Ny musikk på P3

Kygo, Lorentz og Röyksopp er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg åtte nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Kygo – «Firestone»

Kyrre Gørvell-Dahl aka Kygo har vært et brennhett navn i hele år, takket være hans enormt populære remikser som har fått Soundcloud til å koke, plateselskaper til å sloss og festivaler i hele verden til å kaste henda i været. Det er svært sjeldent noen har så enorme forventninger knyttet til debutlåten sin som Kygo har hatt, men nå har den altså kommet – og rukket å bli den 5. mest strømmede låten i Norge på et døgn. Vinneren av Årets Nykommer på P3 Gull holder det helt Kygo med «Firestone» som vi forutser blir like slitesterk som remiksen han gjorde av Seinabo Sey.

Les P3 Gull-juryens begrunnelse her.


Röyksopp – «I Had This Thing»

Elektroduoen som hadde æren av å avslutte årets P3 Gull-show har hatt et svært produktivt og suksessfullt år som de nå nylig pakket inn med sitt siste album noensinne. Første singel fra The Inevitable End er «I Had This Thing» (den de spilte på P3 Gull) hvor de har med seg gutten med den silkemyke stemmen, Jamie Irrepressible. «I had this thing» låter klassisk Röyksopp med en stilren produksjon og melodilinjer som først etter en håndfull lyttinger virkelig setter seg, men da klistrer de seg til hjernen like godt som en neve cheezedoodles i fester seg mellom tenna.

http://youtu.be/weWfX5I–SQ

Aurora Aksnes – «Under Stars»

18 år gamle Aurora Aksnes fra Os har i løpet av 2014 posisjonert seg som et av våre aller største sang- og låtskrivertalent, og nå er hun endelig klar med oppfølgersingelen til vakre «Awakening» med «Under Stars». Tenåringen som er i full sving med å fullføre sitt debutalbum i disse tider synger like himmelsk som før samtidig som lydbildet på «Under Stars» viser at Aurora ikke er redd for å utfordre det tradisjonelle popformatet.


Thomas Stenstrøm – «Slå mig hårt I ansiktet»

Hvem er denne Thomas Stenström spør du? Jo, han er en av Sveriges mest fremadstormende popartister, som i år ga ut sitt andre album Fulkultur. Og selv om albumet ble godt mottatt er det et enkelt spor som virkelig har satt fart på karrieren til Uddevallagutten. Du gjettet riktig, det er selvfølgelig «Slå mig hårt i ansiktet» alle i Sverige snakker om. Låta har blitt spilt over 14 millioner ganger på Spotify, har vært listet på det som er av svenske radiokanaler og er også nominert til «Årets låt» av P3 Guld. Selv om sangen er bygd rundt tekstlinjen: «Slå mig hårt i ansiktet så får jag känna att jag lever, Skjut mig här och nu för nu kan jag dö» er den mer livsbejaende enn Håkan Hellström på en Bruce Springsteen-konsert.

Turbowolf – «Rabbits foot»

Rockebandet Turbowolf fra Bristol har siden det kritikerroste debutalbumet fra 2011 sakte, men sikkert rocket seg inn i bevisstheten til rockeglade briter. Litt mye rock i en setning synes du? Da har du ikke hørt «Rabbits Foot» enda. Du skal nemlig lete hardt og lenge etter en mer kontant rockelåt enn akkurat den av musikk utgitt i år. Det nærmeste du kommer er kanskje den allerede P3-listede «Figure It Out» av Royal Blood, men ikke en gang den er like rapp som «Rabbits Foot».

Quiz: Hvem ligner vokalist Chris Georgiadis på?

SOAK – «B a noBody»

SOAK er blitt den nye store snakkisen i Europa i høst. Og praten stopper nok ikke med det første nå som de er nominert til BBCs Sound of 2015 hvor du finner tidligere vinnere som Adele, Haim, Ellie Goulding og Sam Smith. Ser du bort fra den hodepinefremkallende tittelen «B a noBody» er låta like behagelig som Daughters «Youth» (ja, den fra den søte Wideroe-reklamen). Vi blir heller ikke overrasket om SOAK dukker opp på en scene i Norge minst en gang neste år. Og en vinterturné med to av våre mest lovende, Emilie Nicolas og Highasakite er et av våre største nyttårsønsker.

Raylee – «Wish For You»

Charlotte «Raylee» Kristiansen er kanskje bare 17 år og ble kanskje ikke en del av de tusen hjem før hun kom inn gjennom TV-ruta i beste sendetid med Stjernekamp i høst, men Arendalsjenta har allerede gitt ut to album under artistnavnet Lotta. Som Raylee er hun ingen barnestjerne lenger og «Wish For You» beviser at hun i aller høyeste grad er en popkomet å regne med.

Lorentz – «Houston»

Den svenske 23-åringen har gitt ut et av Sveriges mest kritikerroste album i år, Kärlekslåtar, som troner høyt på listene når svenskene skal oppsummere det musikalske året. Nå er han også nominert til svenske P3 Guld som årets artist og årets hiphop/soul. Vi har allerede spilt «Alt från mig» fra albumet og nå griper vi fatt i vakre «Houston» og kommer ikke til å gi slipp på denne siden av mørketiden.