Ny musikk på P3

Razika, Rae Sremmurd og Sia er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg hele seksten nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

New World Vulture – «Drill A Hole»

Bak vriompeisnavnet (litt trangt i munnen) – som forøvrig peker til ulike kondorarter – finner vi performancekunstner og trommeslager Kyrre Bjørkås. Han har laget en fengende og nytenkende låt som ligger midt mellom Vampire Weekend og Yeasayer. Mye perkusjon og plystring utgjør stammen i «Drill A Hole».

Låpsley – «Falling Short»

Holly Lapsley Fletcher har vært på mange britiske lepper allerede, da hun er spådd å definere mye av 2015 med sin luftige og vakre stemme. Nydelige «Falling Short» er hentet fra hennes siste EP Understudy. Om du ble mo i knærne av London Grammar, kan hun absolutt være noe for deg. Sjelfullt og jordnært til samme tid.

Honningbarna – «Prinsen av Sarajevo»

Honningbarna er ikke som alle andre barn. Rett før jul dro guttene fra sørlandet til undgomskollektivet Skateistan i Kabul hvor de også filmet videoen til «Prinser av Sarajevo» som slippes 26.01. Det er ikke lenge til, men du får allerede nå hørt den energifylte låta på P3. «Prinser av Sarajevo» er førstesingelen fra barnas kommende minialbum Opp de nye blanke (30.01) og den har alt av det som gjør Honningbarna til landets beste punkrockband; hissige riff, høylytte tekstlinjer og et fengende refreng.

XOV – «Lucifer»

Bak artistnavnet XOV finner du svenske Damian Ardestani, veldig lovende kar med en brokete fortid. Han vokste opp i Tensta (noe av det nærmeste man kommer getto i Sverige) hvor han levde med en narkoman far og som 13-åring nesten ble drept av en neo-nazigjeng. I høst opplevde han derimot noe mye hyggeligere (og karriere definerende), Lorde sendte han en melding på Twitter og spurte om han ville være en del av Hunger Games Mockingjay-soundtracket som hun var kurator for. I utgangspunktet skulle «Lucifer» være med, men rot med filmselskapet gjorde at det ble «Animal». Nå får du uansett høre «Lucifer» på P3, en kraftfull og sår urbanballade. Se ikke bort fra at XOV blir søtabrors neste store eksportvare.

Kodaline – «Honest»

Det er nesten rart å tenke på at det er to år siden Mumford & Sons var et av verdens største band, men glemt er de ikke. Like lett er det nok ikke å huske at 2013 (nesten?) var gjennombruddsåret for Irske Kodaline som delte mange ører med nevnte Mumford & Sons. Nå er bandet fra Dublin uansett tilbake og denne runden har de tatt et steg bort fra folk-inspirasjonen og satser nå fullt på å ta over for det aldrende storbandet Coldplay – vokalistens stemme er ikke veldig ulik Chris Martins. «Honest» er en storslått poplåt med bred appell uten at den oppleves altfor strømlinjeformet. Kodaline slipper sitt andre album In A Perfect World 9.februar og spiller på John Dee denm 21 samme måned. Det kan fort bli siste mulighet til å se bandet på en såpass intim scene.

Turnstile – «Blu By You»

Turnstile fra Baltimore, USA er en av de største snakkisene i hardcoremiljøet akkurat nå, men det betyr absolutt ikke at de bare lager musikk for puristene. For midt opp i bandets aggressive “RageAgainstTheMachineRefusedSuicidalTendenciesFaithNoMoreogHelmet”-inspirerte hardcore dukker plutselig poprockperlen “Blue By You” på deres nylig slupne Nonstop Feeling. Den usedvanlig korte (et minutt og sytten sekunder) og søte(!!) låta er nemlig en melankolsk rakett som er stilt inn rett mot hjertet.

Dette er forresten en Turnstile.

Sia – «Elastic Heart»

Sia trenger ikke lenger en introduksjon. Den australske låtskriveren og artisten har hatt et heidundrende år og slipper nå å gjømme seg bak andre talentfulle artister. Når det er sagt er hun ikke spesielt glad i oppmerksomheten som har kommet med suksessen og fremfører konsertene sine med ryggen til publikum.. Kult eller døvt? Vi vet hva vi synes om det i hvert fall. «Elastic Heart» er uansett hennes nyeste singel (joda, den var med på soundtracket til Hunger Games: Catching Fire) og på radio er den oppleves den heldigvis like utadvendt som Sias popekvivalenter, heldigvis. Dansesensasjonen Maddie Ziegler (fra «Chandelier»-videoen) er tilbake i videoen til «Elastic Heart» hvor også Transformers-skuespilleren Shia LaBeouf viser frem bevegelighet som virkelig overgår tidligere skuespillerprestasjoner.

