Ny musikk på P3

Hør ukas nye musikalske godbiter fra blant andre Lars Vaular og stjerneskuddet Azealia Banks.

Vi har hentet frem et nytt spor fra Lars Vaulars siste skive, byr på deilig elektronisk bass fra Sub Focus, lar Ben Howard varme opp vintermørket og Azealia Banks gi førjulstida en frekk  touch.  Dette er ukas nye låter på P3s spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Kom gjerne med tilbakemeldinger i kommentarfeltet.

Lars Vaular – I Disse Dager

Lars Vaulars kritikerroste fjerdealbum Du betyr meg, går i en mørkere og dypere retning enn sine forgjengere og byr blant annet på den lavmælte låten ”I disse dager”, hvor Lars melder at han har satt av cash til trangere tider, noe som sikkert ikke er dumt skal vi tro de siste salgstallene. Neida.

Albumet løftes høyt på musikkjournalistenes årslister for 2011, så da gjenstår det bare å se om oppfølgersingelen til den forrige P3-listingen, ”Som i en siste dans”, også faller i smak hos fansen og radiolytterne. Låten er produsert av – alltid eminente – Thomas Eriksen.

Se også: Sondre Lerche bidro da Lars fremførte “I disse dager” på TV-aksjonen på NRK1.

Les også: Lydverket triller femmer på Du betyr meg

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/12/Lars-Vaular-I-disse-dager.mp3|titles=Lars Vaular – I disse dager]

Lars Vaular, P3 julebord 2011. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Lars Vaular, P3 julebord 2011. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Ben Howard – Keep Your Head Up

Fra Devon i England kommer den 23 år gamle singer-songwriteren Ben Howard, som har tatt en ”Ed Sheeran” med singelen ”Keep Your Head Up”; en varm, velskrevet og organisk poplåt med referanser til folk rock-sjangeren.

Inspirasjonskildene hans er alt fra Joni Mitchell, Bob Dylan til Van Morrison og Richie Havens.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/12/Ben-Howard-Keep-Your-Head-Up.mp3|titles=Ben Howard – Keep Your Head Up]

Ben Howard (Foto: Promo)
Ben Howard (Foto: Promo)

Azealia Banks + Lazy Jay – 212

Den 20 år gamle Harlem-jenta Azealia Banks er klar for stjernehimmelen, og sannelig ser ikke 2012 ut til å bli hennes år. Uten å ha blitt signet på et plateselskap (men med mange interesserte), har hun allerede klatret til toppen av NMEs ”Cool List” og fått plass på BBCs ”Sound of 2012”-liste. I disse dager er hun i London for å konstruere neste års hits med Paul Epworth (Florence + The Machine, Adele).

På gatesingle og klubb-banger ”212” viser Azealia at hun kan å rappe, har en fantastisk sangstemme og kan det å overraske. Smakebiten lover godt for albumet som kommer i løpet av våren, før hun står på scenen i Middelalderparken i sommer under Øyafestivalen.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/12/Azealia-Banks-+-Lazy-Jay-212.mp3|titles=Azealia Banks + Lazy Jay – 212]

Azealia Banks (Skjermdump, Youtube)
Azealia Banks (Skjermdump, Youtube)

Sub Focus + Kenzie May– Falling Down

Bak artistnavnet Sub Focus gjemmer den britiske produsenten Nick Douwma seg, noe han har gjort siden 2003. I 2009 ga han ut et selvtitulert album, som var til stor glede for den dansende delen av befolkningen i hjemlandet. I tillegg har han gjort seg bemerket for sine remixer av blant andre Rusko, Dizzee Rascal og Deadmau5 og produksjonene han har gjort for Example og med Chase & Status.

På mandag kom ”Falling Down” ut for gratis nedlasting –  og vår egen Christine mener låta er en av årets aller beste uansett sjanger. Et nytt album er ventet i 2012.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/12/Sub-Focus-+-Kenzie-May-Falling-Down-Radio-Edit.mp3|titles=Sub Focus + Kenzie May – Falling Down (Radio Edit)]

Sub Focus (Foto: Promo)
Sub Focus (Foto: Promo)