Ny musikk på P3

Arif, Frida Amundsen, Sval og Emilie Nicolas er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg hele fjorten nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Arif + Magnus Eliassen – «Kanke gi opp»

For et refreng!! En av Norges mest markante rappere og tidligere Urørtfinale-vinner har fått med seg «smørsangeren» Magnus Eliassen på denne perlen av en poplåt. Og mens du tidligere har lurt på hva i all verden Arif rapper om, er i alle fall vokalen hans skrudd kraftig opp denne gangen. Kriss Kross, Big Mac og Dalai Lama i en og samme tekst – lite tyder på at vi gir opp Arif med det første.

Kanye West + Paul McCartney – «Only One»

Høye forventninger er vel oppsummerende når navnet «Kanye West» og «2015» sidestilles. Første smakebit fra et av det mest etterlengtede albumene av året, er – som vanlig fra Kanye-hold – overraskende. Her får vi ikke bare en svært nedtonet hyllest til hans førstefødte North, men også et samarbeid med sjølveste’n (Paul McCartney) på fintfølende tangenter. En fin melodi, spennende produksjon med sterk Kanye-valør og en personlig tekst, gjør meg sikker på at Kanye vil farge- og lydlegge året vi er inne i.

Kwabs – «Walk»

Mye av fjoråret på P3 var fylt av låten «Wrong Or Right» av Kwabs. Da jeg så soulsangeren live, ble jeg helt sikker. Han er stjerne. Makan til vokal skal du lete lenge etter. Alle FIFA-spillerne der ute er garantert blitt mjukere med tiden, siden briten tross alt preger det siste spillet. Jeg er sikker på at vi får se ham på festival i sommer, og ikke minst få flere godbiter som «Walk». Smått pompøs produksjon overskygger aldri Stemmen.

Royal Blood – «Ten Tonne Skeleton»

Den britiske rockeduoen Royal Blood fikk i fjor en pangstart på karrieren med det selvtitulerte debutalbumet. P3 listet i fjor singlene «Out Of The Black» og «Figure It Out» – to rockere som henvendte seg til nostalgiske rockefans, men som samtidig hørtes ut som om de var spesialskrevet for vorspiel-spillelister sammen med Biffy Clyro, The White Stripes og Queens Of The Stone Age. «Ten Tonne Skeleton» fortsetter i det samme stuket og viser frem et band som fort kan bli et av 2015s største festivaloppdagelser.

De spiller på Rockefeller 21. mars.

Daniel Kvammen – «Du fortenar en som meg»

Hvis du søker opp tettstedet Geilo på Google får du plenty med treff om skihoteller, skisentre og taubaner. I løpet av året derimot skal du ikke se bort i fra at den unge visesangeren Daniel Kvammen også dukker høyt opp i søket. Som et ungt og friskt tilskudd til norskspråklig visepop (tenk: Odd Nordstoga og Stein Torleif Bjella) har han den siste tiden begynt å finne sitt eget uttrykk, og «Du fortenar ein som meg» kan fort vise seg å bli guttens virkelige gjennombruddslåt. Selv om tittelen kan virke breial, trenger du ikke bachelor i litteraturkritikk for å forstå at låta stikker litt dypere enn som så.

Frida Amundsen – «Told You So»

Den 22 år gamle popartisten Frida Amundsen debuterte med singelen «Closer» i 2011, en låt som fikk henne inne på hitlistene i Norge, Tyskland, Italia, Sverige, Sveits og Danmark. Nå er hun tilbake med «Told You So» som lener seg mer mot den nye elektroniske bølgen hvor norske Kygo og tyske Robin Schulz har vært i førersetet. Svale gitarlinjer og myke trommemaskiner ruller under Fridas forsiktige, men insisterende røst – forfriskende toner i vinterkulden.

OnklP & De Fjerne Slektningene – «Medisinmannen»

2014 ble OnklP & De Fjerne Slektningenes år: To album, euforiske festivalkonserter, utsolgte klubbkonserter, en av årets mest omtalte låter med «Styggen På Ryggen» også stakk de likeså godt av med to av fire priser på P3 Gull. «Medisinmannen» er fra Slekta II og var en av de låtene som raprockerne fikk best respons på da de spilte for et utsolgt Rockefeller før jul.


