siden 1998 gitt ut seks album og bygget opp en stor fanskare i Norge med radiohitter som ”Chasing Cars” og ”Run”. Deres siste album ”Fallen Empires” ble gitt ut 11.november i år og singelen ”Called Out In The Dark” er (faktisk) P3s første playlisting av Snow Patrol.

I 2012 legger bandet ut på en verdensomfattende ”Fallen Empires Tour”.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/11/Called-Out-in-the-Dark-Radio-Mix.mp3|titles=Called Out in the Dark (Radio Mix)]

Snow Patrol (Foto: Promo)
Snow Patrol (Foto: Promo)

Gavin DeGraw – Not Over You

Amerikanske Gavin DeGraw har tidligere hatt store hiter som “Chariot” og “I Don’t Want To Be”, og hans nye ”Not Over You” føyer seg glatt inn i rekken av poplåter skreddersydd for radio.

Låta har han skrevet sammen med Ryan Tedder fra OneRepublic og er å finne på hans fjerde album, Sweeter, som kom i september.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/11/Not-Over-You.mp3|titles=Not Over You]

Gavin DeGraw (Foto: Promo)
Gavin DeGraw (Foto: Promo)