Ny musikk på P3

Carnival Kids, Becky G og Ine Hoem er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg sju nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Carnival Kids – “Here They Have Guns”

Carnival Kids har brukt god tid fra Urørtfinaleopptreden og frem til debutalbumet slippes. Tiden har de brukt godt, for den nye singelen «Here They Have Guns» (premiere hos Christine torsdag), er en rocklåt av høy internasjonal standard – av den typen Biffy Clyro hadde betalt i dyre dommer for å skrive, og med kledelige harde kanter. Den er spilt inn hos Bill Stevenson (Descendents, Black Flag) og Jason Livermore – som tidligere har huset likesinnede artister som Alkaline Trio, Rise Against, Hot Water Music og Comeback Kid. De varmer opp for OnlkP & De Fjerne Slektningene på Rockefeller samme kveld.

Ine Hoem – “This Year”

Ine Hoem har tidligere vært inne på P3s spillelister med låtene «Get It Off» og «When We Collide», og nå med «This Year» viser hun at alle gode ting er tre. «This Year» er en skimrende ballade om hva man skulle ønske at man faktisk gjorde. En slags omvendt nyttårsforsett-sang – en tematikk nok mange vil kjenne seg igjen i med andre ord. Det kan godt være at du også kjenner igjen de flotte melodilinjene, for nylig spilte Hoem «This Year» under det arrangerte bryllupet til Plan Norge (#stoppbryllupet).

Jonas Alaska – “Summer”

Norges spinkleste singer/songwriter Jonas Alaska er tilbake med en singel som lett kommer til å gi han nye tilhengere. «Summer» er nemlig det mest rocka låta Jonas har skrevet til nå og det nye rett-i-fjeset uttrykket kler han skikkelig godt. Liker du The Strokes eller Jake Bugg er det stor sjans for at du kommer til å nynne med når «Summer» putrer ut av radioen din.

Becky G – “Can’t Stop Dancing”

Ved første lytt og øyekast virket det som det nye stjerneskuddet Becky G kom fra Disney og Nickelodeons eviglange popstjernesamlebånd, men du verden så feil man kan ta. Syttenåringen hadde riktig nok en solskinnsfylt barndom i Moreno Valley, California før hun som niåring måtte flytte til det beryktede L.A-området Inglewood på grunn av familiens finansielle problemer. Men det stoppet ikke Rebecca Marie Gomez fra å jobbe hardt for å realisere musikkarrieredrømmen. Og allerede som fjortenåring plukket den velkjente låtskriveren Dr. Luke (Britney Spears, Katie Perry, Rihanna, Miley Cyrus etc.) opp ungjenta på Sonys underselskap Kemosabe Records etter å ha hørt henne rappe på miksteipen @itsbeckygomez. Etter signeringen ble det mindre rapping, mer pop og nå med «Can’t Stop Dancing» et uttrykk som virker å passe Becky G veldig godt – tenk deg en ung og vital Nelly Furtado møter en syngende Iggy Azalea/Katie Perry-hybrid. Eller hør pop-åpenbaringen her (og på P3 selvfølgelig):

Baauer + AlunaGeorge + Rae Sremmurd – “One Touch”

Den amerikanske produsenten Harry Bauer Rodrigues (Baauer) er mest kjent for megahiten/fenomenet «Harlem Shake», den britiske elektropop-duoen er nok så kjent for sine singler «Your Drums, Your Love», «Attracting Flies» og «Best Be Believing», mens hiphop-duoen Rae Sremmurd ikke er så kjente utenfor de mest hiphopinteresserte kretsene. Likevel har de alle mer enn «One Touch» til felles; de er alle sett på som svært lovende – noe nevnte «One Touch» er med på å forsterke. Miksen av Alunas sukkersøte røst, Rea Sremmurds desperate raputbrudd og Baauers tunge beats makter nemlig å vise frem alles åpenbare talenter og egenart, samtidig som samarbeidet låter både friskt og fullkommet.

Hvordan uttale Rae Sremmurd? Her.

Little Jinder – “Vita Bergens Klockor”

Little Jinder er en svensk popartist hvis navn egentlig er Josefine Jinder. Hun er også datteren til Sveriges mest kjente nøkkelharpist (lol!), Åsa Jinder. På den fargerike singelen «Vita Bergens Klockor» har Little Jinder fått hjelp av DJ-duoen Rebecca & Fiona som roper av hjertens lyst på det livlige refrenget. Og selv om vi ikke har helt kontroll på om det finnes hvite klokker i Bergen, er vi ganske sikre på at sangen handler om den vakre Stockholmsparken Vita Bergen. Rent melodisk er også «Vita Bergens Klockor» mer i tråd med sommerlige parkaktiviteter enn regntunge høstkvelder på vestlandet. Det er også fullt mulig å drømme seg frem til neste års sommerflørt i det Little Jinder åpner låta med tekstlinjen «Baby jag har sett dig gå förbi, tänker att det kunde vart vi».

Sheppard – “Geronimo”

Du vet kanskje ikke så mye om Australske Sheppard? Det gjorde ikke vi heller, men med europalanseringen av gladlåta «Geronimo» er det bare et spørsmål om tid før det vil gå gjeteord om den musikkfrelste gjengen fra down under. Her har du noen fakta du kan briefe med når låta straks blir et hett samtaletema: Bandet er fra Brisbane. De er fem medlemmer, hvor av tre er søsken og selvfølgelig heter Sheppard til etternavn. «Geronimo» har solgt til fire ganger platina og er den mest spilte låta på australsk radio i år. Og bandets vokalist George var med i den australske barne-TV suksessen My Place. Vær så god! Et siste tips: Om du blir pinlig berørt av å se litt for glade mennesker spille veldig glad musikk samtidig som de gjør sprudlende aktiviteter er det nok best å hoppe over videoen. Samtidig kan «Geronimo» gjøre enhver gråværsdag til en solskinnsopplevelse om du bare bruker ørene.