Fort Lean – «I Don’t Mind»

Fort Lean er fra Brooklyn, og er bare én supportgig med Black Keys unna å bli et rockband som får internasjonal anerkjennelse. Ingrediensene er kjente: Sensuell skurr på vokalen, blues-oomph i riffet og stort powerpoprefreng. Radiovennlig låt som hinter om varm bris i luften og hedonistiske dager i horisonten. Hentet fra debutalbumet Quiet Day, slippes i vår.

Circa Waves – «Fossils»

Liverpoolkvartetten Circa Waves har med «Fossils» spilt seg inn i topprotasjon på BBCs Radio 1, og dét kan man skjønne. Dette er lyden av bleke menn som ser stranden for første gang og lager en låt om det – som en blanding av Two Door Cinema Club og The Drums. Stor gitarpop.

Razika – «Faen ta deg»

Den 26. januar slipper bergenskvartetten deres tredje fullengder Ut Til De Andre, og i forkant av det slipper de nå sin muligens mest uimotståelige singel så langt i karrieren, «Faen Ta Deg» – en fuzzsterk, toogethalvtminutters kjeftskur som vil få en allerede ekstremt dedikert fanskare til å gå enda mer av hengslene. De er for tiden i ferd med å dra på turné med et annet av våre beste liveband, Honningbarna – snart til et tettsted nær deg.

Omar – «Hold You Back»

Kanskje husker du Omar fra første sesong med The Voice. Siden den gang har han jobbet med å finne soundet sitt – og har landet på den deilige krysningen mellom r&b og klubb, noe britene har perfeksjonert den siste tiden. «Hold You Back» er produsert av Axxe (Arif) og selv beskriver Omar musikken sin som litt club, litt soul, litt pop og litt krydder. Omar spiller på by:Larm i Oslo i mars.

Line Dybedal – «Stille»

I disse Urørtfinaletider kan det jo hende at navnet The Pink Robots dukker opp, vinnerne av finalen i 2010. Line Dybedal var den kvinnelige stemmen på vinnerlåta «Curly». Siden den gang har hun slått over til morsmålet og «Stille» er hennes aller første sololåt på norsk. Og for en start. Ukas vakreste refreng?

Years & Years – «King»

BBC har tippet denne britiske trioen å prege 2015 i aller høyeste grad og plasserte dem på toppen av sin Sound of 2015-kåring. Vokalist Olly Alexander har du kanskje allerede hørt på P3, da han låner stemmen sin til Tourists «Illuminate». I tillegg har han spilt i en haug britiske filmer og tv-serier, som Skins.

Rae Sremmurd – «No Type»

Rae Sremmurd er rett og slett den råeste brødreduoen på lenge – og det er på høy tid P3 tar «No Type» inn i varmen, da det lett er en av de beste urbanlåtene fra 2014. Debutalbumet deres SremmLife kom ut i begynnelsen av januar – og guttene er spådd en stor rapfremtid. Albumet er gitt ut på deres eget label Drummers Ear, og da ble det kanskje lettere å skjønne det baklengse navnet deres.

Maejor + Jeremih – «Get You Alone»

Maejor er en ubesluttsom fyr. Først kalte han seg Bei Maejor, så klate han seg Maejor Ali og nå heter han Maejor. I hvert fall enn så lenge. Men musikken hans er det ikke noe å si på – og han har utviklet seg jevnt og trutt fra sine tidlige miksteiper via det smått enereverende samarbeidet med Justin Bieber («Lolly») til «Get You Alone» med Jeremih. Det er et stort crossoverpotensiale i denne svært fengende r&b-popen og muligens låten som kan få det nye navnet hans til å sette seg blant folk.

DJ Fresh + Ella Eyre – «Gravity»

Husker du første gangen du hørte om Rita Ora? Det gjør vi. Det var på låta «Hot Right Here» med DJ Fresh som vi spilte masse på P3. Nå kommer snart den britiske drum and bass-produsenten som har holdt koken i 12 år med sitt fjerde album og det er derfra «Gravity» er hentet. Ella Eyre, som ble kjent via Rudimental, er en av de sterkeste stemmene Storbritannia har – og er perfekt til denne låten hvor hun virkelig synger som hun mener det.