Ny musikk på P3

Eva & The Heartmaker, Ji Nilsson og Yelawolf er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg seks nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Foo Fighters – “Something From Nothing”

Dave Grohl & co. er i disse dager aktuelle med HBO-serien Sonic Highways, som følger bandets innspilling av albumet av samme navn, som spilles inn i åtte forskjellige byer med åtte forskjellige produsenter. “Something From Nothing” er spilt inn i by én, Chicago, med produsenten Butch Vig, som også jobbet med Nirvana. Rick Nielsen fra Cheap Trick er gjest, og gitarriffet minner en deeel om Dios «Holy Diver».

Yelawolf – “Till It’s Gone”

Alabamarapperen Yelawolf var skikkelig i dytten han. Miksteipen Trunk Muzik 0-60 (2010) viste frem en fascinerende hillbillykarakter med lynkjapp Twistaflyt, men så signerte han til Eminems Shady Records og slapp det horrible debutalbumet Radioactive (2011). Gamle fans skrudde av og få (hvem?) skrudde på. Yelawolf var offisielt en flopp! Heldigvis viste det seg at plateselskapet hadde overkjørt Yelawolf når det gjaldt de kreative avgjørelsene på Radioactive. Med den ferske singelen “Till It’s Gone” fra det kommende andrealbumet Love Story er Yela tilbake i førersetet å beviser igjen at han er en av de mest spennende karakterene i rapsumpen. True Detective-estetikk møter et fuktig Justin Timberlake-klingende refreng (Yela kan jo virkelig synge, eller?), som gjør «Till It’s Gone» til en skikkelig avhengighetsskapende låt.

Kaveh + Yosef – “Shamener”

Kaveh rakk nærmest ikke å pakke bagen etter en hektisk og suksessfull festivalsommer før han kastet seg ut på en landsdekkende klubbturné, ikke så rart for gutten er jo «Vill». Ungfolen «Hakke 10» tid til å slappe av nå som han snart er klar med debutalbum. Så nå spytter han ut nok en singel hvor han har fått med seg Yosef fra Madcon. Få her til lands mente at «Snufs» var for fengende, men om du er «En av dem» vil den nye (beinharde) singelen fungere som helbredende «Medisin» hvis du «Shamener»?

Ji Nilsson – “Encore”

Mens Gwen Stefani krampeaktig lener seg på Ji Nilssons forrige single «Heartbreakfree» i sin higen etter å gjenoppfriske seg som soloartist, tar hovedpersonen selv steget videre inn i hjertene våre. Sveriges gryende stjärnskott glitrer med lagvise vokaltakninger og en karibisk orientert r&b. Kjærligheten overlever åpenbart ikke alt i Nilssons tekster, det er fremdeles sårt – men med en tvist. Her ber hun om en encore i 3 minutter og 26 sekunder – for som det synges; «when the song is over, so are we». Jeg vet ikke om det er fordi hun ofte høres ut som Brandy eller at jeg savner sommeren at jeg går i knestående når jeg hører «Encore» – det spiller vel egentlig ingen rolle. Så lenge vi får en encore.

Waters – “I Feel Everything”

San Fransisco (snart Los Angeles)-bandet Waters har vi hørt på P3 i hele sommer med den fantastiske «Got To My Head». Fra samme EP, It All Might Be OK, finner vi denne optimistiske, erkefengende allsangsrockeren, som det amerikansk/norske bandet nok kommer til å få mange nye fans av. De turnerer for øvrig med Weezer for tiden.

Eva & The Heartmaker – “Told You”

Popduoen består av ekteparet Eva Weel Skram, også kjent fra 2005-runden av Idol, og Thomas Stenersen, som fikk sitt bandgjennombrudd i 2009, med P3-hitten «Superhero». Låten ble på sett og vis «oppdaget» av P3s egen Ronny Brede Aase, som fanget opp urpremieren på NRKs distriktssending i Sogn & Fjordane og videresendte den til P3s musikkgruppe, som listet den umiddelbart. Og kort tid etter radiolistingen ble bandet signet til selveste Sony Music. Siden den gang har Eva & The Heartmaker blitt listet hele åtte ganger på NRK P3, med låter som «Joanna», «Traces of You» og «Signals». Etter alt å dømme er den nye «Told You»-singelen første smakebit fra et nytt album, som sannsynligvis dukker opp på våren i 2015.