Ny musikk på P3

Ben Khan, Andrea Dahle, Duck Sauce og Mastodon er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg ni nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Arthur Beatrice – «Late»

Arthur Beatrice – oppkalt etter Panter Tanter-karakteren Beatrice Arthur – er et poprock-orkester fra London som lager musikk for morgenkaffen, formiddagssola og kveldsmaten. Med «Late» spaserer de på den samme stien som P3-favorittene i London Grammar. Varm, vakker og meloditung pop, med den luftige stemmen til Ella Giardot i front. For fans av nevnte London Grammar, Alt-J, Coldplay og The XX.

Ariana Grande + Iggy Azalea – «Problem»

Ariana Grandes nye singel er intet mindre enn en spektakulær populærkulturell potpurri; her finner du Amerie – «1 Thing», Jennifer Lopez – «Jenny From The Block», Macklemore & Ryan Lewis – «Thrift Shop» – feat. Wanz, JAY Z – «Show Me What You Got» og Beyoncé – «Crazy In Love» – Single Version tvinnet inn i en og samme låt(!!!). I tillegg får du med et friskt vers fra en av de mest fremadstormende kvinnelige rapperne akkurat nå, Iggy Azalea som avslutter besøket breialt: «There’s a million you’s baby boy, so don’t be dumb. I got 99 problems but you won’t be one». Kort oppsummert (Grande er bare 1.53 på sokkelesten), dette er en hit:

http://youtu.be/LRTKkgoG4ag

Timbuktu – «Den Svenska Skammen»

I Norge er nok Timbuktu mest kjent som mannen bak de to superhittene på midten av 2000-tallet, samt en typisk svensknorsk gjest i diverse talkshows på TV. Men bak partyslegerne og alt kjendiseriet, finnes det også en slagkraftig politisk side av Timbuktu og hans musikk, noe som virkelig kommer frem og til sin rett på hans nye låt, «Den Svenska Skammen», hvor han leverer en tempofylt og utålmodig hårføner om rikets tilstand i hjemlandet.

Duck Sauce – «NRG»

Duck Sauce består av de to meriterte DJene og produsentene Armand van Helden og A-trak, som teamet opp i 2009 med singelen «aNYway». Duck Suace-soundet kan best beskrives som uhøytidelig, feelgood og anthemdrevet disco house, rikelig ispedd samples fra diverse 70- og 80-tallslåter, deriblant samplingen av Boney M som resulterte i verdenshitten «Barbra Streisand» i 2010. Albumet Quack, som nylig ble sluppet, inneholder både gamle og nye låter fra partyduoen, men det er spesielt en låt som virkelig peker seg ut som årets store sommerfloorfiller, nemlig «NRG», som er samplet fra Melissa Manchesters 1985-låt, «Energy».

Andrea Dahle – «Naïve»

For de som har fulgt med på P3-listene de siste årene, er nok ikke Andrea Dahle er ukjent navn. Med låter som «Play For Me» og «Seeds» var hun listet i lang tid i både 2011 og 2012, etter først å ha blitt oppdaget gjennom Urørt, som Ukas Urørt. Nå er Lillehammer-jenta i midten av tjueårene aktuell med nytt materiale og et nytt album, hvor «Naïve» er første smakebit.

The Switch – «Flypaper Man»

Oslobandet The Switch slapp debutalbumet Big If i mars – et album som spenner fra lekker vestkystballaderi til ren, eksplosiv fuzzpop. Albumbeste «Flypaper man» er bevis på det sistnevnte. Det er sommer i akkordene, lengsel i vokalen og rikelig med orgel og koring i
det smittende refrenget.

The Orwells – Let It Burn

The Orwells er en knippe arrogante ynglinger fra Chicago, og av mange spådd til å bli den nye, store rocksensasjonen i The Strokes og The Raconteurs’ fotspor. «Let It Burn» er hentet fra bandets andre album Disgraceland (slippes senere i år), og har potensiale til å bli en vinner på konsertscener og radioer verden rundt i sommer.

Röyksopp + Robyn – «Do It Again»

Powertrioen Röyksopp og Robyn slår atter kreftene sammen, bade en EP og en turné er på trappene. Hovedsingle «Do It Again» er en klubbete låt som låter distinkt Röyksopp og distinkt Robyn. Ikke rart trekløveret funker godt sammen. Et av turnéstoppene blir selvsagt Øyafestivalen i august.

Ben Khan – «Youth»

Ben Khan har kommet seg inn på P3 etter mye støtte fra Marie Komissar og Ruben. Briten som selv produserer og synger har akkurat gitt ut den nydelige debut-EPen 1992 på sitt eget label, hvor han blander funk og r&b med skitten elektronika og vakre harmonier. En mann for fremtiden.

http://youtu.be/gh1MHycx-cM