Ny musikk på P3

Kristian Kristensen, Selena Gomez og Bendik er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg åtte nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Yoguttene – “Extrem”

Kongene av $vai er ikke bare et av landets mest spennende hiphopgrupper, men også den mest produktive. I år alene har de rukket å slippe tre (rause) EPer og nå er de igjen aktuelle med Funkin’ Matt-produserte «Extrem». En ekstremt kul låt det vanskelig å hate, men lett å elske.

Abelone – “Hold Up”

19 år gamle Abelone Melesse fra Stavanger er en av de råeste talentene vi har hørt på lenge. På «Hold Up» viser hun frem både rap med god flyt og en stemme som håndterer de fengende refrenglinjene på svært behagelig vis. Abelone er som nevnt fra Stavanger, men foreldrene hennes er fra Etiopia hvor hun nå har blitt utnevnt som UNICEF-ambassadør. Driftig ung kvinne med andre ord som vi nærmest kan love at du kommer til å høre mer fra. «Hold Up» er uansett en pangstart på en lovende karriere.


Selena Gomez – “The Heart Want What it Wants”

Selena Gomez har snart vært kjendis i ti år selv om hun bare er 22 år. Hun ble kjent gjennom Disney Channel, men har kanskje fått enda mer oppmerksomhet for å være Justin Biebers eks-kjæreste. Det kan ikke ha vært så lett. Samtidig virker det som bruddet med verdens mest kjente gutt har hjulpet henne til å få en ny start på artistkarrieren med powerballaden (og hennes klart beste låt til nå), «The Heart Want What it Wants» som mest sannsynlig handler om nevnte Justin.

Kristian Kristensen – “Lyset”

Harstad-mannen synger fremdeles som James Blake, og har denne gangen laget en låt som består av tre svært gode temaer. Framoverlent og bredt til samme tid. For alle som liker Jeff Buckleys falsett, hold dere knallhardt fast. Om ikke tidligere The Voice-deltaker Kristensen synger seg inn i den norske folkesjela med denne låten, er den i hvert fall et solid steg mot hjerterøtter i det ganske land.

Bendik – “Mørket føles mørkere”

Et brudd kan utløse alt. For Silje Halstensen har det utløst noen avsindig sterke tekster og en musikalsk forløsning. Aldri tidligere har Bendik levert en sterkere og mer dramatisk låt. Melodilinjen er til å spise opp, og teksten blir man uvel av. Idet gitarene pøses ut under refrenget vrenger det seg i hvert fall hos meg. På et rørende vis. Mørketida er her, hvorfor ikke omfavne den!


The Familiar – “World Ends”

The Familiar er det transkontinentalet samarbeidet mellom Mads Martinsen (Tromsø) og Ruth Mirsky (Brooklyn), og duoen var Ukas Urørt tidligere i år med låta «All In White». Begge disse låtene er å finne på EPen Rooms (ute nå), og også på p3.no/urort. Les intervju med duoen her.

Ben Howard – “I Forgot Where We Were”

Denne britiske singer/songwriteren kan P3-lytterne kjenne igjen fra låter som «Keep Your Head up» og «Only Love» fra hans debutalbum Every Kingdom. Nå er den første singelen fra oppfølgeren I Forgot Where We Where her, der den populære fyren fortsetter den serenaderingen han kan best.

Hozier – “Take Me To Church”

Irske Andrew Hozier-Byrne har antakeligvis den verste sveisen blant den populære singer/songwriterne av 2014, men populariteten til «Take Me To Church» er det intet å si på. Ed Sheeran og Taylor Swift er uttalte fans, selv om vår langhårede venn har et noe mer dyptpløyende uttrykk enn disse to. Den er produsert av Rob Kirwan (Get Cape. Wear Cape. Fly, The Horrors, U2).