Ny musikk på P3

Kid Astray og Gorgon City er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg sju nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Kid Astray – «Back To The Ordinary»

Hele seks medlemmer består dette Asker- og Bærumsbandet av, som har holdt sammen siden videregående. Første gang de dukket opp på P3 var i 2012 med låten «The Mess», som, i likhet med 2013-låten «The Best of Us» og 2014-låten «No Easy Way Out», ble liggende i flere måneder på P3s spillelister. Siden P3-debuten har bandet tatt steget ut og fått et stort publikum i både Europa og USA, samt fått et rykte på seg for å ha blitt et usedvanlig godt liveband. Med «Back To The Ordinary» viser Kid Astray at de fortsatt er å regne med som en av Norges mest spennende indieband og eksportartikler.

The Knocks – «Classic»

New York duoen “B-Roc” og “Mr. JPatt” har holdt på siden 2007 og remikset artister som Katy Perry, Britney Spears, Rihanna, Haim, Flo Rida og Ellie Goulding, samt gitt ut en rekke dansevennlige singler. Men det er først nå, med deres siste discosleger «Classic», at det ser ut som partyduoen kan få sitt definitive gjennombrudd, og med seg på forsøket har de den mystiske venneduoen POWERS på gjestevokal. BONUS: Artistnavnet The Knocks oppstod da naboene stadig kom og banket på døren deres fordi de spilte for høy musikk.

Izabell – «Ka Vet Du»

Før sommeren gikk vi i P3 ut på jakt etter Norges neste rap-prinsesse. Vinneren ble til slutt den 24 år gamle Stavanger-jenta Izabell. Selv om hun nok er et ukjent navn for de fleste er hun ikke helt fersk. De siste tre årene har Benedicte Izabell Ekeland (som er hennes fulle navn) prikket inn rapflyten og jobbet med både Kriminell Kunst og LidoLido. Nå har hun (som en del av premien) også samarbeidet med Tailors & Axxe som har produsert seireslåta «Ka Vet Du». Låta blir også å finne i en av landets største høstfilmer «Haram» som er regissert av Ulrik Imtiaz Rolfsen (Izzat, Den siste revejakta og TAXI). Premiere på p3.no og hos Christine på fredag.

Islander – «Coconut Dracula»

Islander er et av de nyeste tilskuddene i en ny nu-metalbølge som kommer fra alle kanter akkurat nå – Japan: Fact, USA: Issues og England: Bring Me The Horizon for å nevne noen. Men ikke la deg skremme bort helt enda. South Carolina-gjengen ligger nærmere Deftones og P.O.D enn Limp Bizkit og Linkin Park. «Coconut Dracula» er en låt med blytung groove, lengtende gitarlinjer og en overveldende positiv tekst om at Dracula finner en kokosnøtt på bakken, smaker på den og straks skjønner at det finnes søtere ting i livet enn menneskeblod. Naaaw <3 https://www.youtube.com/watch?v=q4rD0FlVsGA

Razorbats – «Born In Blood»

Oslobandet Razorbats tilhører en litt underprioritert type skandinavisk rock – den veldig catchy, kjappe riffingensom muligens kan ledes tilbake til Ramones, men man må ihvertfall innom The Hellacopters og Turboneger underveis. «Born In Blood» er et uimotståelig energisk tilskudd til spillelistene, og hentet fra deres EP Bring It On, som er ute nå.

Zhala – «I’m In Love»

Svenske Zhala er den aller første signeringen på Robyns eget Konichiwa Records, noe som i seg selv må være enormt stas for enhver popartist. Men Zhala er derimot ikke som enhver popartist, og kanskje er det akkurat derfor Robyn satser på henne. Da hun spilte på by:larm i år viste hun frem den klubbete siden av seg, eller religiøs rave som hun selv kaller det. «I’m in Love» er en noe mykere affære, med tydelige arabiske innflytelser som viser en svært spennende ny svensk artist.

Gorgon City – «Unmissable»

Gorgon City har plassert seg godt i den nye britiske tradisjonen for radiovennlig klubbmusikk, og «Ready For Your Love» med MNEK var et populært tilskudd til P3s musikk i vår. Frem mot albumutgivelsen i begynnelsen av oktober slipper de nå «Unmissable» som unektelig har ekstremt sterke hitkvaliteter.