Ny musikk på P3

Seinabo Sey, Martine Marbel og Oslo Ess er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg ti nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Mighty Oaks – «Brother»

Den mektige eiken består av tre herremenn fra tre forskjellige land, som holder til i Berlin og opererer i det svært så trendye nu-indie-folklandskapet. De har delt scene med Dry The River, First Aid Kit og Shout Out Louds, og varmet opp for artister som Chvrches og Kings of Leon.

Prides – «The SeedS You Saw»

Fra Glasgow kommer den 2013-etablerte trioen Prides, som nylig slapp sin første EP The Seeds You Sow, med tittellåten som første singel.

Avicii – «Addicted To You»

Sveriges største musikkeksport akkurat nå er Tim Bergling, mannen som dukket opp fra det store intet i 2010 med låten «Seek Bromance», etterfulgt av verdenshitten «Levels» året etter. Med sitt country- og bluesinspirerte 2013-album True, som inneholder velkjente megahitter som «Wake Me Up» og «Hey Brother», tok Avicii virkelig steget opp i eliteserien, både som toppbetalt DJ og en av verdens mest populære artister. Fra den samme skiva kommer nå hans neste listehit «Addicted To You», som i skrivende stund har rundet 20 millioner spillinger i Spotify.

Oslo Ess – «Midnatt»

Oslo Ess er et av landets mest hardtarbeidende band og har virkelig fått betalt for strevet med sin siste utgivelse, Alle hjerter deler seg som er blitt mottatt med kjempekritikker. Folket er også glade i de tynne og mildt sagt festlige rockerne, det er derfor nesten en selvfølgelighet at vi kliner til med enda en låt fra nyplata. «Midnatt» har et forrykende driv og melodilinjer som resonerer med 80-talls Bruce Springsteen og The Gaslight Anthem. Livet er en festival. Kjøret går, osv.

Mr. Little Jeans – «Good Mistake»

Ok, la oss starte med litt geografi: Norske Monica Birkenes er Mr. Litte Jeans. Hun bor i Los Angeles og definerer seg selv som koreansk pop. Tilbake til musikken: «Good Mistake» er hennes andre spillelisting på P3 etter fjorårets «Oh Sailor». Produksjonen på «Good Mistake» er vanvittig lekker, Monicas stemme likeså, så hvem sa at Danmark (MØ) og Sverige (Robyn) står alene på toppen av Skandinavisk elektropop? Hæ? Hørte ikke? Heia Norge!

Issues – «Never Lose Your Flames»

Framtiden er her! Om du er i midten av tyveårene husker du sikkert tiden da storesøsken og konservative venner klødde seg i hodet da du introduserte de for Limp Bizkit med «Nookie» og Linkin Park med «In The End». «Rap og metal!? Den miksen er jeg for er for tullete for meg», sa dem. Spol fram ti år og det ble plutselig novelty (les: kult) å dra på med en nu-metal låt på vorspiel, fest og bilturer (ikke nødvendigvis i den rekkefølgen). Og Issues fra USA trekker strikken enda lengre. Som den mest selvfølgelige ting blander de seks unggutta metalcore, pop og r&b sammen med et overraskende og eksplosivt resultat. Det selvtititulerte debutalbumet slapp de til toppkarakterer over hele linja den 18. februar. Og nå turnérer de hjemlandet med selveste Bring Me The Horizon og Of Mice and Men. Vi gir deg med glede og entusiasme «Never Lose Your Flames» som en liten forsmak på framtiden.

http://youtu.be/ml5Ib7cXMDs

Linda Pira + Stor – «Knäpper Mina Fingrar»

Stockholmsjenta Linda Pira vant (litt overraskende) Årets nykommer på svenske Grammys 2014, rett foran en annen fremadstormende kvinnelig rapper (tidligere P3-listede) Lilla Namo. Og denne uken spratt hun rett inn på svensk P3s A-liste (ikke ulikt vår egen Store P) med festpumpende «Knäppar Mina Fingrar». Skandinavisk hiphop er i dytten mer enn noen gang, og mens vi venter på norske jenterappere nyter vi naboens solide håndverk – men seriøst, nå trenger noen sterke kvnnelige rappere fra vårt eget pottittland.

Martine Marbel – «Right Now»

Martine Marbel er med «Right Now» den andre av årets MGP-artister som får plass på P3s spillelister. Låten er en lekker rnb-inspirert og klubbete sak som vi gleder oss til å se live i mars.

Foxes – «Let go for tonight»

Louisa Rose Allen heter hun, den britiske jenta vi allerede har spilt her på P3 med «Youth». Den gangen var det som krydder til musikkmiksen, denne gangen er det derimot en eksplosjon av en poplåt hun har kommet med. «Let go for tonight» er hentet fra hennes debutalbum Glorious, som treffer musikkverden som en kule i mai.

Seinabo Sey – «Younger» (Kygo Remix)

Det svenske stjerneskuddet Seinabo Sey har fått remixassistanse av vår norske venn Kyrre Gørvell-Dahl, bedre kjent som Kygo. Vi spiller allerede hans remix av Kyla La Grange, men det er jo alltid plass for en rå remix på P3.