Tourist – «Illuminate»

Will Philips heter han, den britiske produsenten som har gjort seg bemerket de siste årene – og i 2015 kommer det garantert til å smelle. Han støtter seg som mange andre unge håpefulle briter på garage-arven, og hvis man tenker «Illuminate» som instrumental virker den nesten umulig å skulle skrive vers til. Olly fra Years & Years har tatt utfordringen på strak arm og tilfører låten en sterk popsensibilitet. Britene fortsetter altså å gjøre klubbmusikk til allemannseie inn i det nye året.

http://youtu.be/lzzl8aRvjFQ

Emilie Nicolas – «Fail»

Stjerneskuddet Emilie Nicolas hadde et fantastisk 2014 med kritikerrost albumslipp, utsolgt norgesturné og spillejobber på internasjonale festivaler. Og vi har fått høre mye av det vakre og såre her på P3. Nå er det tid for en annen side av Bærumsjenta, den mørkere, drøyere og hardere. Vi gir deg «Fail».

Rae Morris – «Under the shadow»

Storbritannia har avlet opp mange store kvinnelige popstemmer de siste årene: Adele, Marina & The Diamonds, Ellie Goulding blant andre. Og det er stor sjanse for at Rae Morris om noen år også vil ramses opp sammen med disse damene. Debutalbumet hennes kommer i slutten av januar – og om de første låtene ut er en pekepinn blir det store poplåter med mye følelser og mektige refreng.

Sval – «Plan B»

16 år gamle Sval Rosenløw Eeg fikk en rakettstart på artistkarrieren, da hun vant Melodi Grand Prix junior i 2011. I fjor kom hennes første offisielle singel «Tidsfrist», som ble listet her på P3, etterfulgt av «Fasistsvar» samme år. Den nye låten «Plan B» er hennes tredje singel.

Madeon – «You’re On»

Bare 16 år gammel dukket Hugo Pierre Leciercq, aka Madeon, plutselig opp med en banebrytende remiks av Deadmau5’ «Raise Your Weapon». Ett år senere, i 2012, slapp han sin første solosingel «Icarus», etterfulgt av topplåter som «Finale» og «The City». I 2013 produserte han tre låter for Lady Gagas album ARTPOP, og i fjor slapp han klubblåten «Imperium». Den nye singelen «You’re On» er hans første singel med en gjestevokalist, og låter mer poppa og nedpå enn hans tidligere arbeider. I en alder av 20 år har Madeon rukket å bli en av Frankrikes viktigste elektroniske artister, og har på mange måter redefinert det franske house- og discosoundet med sin tighte og funkye stil.

Mark Ronson + Bruno Mars – «Uptown Funk»

Den snart 40 år gamle Mark Ronson fikk nylig sin første nummer 1 singel i UK, med «Uptown Funk», hvor Bruno Mars har gjestevokal. Tidligere har han jobbet med artister Amy Winehouse, Lily Allen, Jack White, Sean Paul, Nate Dogg og Ghostface Killa, samt gitt ut fire album, deriblant coveralbumet Version, med velkjente spor som «Stop Me» og «Valerie». Om få dager slipper han sitt nye album Uptown Special, hvor selveste Stevie Wonder er en av gjesteartistene.

David Guetta + Emeli Sandé – «What I did for love»

Verdens mest produktive hitprodusent, artist, DJ og businessmann kommer for øyeblikket fra Frankrike, og står bak en bråte med topphits som «When Love Takes Over», «Sexy Bitch», «Titanium», «She Wolf», «Lover On The Sun» og fjorårets «Dangerous» for å nevne noen få. Den sistnevnte singelen markerte derimot et markant stilskifte for den partyassosierte franskmannen, hvor soundet dreide seg bort fra hard EDM til funky midtempo pop. På den nye «What I Did For Love», får man både i pose og sekk i form av et ømt pianoparti med Emeli Sandés vakre vokal, over i et catchy pianoriff i god Avicii-stil.