Ny musikk på P3

Sigrid Raabe, Royal Blood og Oral Bee er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg femten nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Royal Blood – «Figure It Out»

Oh yes! På tide med nok en referanserik rockelåt fra Brighton-duoen Royal Blood på P3s spillelister. Michael Kerr og Ben Tatcher begeistret og ansiktssmeltet mange på Øyafestivalen, blant annet rockefar Asbjørn Slettemark. «Figure It Out» åpner med et riff som kan minne om Led Zeppelins «Whole Lotta Love», god start med andre ord. Så drønner den gjennom versene som et godstog bestående av like deler The White Stripes og Queens Of The Stone Age. Orginalt? Ikke veldig. Fett? Hundre prosent! PS: Hvis du lurer på hvorfor riffene til Royal Blood fremstår som lavpannet moro? Jo, da kan vi fortelle deg at vokalist Michael Kerr ikke spiller gitar som du trodde, men gyver løs på en bass. Fire strenger kan av og til være bedre en seks.

Twin Atlantic – «Brothers And Sisters»

I Skottland kan de alternativ rock; Primal Scream, Biffy Clyro, Teenage Fanclub, Travis og nå Twin Atlantic. Altså helt ferske er de ikke, vi listet «Free» for to år siden. Men det har skjedd mye med kvartetten siden den gang; 300 spillejobber på tre år, A-listinger på BBC Radio 1 og ikke minst deres siste album, Great Divide. Et album som forvalter den skotske alt-rocken (da spesielt Biffy Clyro), samtidig som de fort kan overta sultne My Chemical Romance-fans. «Brothers And Sisters» er en svært godlynt stadionrocker med et refreng som virkelig får frem vokalist Sam McTrustys’ erkeskotske aksent. Lurer forresten på Sam får sin egen burger på McDonalds…

Mikky Ekko – «Smile»

Bak en av fjorårets aller største hitlåter (Rihanna – «Stay») fant man Louisana-gutten Mikky Ekko. 29-åringen skrev ikke bare låten sammen med Justin Parker (som har produsert bl.a Lana Del Ray, Sia og Ellie Goulding), men fikk også vist frem den godslige stemmen sin. Mange har både før og etter Rihanna-sammarbeidet utpekt Ekko som den neste stor og etter å ha hørt «Smile» er vi ikke lengre redde for å synge med i hypekoret. Tidsriktig produksjon et sted mellom akustisk pop og duvende elektro og ikke minst et refreng som blir større, større og til slutt enormt.

Saint Raymond – «I Want You»

Saint Raymond lager poprock på så engelsk vis det er mulig. Lettbeinte rytmer, skarpe og fargerike gitarlinjer og akkordprogresjoner som allerede på introen hinter om et refreng du kan bli glad i. I januar i år listet vi Nottingham-guttens første singel «Young Blood» og den holdte seg på våre spillelister i et halvt år. Nå har han samarbeidet med Jackknife Lee – en produsent som har jobbet med U2, R.E.M, Robbie Williams, Bloc Party, The Hives, Weezer, Twin Atlantic, One Direction og Taylor Swift for å nevne noen. Ikke overraskende samarbeidet mellom den erfarne produsenten og den unge låtskriveren skapt en deilig radiolåt, nemlig «I Want You»:

Sigrid Raabe – «Known You Forever»

Sigrid Raabe har hatt en kometkarriere og –utvikling siden hun var Ukas Urørt med «Sun» – den første låta hun lagde. På denne tredje singelen (og den fjerde listet på P3, tar vi med Loveless-editen av «Two Fish»), nærmer hun seg enda et nytt sound som kanskje kan sies å ligge mer opp mot britisk pop à la Two Door Cinema Club. Låten er produsert av Martin Abelvik Walbø, som også spiller i Urørt-favorittene Padawan – og som også har vært Ukas Urørt.

