Ny musikk på P3

Linnea Henriksson, Frk. Fryd og Timbuktu er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg ni nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Fender Heist + Monika May – “Move With The Sirens”

Den norske, mystiske duoen Fender Heist (bestående av Fender A og Fender C) kom på banen i 2012 med den fantastiske poplåta “Chino”. Låta ble senere covret av “The Voice”-Monika (les: Monika May) i Popsalongen på P3. Fender Heist ville ikke være noe dårligere og covret i sitt besøk hos Popsalongen Monika Mays “Ghost”. Nå er ringen endelig sluttet med det svevende samarbeidet “Move With The Sirens”.

Frk. Fryd – “Tyvens Dans”

Først “Blod & Honning”, så “Skyene” og nå “Tyvens Dans”. Frk. Fryd har slått til med et vaskeekte hat-trick på P3s spillelister. Og der «Blod & Honning» var et delikat frispark i krysset, «Skyene» et lekkert tiki-taka-mål, er «Tyvenes Dans» (01:45) et knallhardt vristskudd i nettaket. PS: Sjekk ut den feite basslyden.

Store P – “Ikkje bare meg”

«E d meg eller dette stedet varmt? E d meg eller e du begynt å bli klam?» – slik starter landets mest svaiende rapper Store P den sexy, sløye og ikke minst svette «Ikkje bare meg». Låta er lyden av øyeblikket når du står på et stappfullt og pumpende dansegulv og alt plutselig går i sakte film før man plutselig skjønner at man må gripe tak i virkeligheten (nærmeste søte/kjekke dansepartner) før man mister seg helt til dansen og euforien. Obs! tekstlinjen nevnt over er også refrenget og svært avhengighetsskapende.

Linnea Henriksson – “Halmstad”

Hvem er Linnea Henriksson? Jo, skal vi se: Hun debuterte på tv under «Småstjärnorna» (Stjerner i sikte) i 1995, hun har gått på musikklinja på Skurups folkehøyskole hvor hun var vokalist i jazzbandet Prylf, kom på fjerdeplass i svenske Idol 2010 og i 2013 vant hun den gjeve kategorien «Årets artist» i P3 Guld. Puh! Nok tørrprat. Den 27 år gamle popsangerinnen slapp nylig sitt tredje album Du söker bråk, jag kräver dans og der stikker den orkesterstore pophyllesten til Linneas hjemby «Halmstad» frem. Ta den bittersøte meloditeften til Veronika Maggio, det evige drivet til Håkan Hellström og Henrikssons vakre røst og du har en av sommerens fineste låter. Heia Söta bror!

Coldplay – “A Sky Full Of Stars”

I likhet med “Magic” og “Midnight”, er denne låten hentet fra Coldplays sjette album, Ghost Stories. Med seg på produsentsiden har de Tim Bergling, aka Avicii, som gjør det som så mange EDM-produsenter alltid har drømt om, nemlig å jobbe med selveste Chris Martin. Chris fortalte i et intervju med BBC Radio 1 at han følte at han hadde vært utro med bandet, da han spurte Avicii om å spille inn pianodelen av låten.

Sam Smith – “Stay With Me”

Til å være bare 22 år, har den britiske singersongwriteren allerede opparbeidet seg en fyldig CV med hits, som for eksempel sololåten «Money On My Mind», og som vokalist på Disclosures «Latch» og Naughty Boys «La La La». I motsetning til forgjengerne, er «Stay With Me» en rolig og sjelfull popballad, som allerede har inntatt førsteplassen på hitlistene i UK.

London Grammar – “Sights”

Om det skulle være noen tvil, etter radiohits som «Wasting My Young Years», «Strong» og «Help Me Lose My Mind»; P3 elsker London Grammar. Nylistede «Sights» er et av mange nydelige albumspor på fjorårets If You Wait, som har gjort det skarpt på salgslister over hele Europa.

deadmau5 – “Seeya”

Den 17.juni er det duket for verdensstjernen Deamau5s syvende album, While(1<2). Etter at flere av låtene har sirkulert på nettet over lengre tid, dukket den første offisielle låten «Avarita» opp i mai, før den mer vokaldrevne og radiovennlige «Seeya», med gjestevokliast Colleen D’Agostino, ble lansert nå i juni. Det interessante med «Seeya», som er en midtempo electrodisco låt, er at den ikke ligner på noe av hans tidligere arbeider.

Timbuktu – “Annie Leibovitz”

En splitter ny låt fra Timbuktus siste skive, För Livet Till Döden, som ble sluppet i slutten av mai. Annie Leibovitz er for øvrig en 64 år gammel amerikansk fotograf som er kjent for sine spesielle kjendisbilder fra 80-tallet og til nå, med kjentfolk som John Lennon, Demi Moore, Queen Elizabeth II, Bruce Springsteen, Bill Gates, Rihanna, Lance Armstrong, Kim og Kanyes lille datter, for å nevne noen. Tittelen har visstnok noe med at både Timbu og Annie lever av å portrettere seg selv og andre mennesker.