Ny musikk på P3

Gabrielle og Donkeyboy er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg seks nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Ten Walls – “Walking With Elephants”

Blant de mer kuriøse hit-fenomenene de siste årene (dog ikke på Crazy Frog-nivå) er Ten Walls’ «Walking With Elephants» – en deephouseorientert, filmatisk instrumentallåt med snabel-aktige trompetlyder. Kanskje ikke Årets Innsalg 2014, men låta er temmelig uimotståelig i all sin snålhet. Allerede tungt profilert på BBC, og den kommer til å bli stor her hjemme også.

OnklP & De Fjerne Slektningene – “Styggen på ryggen”

Norges mestturnerende band er også hyperaktive i studio, og allerede er de klare med et nytt album, som slippes senere i høst. Det er i tillegg bandets mest fengende låt så langt i karrieren, med et refreng av det uimotståelige, allsangsslaget. Tekstuniverset dreier seg som vanlig om OnklPs hverdagsdemonhåndtering og andre sysler.

Donkeyboy – “Hero”

Norges kanskje beste melodisnekkere viste tidligere i år, med «Crazy Something Normal», at de definitivt er et av Norges sterkeste popband fortiden. Deres tredje album kommer ut senere i år, og den nye hitkandidaten og andresingelen «Hero», som er skrevet av Stargate og Kiesza, ser ikke akkurat ut til å legge en demper på forventningene.

Iggy Azalea – “Black Widdow”

24 år gamle Amethyst Amelia Kelly fra Australia har allerede to førsteplasser på Billboard i år, med sin egen «Fancy» og som gjesteartist på Ariana Grandes “Problem”. På den nye singelen «Black Widow», som er skrevet i samarbeid med Stargate og Katy Perry, er det Rita Ora som tar seg av refrenghooket, og i skrivende stund er den norskeproduserte «snap-trap»-låten oppe på en femte plass på den gjeve hitlisten.

Lonely The Brave – “Trick of the Light”

Cambridge er nok mest kjent for å være en stødig universitetsby, men den har også oppfostret noen skikkelig store band; Pink Floyd, Muse, Radiohead og Alt-J for å nevne noen. Og nå kommer også rockekvintetten Lonely The Brave opp og fram fra den æreverdige byen med lysets hastighet. Selv kaller de musikken sin for doom-pop, men poprock er nok mer beskrivende. «Trick of the Light» er en av flere radiorockere på britenes ferske debutalbum The Day’s War.

Gabrielle – “10 kniver”

Bergenseren var på alles lepper og hjernelapper i 2011 når hun slo igjennom med den irriterende fengende singelen «Ring meg». Siden da har Gabrielle utviklet både stemmeprakten og utrykket sitt og blitt en av landets største artister, sist med sommerhiten «5 fine frøkner». Nå har hun – som mange andre – fått med seg produsenten og sanglerken Thomas Eriksen på «10 kniver». Der hvor «5 fine frøkner» var skreddersydd for lange, lyse og festlige sommerkvelder har Gabrielle og Thomas Eriksen tatt ned tempoet med «10 kniver» som da fungerer som et slags musikalsk varmeteppe. Med andre ord perfekt for høsten.