Ny musikk på P3

Siri Nilsen, Arif og The 1975 er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg sju nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Silver – «March Brown»

Seks år etter Silvers siste plate Wolf Against Wolf spretter glampunk-bandet plutselig fram med en ny låt; «March Brown». En ufyselig, rølpete, men like fullt fengende låt med vokalist Ivar Nikolaisen i elendig (les:topp) form. Over et hissig komp hveser Ivar om en (seg selv?) «avdanka rocker som sitter hjemme og hører på glampunk og sniffer fluebinderlakk mens han ronker til et fiskemagasin». March Brown er for øvrig en ørretflue.

Siri Nilsen – «Jeg lover»

Siri Nilsen ble allemannseie med sitt andre album for tre år siden, og låten «Alle snakker sant». Hennes tredje album er rundt hjørnet, og det første vi får høre er den inderlig vakre, mektige og storslåtte «Jeg lover». Siri ønsket å skape et lydbilde som føltes som en feberdrøm – noe du vet ikke er virkelig, men som du tror på likevel.

Sondre Justad – «Nu har du mæ»

Sondre Justad fra Lofoten er et hittil ubeskrevet blad. Vi er dog temmelig sikre på at dette er en artist vi kommer til å høre mye fra i tiden som kommer. «Nu har du mæ» er en ekstremt fengende poplåt som høres litt ut som krysningen mellom Kråkesølv og Sirkus Eliassen – kanskje ikke så overraskende da 23-åringen er i samme miljø som begge band. Produsert av blant andre ringrev Thomas Eriksen er dette en låt like perfekt for radio som for sene sommerkvelder.

Arif – «Lowkey»

Fjorårets Urørtvinner Arif byr på en homage til 90-tallets sørstatsrap generelt og mest sannsynlig Juvenile spesielt med sitt sommeranthem «Lowkey». Arif tar med dette et steg tilbake fra det litt mørkere lydbilde på EPen Aldri & Alltid og er igjen klar for å vinne festen. Og ja, det er vel bare å gjøre seg klar for at lowkey blir sommerens catchfrase.

Fay Widhagen – «We Are»

Fay Wildhagen er kanskje et ukjent navn for mange, men ikke så veldig lenge. «We Are» er hennes første singel (gitt ut på Sony) – en positiv poplåt som sender gjenkjennende nikk til den blomstrende folk-bølgen. Låta beviser allerede at råtalentet publikum var vitne til når Fay i fjor spilte på Urørtscenen på Slottsfjell har slått ut i full blomst. Mari Garås Monsson, programleder i Urørt beskrev Fay slik: «Like skjørt, magisk og vakkert som om Bon Iver hadde samarbeidet med Ane Brun.»

Broods – «Bridges»

Søskenparet Georgia og Caleb Nott utgjør den svært lovende duoen Broods. Kanskje har Lorde inspirert eller eventuelt rettet verdens blikk i større grad mot New Zealand, men det virker i alle fall som om det gror svært godt musikalsk i Auckland for tiden. Duoen samarbeider også med Lordes produsent Joel Little og sammen har de laget «Bridges», deres aller første single. Låten er en nydelig piano og synth-drevet poplåt som meget mulig markerer starten på nok en musikalsk suksess fra New Zealand.

The 1975 – «She Way Out»

“She Way Out” er faktisk den femte låta fra The 1975s makeløse selvtitulerte debutalbum som tar turen inn på P3s spillelister. Der hvor «Girls» hadde en mer jubilerende framtoning er «She Way Out» mer lik «Chocolate» og «Sex» med et stødig driv og lag på lag med melankolske gitarlinjer. Sjekk også ut Ålesundsjenta Sigrid Raabes nydelige cover av «Sex» som hun gjorde hos Christine.