Hjerteslag – «Papirsvaner»

Bergens Hjerteslag har vært en undergrunnsfavoritt siden Bylarmopptredenen i år, og via sterk leveranse blant annet på Urørtscenen på Slottsfjell og nå senest på Øyafestivalen, har de for alvor befestet sin status som et av de store, nye norskspråklige rockbandene. «Papirsvaner» er deres nyeste singel, spilt inn/produsert med Matias Tellez (Sondre Lerche) og Fredrik Vågsborg (Casiokids).

Frk. Fryd – «Bittert mareritt»

Hjerteslagvokalist Robbie Lie Eidevik er også deltagende vokalist på denne voldsomt fengende nye singelen til stavangerbandet Frk. Fryd, og dette er fjerde singel fra bandet som er listet på P3 – og kanskje også den beste. Debutalbumet Hjertebank slippes 1. september.

Becky G – «Shower»

Rebecca Marie Gomez er meget mulig 2014s Carly Rae Jepsen: Ung nord-amerikansk kvinne kommer ut av det blå med en supercatchy poplåt som setter seg som klister på hjernen. Becky G har også gått den nyklassiske stien til berømmelse som er å laste opp videoer av seg selv som synger andres sanger på Youtube. Nå har «Shower» truffet Norge – og blir nok høstens låt å synge i dusjen.

Taylor Swift – «Shake It Off»

Taylor Swift er tilbake med en låt hvor hun rister av seg alt det slemme folk har å si om henne, og som alltid viser Taylor sin enorme teft for sterke popmelodier. Musikkvideoen har skapt en del diskusjon, hvor blant annet Earl Sweatshirt har uttalt at videoen er støtende. Låten er første single fra Swifts femte album, 1989, som kommer i oktober.

Tove Lo – «Not On Drugs»

Etter en svært vellykket sommer for Tove Lo, hvor Hippie Sabotage-remiksen av låten hennes «Habits» har gjort det mye mer enn brukbart er svensken nå på en mer naturlig rus i «Not on drugs». Det er et stykke svært fengende og elegant popmusikk som nå skal krydre høsten på P3.

Seinabo Sey – «Hard Times»

De svenske damene har gjort det svært godt i Norge i sommer, selv om Seinabo Sey jo må takke norske Kygo for den utrolige suksessen hun har hatt her i Norge med «Younger». Hennes andre single heter «Hard Times» og minner temmelig lite om Kygo-remixen vi alle har trykket til vårt bryst, men er like fullt en hardtslående soulinspirert poplåt fra en svært spennende svensk nykommer.

Frøder – «Over The Sea»

Som gjestevokalist på CLMDs “The Stockholm Syndrome”, fikk Katrin Frøder Standnes sitt store gjennombrudd I fjor; et gjennombrudd som ble kronet med store TV-opptredener på både Spellemann og P3 Gull. Dette ble også startskuddet for hennes solokarriere, hvor førstesingelen «Speed Of Sound» fikk flere gode uker på P3s spillelister. Med hennes nye singel, «Over The Sea», viser hun igjen frem sin sterke stemme på en stor og mektig poplåt.

Oral Bee – «Tennis»

Allerede i år 2000 gjorde 35 år gamle Anders Kranmo Smedstad, aka Oral Bee, seg kjent med semi-sommer-hits som «Penger» og «Alle hater Oral Bee». Siden den gang har det blitt hele seks album, samt et obligatorisk best of-album: The Best of Beezy 2000-2010. Med seg på sin splitter nye, catchye og morsomme singel «Tennis», har han sin faste makker Mr. Pimp-Lotion og Bosko. Musikkvideoen sies å være et hot tips.

Magic! – «Rude»

«Rude» har i løpet av 2014 blitt en klassisk elsk/hat-hit, som nå har funnet sin plass på de norske hitlistene, etter å toppet i både USA og England tidligere i år. Bandet Magic! ble til i 2012 og består av fire karer fra Toronto, Canada.

Bastille – «Bad_News»

I begynnelsen av september kommer Bastilles EP, em>Oblivion, hvor låten «Bad_News», som nylig ble sluppet via deres Soundcloud-side, fungerer som en såkalt B-side-låt. Fortiden jobber bandet med sitt andre studioalbum, som de, i følge Digital Spy, ønsker å få gitt ut veldig snart.