Ny musikk på P3

Silja Sol, Astrid Smeplass og Susanne Sundfør er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg fem nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Susanne Sundfør – «Fade Away»

Det er svært spennende å følge Sundførs utvikling som låtskriver og ikke minst som produsent. Foreløpig kulminerer dette i «Fade Away», rett inn på P3s A-liste, og med god grunn: Dette er Sundførs beste poplåt til nå, mildere og mer fengende enn før. Båret av fantastiske vers og utsøkt produksjon er det en sterk kandidat til årets beste låt. Det er ellers interessant at den ligner en smule på Roxettes «Joyride», og ikke mindre interessant at dette er en kvalitet «Fade Away» deler med en annen av årets beste låter, St. Vincents: «Rattlesnake». Aller mest liker jeg dog triangelslaget etter 1:47.

P3 har låta eksklusivt 21.-24. oktober, og låta har premiere hos Christine førstkommende tirsdag.

Astrid Smeplass – «2AM»

17 år gamle Astrid er mest kjent som Idol-deltager og for coveren av Kim Cesarions «Undressed» hun gjorde med Julie Bergan. Men veldig snart er hun nok mest kjent som Astrid, hun med den fantastiske låten «2AM». Med en ny musikalsk retning som plasserer henne i selskap med moderne amerikanske r&b-artister som Jhene Aiko og Tinashe, byr Astrid på en sval, smakfull og uanstrengt pause i hverdagen.

Highasakite – «Lover, Where Do You Live»

Muligens den beste låta fra det som vel nå er Norges mest populære og transkontinentalt turnerende band. Se og hør Highasakite spille live hos Christine her.

Tremoor & Shablo + Don Martin – «Tiden står stille»

Sist uke ble de to lovende Furusetrapperne Temoor og Shablo Ukas Urørt med låta «Tiden står stille». Med seg på hiphophymnen har de ingen ringere en Don Martin (Gatas Parlament) og det var den rutinerte rapperen selv som tok kontakt med gutta etter å ha sett de på Fela sin Adidas Originals-konsert. P3 Urørt mener: «Furusetgutta Temoor & Shablo har med “Tiden Står Stille” laget en hymne til hva de mener er ekte hiphop. Ambisøst, ja, men med Temoors naturlige flyt og Shablos musikalske rapping er det tydelig at de to raskt kan komme til å hevde seg på den norskspråklige rapscenen.»

Hør «Tiden står stille», les mer om guttene og last ned låta helt gratis her.

Divisjonen + Silja Sol – «Dansar»

De er fra Bergen. De er Urørtartister. De er lovende. De er særegne. Vel og bra, men sammen låter Divisjonen og Silja Sol (om mulig) enda mer inspirerte ut. «Dansar» er en leken poprocker med noen veldig tydelige (og fengende) elementer; gitarlinjer som løper mot Vampire Weekend, bassruller som snurrer rundt The Stone Roses og ikke minst Silja Sols insisterende stemme. «De er et annet sted å dansar» synger Silja, ikke noe problem for oss. Vi danser heller til «Dansar».

«Dansar» slippes 22.oktober, men du hører den på P3 allerede nå!