Ny musikk på P3

Disaster In The Universe, BØRNS og Kappekoff er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg åtte nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Bring Me The Horizon – “Drown”

Steel City (Sheffield)-bandet Bring Me The Horizon er en ambisiøs gjeng. Den 5. desember inviterer de nemlig til konsert på selveste Wembley der blant annet småttiser som Muse, Madonna, Metallica, Eminem og Foo Fighters har toppet plakaten før de. For å piske opp stemningen før festkvelden (hvor også P3-favorittene Young Guns og Issues spiller) slapp de akkurat singelen «Drown» på youtube. Og selv om bandet allerede har stadionklare rock møter pop og moderne metal-låter i bagasjen kan fort episke «Drown» bli konsertens store allsang øyeblikk med angstridende linjer som «Who will fix me now? Dive in when I’m down? Save me from myself, don’t let me drown”.

Ariana Grande + The Weeknd – “Love Me Harder”

Lille (1.53cm) Ariana med den store stemmen og etternavnet (Grande) startet karrieren som flere før henne på barnekanalen Nickelodeon i 2009. Men det siste året har hun virkelig etablert seg som et av de mest suksessfulle popstjernene med låter som «Break Free» sammen med Zedd, «Problem» med Iggy Azalea og «Bang Bang» med Jessie J og Nicki Minaj. Helt alene er hun heller ikke på den ferskeste singelen fra My Everything, «Love Me Harder», hvor hun har fått med seg fenomenet The Weekend. «Love Me Harder» er en nymotens powerballade som nok fungerer like godt på dansegulvet som ut fra radioen i mens du varmer deg under et høstbeskyttende ullteppe.

Kappekoff – “You Want It”

Kappekoff er nok et spennende Ukas Urørtband som velfortjent dundrer inn på P3s spillelister. Duoen som ikke har holdt på lengre enn et par måneder fusjonerer 70-talls diskoen med (tenk Michael Jackson på Off The Wall) med moderne lydbilde på uanstrengt og lekent vis. Eller som Urørtredaksjon beskriver dem: «Med noe så unorsk som en miks av elektrisk disko og ny-funk inviterer osloduoen Kappekoff til leken sittedans og vimsete nynning. Den fengende “You Want It” er kledd i pastellfarget produksjon, mens angulære basslinjer skaper nok motstand før refrenget tar deg i mot med åpne armer.»

Hør mer av Kappekoff og last ned låtene lovlig og gratis her.

Foo Fighters – “The Feast And The Famine”

Dette er den andre – og bedre – singelen Foo Fighters slipper fra sitt HBO-konsept/album Sonic Highways. Denne er spilt inn i Virginia med Butch Vig (som også produserte første singel) og det legendariske punkbandet Bad Brains.

BØRNS – “10000 Emerald Pools”

BØRNS er scenenavnet til michiganfødte Garrett Borns, og han var én av de artistene som har høstet mest suksess under den nylig avsluttede bransjefestivalen CMJ i New York. “10,000 Emerald Pools” er hans debutsingel, og er en fenomenalt fengende popsingel – som, dersom man skal ta noen referanser i bruk – høres ut som om The Shins hadde covret The Postal Service som igjen hadde covret The Shins. Søtt til tusen.

Superfood – “Mood Bomb”

Det snakkes til stadighet om den nye bølgen innen britpop; The 1975, Bombay Bicycle Club, The Neighborhood og flere gjør seg stadig gjeldende, men blant de mest spennende finner man Birminghams Superfood. Her snakker vi et band som samler opp nittitallet i en intrikat liten pose av gitarrock – og der Blur, Kaiser Chiefs og Garbage lusker rundt som inspirasjonskilder. Uimotståelig.

Calvin Harris + Ellie Goulding – “Outside”

Denne uka slippes EDM-skottens fjerde album, Motion>, med gjesteartister som Gwen Stefani, Big Sean, Tinashe, Haim og Ellie Goulding. Sistnevnte bidrar med gjestevokal på den nye singelen «Outside», som kommer i kjølvannet av de tre superhittene «Under Control», «Summer» og «Blame», og er deres andre samarbeidssingel etter «I Need Your Love» fra 2012.

Disaster In The Universe – “Now We’re Gonna Learn To Swim (No Worries, It’s Alright)”

Oslo-trioen ble etablert i 2012 og ga ut sin første singel «Natural» via NRK Urørt. Det samme året vant de også det såkalte Hoveslaget, noe som resulterte i festivaljobber på Hovefestivalen og Månefestivalen. Men det de fleste husker dette bandet for, er nok deres ekstremt catchye sommerhit «Beach House», som ble rotert heftig på P3s spillelister i nesten et helt år, hvor flere store radiostasjoner senere fulgte etter. Deres nye singel, med en altfor lang tittel, er å finne på deres ferske album Coconut Message.