Ny musikk på P3

Future, Haim og Aurora Aksnes er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg elleve nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Kaveh – «Medisin»

Etter flere år på vei opp fikk Kaveh sitt ekte gjennombrudd med «Snufs» som i en lang periode nå har vært den mest strømmede norske låten. Han har også skjønt at man skal smi mens jernet er glovarmt – og det er akkurat det han nå gjør. I «Medisin» blir vi både kjent med jentefuten i han og med nok et catchy refreng.

Premiere hos Christine mellom 13 og 15 torsdag 13/3.

Margaret Berger – «Scream»

Det skal godt gjøres at Margaret Berger topper fjorårets hektiske år, men trondhjemsjenta har utvilsomt en plan for 2014. I løpet av året slipper hun nemlig sitt tredje album, New Religion og ga oss allerede i fjor en smakebit i form av den futuristiske «Human Race». Nå (13.mars) er det «Scream» som skal klargjøre deg for det kommende albumet og med en lekker produksjon og Margarets myke røst er «Scream» alt annet enn skrikende.

Premiere hos Christine mellom 13 og 15 torsdag 13/3.

Lemaitre – «High Tide»

Lemaitre er i skrivende stund på South By Southwest i Austin, og der er et stor sannsynlighet for at folk får høre «High Tide», som er
en relativt overraskende skifte i stilen for den suksessrike elektroduoen: Her er det både mer vokal enn tidligere, og en dreining i
lydbildet mot det mer organiske, med blåsere og jazzpiano. Mykt og lekkert.

Sval – Tidsfrist

MGP jr–vinneren fra 2011, Sval Rosenløw Eeg, har siden kjempesuksessen med «Trenger deg» vært i studio i Trondheim og jobbet med nytt materiale. Selvsagt skriver hun tekstene selv, selvsagt er hun fortsatt mer enn sjarmerende og med «Tidsfrist» byr hun på et friskt pop-pust når hun nå inntar plassen som den yngste på P3s spillelister.

Linkoban – «Oh Oh»

Danske Linkoban har brukt litt tid på å komme seg over havet fra Danmark til Norge, men nå som vi endelig har oppdaget henne er vi mer enn klare for å dele musikken hennes. «Oh Oh» er hentet fra debutalbumet hennes Ox, som kom ut for et år siden og som er proppfull av hardtslående dansbar musikk i landskapet M.I.A. og Santigold har banet vei for.

Kakkmaddafakka – «Young»

Kakkmaddafakka er inne med hat-trick fra deres Erlend Øye-produserte album Six Months Is A Long Time. Den glade bergensergjengen har holdt sommeren i live gjennom hele året med deres supermuntre pop og «Young» er intet unntak. Den er kanskje den gladeste av dem alle, med det vi tolker som en hyllest til musikaler.

Kakkmaddafakka tolket Beyoncés «Drunk in Love» hos Christine under by:Larm.

Future + Pusha T + Pharrell – «Move That Dope»

Refrengpusheren Future er snart klar med sitt andrealbum Honest (22.april) og sparker opp forventningen med den fremoverlente «Move That Dope». Men Future er ikke stjerna på «Move That Dope» – med unntak av hans karakteristiske utførelse av det avhengighetsskapende refrenget – det er nemlig gjestene Pusha T og (endelig?) en rappende Pharrell som tar nesten all oppmerksomheten her. Pusha T er som alltid kul som en katt og (evigunge) Pharrell leverer en av sine beste rap-vers noensinne, inkludert en gledelig ironisering av sin nye hatt.

Joel Compass – «Forgive Me»

Briten med utseendet som en godt over gjennomsnittet pen fotballspiller ser ut til å finte ut landsmennene John Newman og Sam Smith med sin nye singel «Forgive Me». Han sprinter nemlig mot dødlinja mellom Rudimental og Naughty Boy mens han elegant glir gjennom melodilinjene på mes(si)terlig vis. Hadde han bare sunget om at han kommer til å vinne 2014 så kunne «Forgive Me» vært den offisielle VM-låta i stedet for Pitbull…

Aurora Aksnes – «Awakening»

Bergensartisten Aurora Aksnes er Ukas Urørt med «Awakening» denne uka- og hun er en artist vi har ventet på skulle blomstre for fullt, noe hun gjorde under by:Larm noen uker tilbake. Låta skrev hun da hun var 15 år, og det er ingen tvil om at vi har med et usedvanlig stort talent å gjøre her.

Dette mente Urørtredaksjonen om henne: «Hun er kun 17 år, men allerede en karakteristisk låtskriver. Aurora Aksnes’ lek med piano, elektronikk og stemmebruk trollbinder oss, og viser at dette er en artist som er i ferd med å katapultere ut av startgropa».

Les intervju og hør låta her

Silver Street – «While The City Sleeps»

Silver Street er en oslokvartett som har kommet i kontakt med folk i miljøet rundt Arctic Monkeys og The Wombats – resultatet er denne svært catchy gitarpoplåten som man også finner på Urørt.

Haim – «If I Could Change Your Mind»

Dersom jeg ikke tar feil er dette fjerde singel fra fjorårets debutalbum Days Are Gone, og «If I Could Change Your Mind» er ikke dårligere enn de foregående. Vårsol, hofteknekk og interessant ansiktsmimikk står fortsatt i fokus hos søsknene Haim, som i sommer også gjester Slottsfjellfestivalen. Dette mente P3 om albumet da det kom.