Ny musikk på P3

Jonas Alaska, Susanne Sundfør, Ellie Goulding og Big Sean er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg ti nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Susanne Sundfør – «Delirious»

Smakebit nummer to fra fjorårets P3 Gull-vinners nye album (ute 16.02) er – tradisjonen tro, får man vel si – en låt som klistrer seg til hjernen etter hvert som man hører den. Drivende rytme, dramatisk stryk og en tekst som skapt for en psykologisk thriller, gjør denne låten perfekt for den nye James Bond-filmen. Meg om dét.

Death Team – «Fucking Bitches In The Hood»

Moldy Peaches uten soul og tilført ytterligere naivitet? Noe sånt. Den svenske duoen kunne med fordel vært lydsporet til en ny amerikansk indiefilm som omhandler tenåringers lefling med identitet og seksualitet. Og det fenger noe grusomt. Tre akkorder, enkel programmering og et refreng perfekt for ethvert jentevorspiel, gjør denne låten til et must etterhvert som livet med is på bakken blir til en tilværelse med is i lanken.

Inge Bremnes – «Sne»

Inge Bremnes er en student av LIPA-akademiet, som har fostret mange som etter hvert har blitt store og viktige norske og internasjonale band, men i motsetning til brorparten synger han på norsk. Det gjør han også rett i: «Sne» er et besnærende møte mellom sterk røst og melodi og tekst som stikker seg ut. Det ryktes at han går svanger med en EP,men i mellomtiden kan du lytte og laste ned «Sne» hos oss i Urørt.

Jonas Alaska – «I’m Sorry»

Det har gått to år siden Jonas Alaska slapp If Only As A Ghostanmeldt til en femmer her – og på sitt kommende album Younger har han inngått samarbeid med produsent Erlend Mokkelbost (Montée) og mikser Nicolas Vernhes (Animal Collective, Dirty Projectors, The War On Drugs, Wild Nothing). Dette er andre singel vi spiller derfra, og som på «Summer» er han mer poppet og aggressiv enn tidligere.

James Bay – «Hold Back The River»

James Bay trekkes frem som en storhet av de som i sin tid spådde Adele og Sam Smith en lysende karriere. Som vokalist behersker Bay åpenbart både det kraftfulle og det nedtonede. Om han er ambassadør for den stadig voksende engelske folkbølgen, eller poster-boy (ser bra ut) vites ikke – men låten står i alle fall frem som melodisterk og fin. For deg som har hørt P3-slageren «Slå mig hårt i ansiktet» av Thomas Stenström, vil sikkert dra kjensel på den klassiske melodien Bay benytter. Her lukter det festivalsommer lang vei.

Ellie Goulding – «Love Me Like You Do»

Kiosk-bondagesjangeren fikk en oppsving med Fifty Shades Of Grey, og nå kommer sannelig første film om disse greiene snarlig også. Der finner man «Love Me Like You Do», som Ellie Goulding har fått skrevet av blant andre Tove Lo og Max Martin. Det er grandiose greier; kanskje hennes beste singel til nå. Filmen kommer på kino i februar.

The Weeknd – «Earned It»

Kanadieren Abel Tesfaye kom plutselig inn i rampelyset i 2011, da han ga ut de tre miksteipene House of Balloons, Thursday og Echoes of Silence, som ga han mye oppmerksomhet for sin moderne r&b – også på P3. Siden den gang har han holdt seg relevant med både utgivelser og samarbeid med andre artister, som Ariana Grande, men det er kanskje først nå han på egenhånd skal få den brede oppmerksomheten han fortjener. «Earned It» er som Ellie Gouldings låt hentet fra soundtracket til Fifty Shades of Grey, som med stor sannsynlighet blir den mest sette S&M-filmen noensinne.

http://youtu.be/9i9ZUKrw3qs

Big Sean – «I Don’t Fuck With You»

“I Don’t Fuck With You” er første låt ut fra Big Seans kommende tredje album, og er som mange av de største hiphop-låtene for tiden produsert av DJ Mustard , som her har fått hjelp av Kanye West. Kjæresten til Ariana Grande har siden 2006 vært signert hos Kanye West, noe som kom til etter at Big Sean dukket opp på et radiointervju Kanye gjorde i Detroit og freestylet for han.

Kid Ink + Chris Brown – «Hotel»

California-rapperen Kid Ink hadde et godt 2014 med utgivelsen av sitt andre album My Own Lane, og 2015 ser ikke ut til å roe det ned for 28-åringen. Allerede 30 januar kommer Full Speed, og som forrige gang er Chris Brown også nå med på en banger.

Philip George – «Wish You Were Mine»

21 år gamle Philip George ble som mange av de unge lovende produsentene i dag oppdaget på Soundcloud. «Wish You Were Mine» sampler Stevie Wonders «Ma Cherie Amour», med hans velsignelse, og har gjort hitten fra 1969 til en 90-tallsinspirert dancelåt som vi spår kommer til å gjøre det like godt på radio som på et dansegulv. Ikke gå glipp av den herlige koreograferte musikkvideoen.