Ny musikk på P3

Taylor Swift, Admiral P og Childish Gambino er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg hele ti nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

BenZel + Cashmere Cat + Ryn Weaver – «Just A Thought»

På internett har de latet som de er japanske utvekslingsstudenter i USA, men IRL er det Benny Blanco og Two Inch Punch som star bak denne produksjonsduoen som blant annet har produsert for Jessie Ware. EPen Men kom akkurat ut og P3 Gull-nykommer Cashmere Cat dukker ikke uventet jevnlig opp som medartist (han bor tross alt hjemme hos Benny Blanco). På bangeren «Just A Thought» er han også en meget tydelig del av lydbildet.

Admiral P – «Fy Faen»

Admiralen har preget norsk musikk i mange år allerede og har litt av en hitrekke bak seg. Likevel er det først neste uke debutalbumet hans Selvtillit & Tro kommer ut – og ryktene sier det er spekket med helt nye hits. Ingen sier ting mer rett frem enn Admiral P og få har evnen til å skape catchphrases som han. Fy faen du ser bra ut!

Stromae + Lorde + Pusha T + Q-Tip – «Meltdown»

18-årige Lorde er litt av ei dame. Til tross for at hun fortsatt går på videregående har hun nok å henge fingrene i musikalsk og nå har hun jaggu kuratert det nyeste Hunger Games-soundtracket, hvor blant andre Charli XCX, Tinashe og Ariana Grande bidrar. Et av høydepunktene er «Meltdown» hvor hun har fått med seg den belgiske produsenten Stromae samt Pusha T og Q-Tip.


Childish Gambino – «Sober»

Bak artistnavnet Childish Gambino finner du 31 år gamle Donald Glover, som nok for mange er mest kjent for sin rolle som Troy (du vet, bestekompisen til Abed <3) i den fortreffelige humorserien Community (2009- ). Som artist debuterte han i 2011 med Camp, men fjorårets Because The Internet satt virkelig fart på musikkarrieren til den sangrappende komikeren. Nå er han igjen aktuell med KAUAI EP, hvor «Sober» er låta som først griper tak i deg. Lydbildet minner tidvis om Michael Jackson, mens Glover denne gangen lar rappingen hvile helt til fordel for übersmooth synging (les: crooning). For fans av nevnte MJ, Drake og en generelt rolig livstil.

Murro – «Går I Søvne»

Danmark har så til de grader levert i hiphop og rnb-sjangerene det siste året. Og selv om noe av det mest fascinerende med den danske urbanbølgen er spennvidden, dukker stort sett det samme navnet opp i hvert refreng (i hvert fall om man ser på de største suksesslåtene), og det er hook-unikumet Murro. «Går I Søvne» er utrolig nok hans debutsingel og Murro gjør hva han kan best (synge, duh!), samtidig som han holder det ekte ved å ha med hardhausen Gilli på et stakkato rapvers over en prima produksjon signert Sylvester. «Går I Søvne» er kanskje det første du hører av Murro, men definitivt ikke det siste.

https://www.youtube.com/watch?v=sQLmP2bO198

Slutface – «Kill’ Em With Kindness»

Hva er poenget med å lire av seg en intro, for så å kjede lytteren med et obligatorisk førstevers, før du endelig slipper løs refrenget? Si det … Med nydelig titulerte «Kill ‘Em With Kindness» tar i hvert fall punksjarmørene i Slutface renna fart inn i refrenget og driter i at det kan virke umodent. De har jo allerede bevist at de mestrer å fenge selv om energinivået når taket med minihiten «Angst» som også er å finne på bandets ferske EP We’re Just Ok. Slutface kan derfor trygt hvile seg på tittelen til Roxettes famøse samlealbum Don’t Bore Us, Get to the Chorus!.

http://youtu.be/4b6Hqr_9-is

Broiler – «Wild Eyes»

Buskerud-duoen Mikkel Christiansen og Simen Auke har gått fra å være et Youtube-fenomen, med lokalvennlige partyhumorlåter, til å bli en av landets største EDM-acts. Med nasjonale landeplager som «Afterski», «Vannski», «En gang til» feat. Sirkus Eliassen, «Bonski» og, den mindre køddete, «Rays of Light», har de virkelig rykket opp i eliteserien blant norske artister. Med sistnevnte singel, valgte Broiler å gå i en mer seriøs EDM-retning, noe de også ser ut til å følge opp med den helt nye «Wild Eyes», som suste rett inn som nummer 1 på Spotify denne uka. Men til fansen store overraskelse beveger «Wild Eyes» seg bort fra stekete beats til trendye, tropiske beats med saksofon.

Bastille vs Grades – «Torn Apart»

I desember kommer det ny musikk London-bandet via deres nye miksteip/album: VS. (Other People’s Heartache, Pt. III) (2014). På tracklisten finner man en rekke samarbeid med artister og produsenter som HAIM, Angel Haze, Skunk Anansie, MNEK og flere. Første smakebit er «Torn Apart», med den London-baserte produsentene Grades.

http://youtu.be/RvRkIMIbfTs

Jungle – «Busy Earnin’»

Jungle er et nytt syvmanns soulband fra London, som ble etablert i fjor. Med sitt feelgood, tropiske 70-tallsuttrykk, har de allerede markert seg på arenaer som South by Southwest, Glastonbury, og Jimmy Kimmel Live!, samt oppnådd gode listeplasseringer for sitt debutalbum Jungle i Europa.

Taylor Swift – «Blank Space»

Fra hennes femte studioalbum 1989, og oppfølgeren til hitten «Shake It Off», kommer den nye singelen «Blank Space» som allerede er i ferd med å bli en stor Billboard-hit. Som på mange av hennes tidligere låter, som for eksempel nummer én hitten «We Are Never Ever Getting Back Together, er svenske Max Martin med som låtskriver og produsent.