Ny musikk på P3

Joey Bada$$, Hannah Diamond og Galantis er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg sju nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Galantis – «Runaway (U & I)»

Den svenske EDM-acten Galantis består av Christian Karlsson, kjent både som artist i Miike Snow og låtskriveren «Bloodshy», og Linus Eklöw, kjent som artisten Style of Eye. Samarbeidet oppstod i 2012, men utgivelsene kom ikke før i 2014, med et par anonyme låter som «Smile» og «You». På deres tredje singel, «Runaway (U&I)», traff de derimot godt, og låten har allerede blitt en solid dansehit i hjemlandet, Norge, Frankrike og Nederland.

Jerry Folk + BB Diamond – «So Long»

19 år gamle Gerard Folkestad Taylor kommer fra Oslo og holder fortiden til i Los Angeles. Via musikken sin på Soundcloud har han de siste to årene fått en stor fanbase, etter flere populære remikser for blant annet Chromeo, Baby Bash og Lemaitre. I 2013 gjorde han en av sine første offisielle sololåter «Burgers at 4 PM», som ble plukket opp av Lt Wee Show på NRK mP3. Hans siste singel «So Long», som leker med discosoundet på 80-tallet, kom ut for en drøy måned siden og har allerede 200.000 avspillinger i Soundcloud.

James Newton Howard + Jennifer Lawrence – «The Hanging Tree»

Denne filmmusikk-godbiten er en del av lydsporet til den nyeste filmen i Hunger Games-serien, Mockingjay Part 1, og har i løpet av svært kort tid rukket å bli et verdensomspennende fenomen, både på radio og hitlistene. I utgangspunktet ville ikke skuespiller Jennifer Lawrence gjøre låten selv, fordi å synge foran mennesker gjorde henne altfor nervøs. Derfor foreslo hun heller at Lorde sang vokalen, og at hun kunne mime etter i filmen.

Hannah Diamond – «Every Night»

Blant de aller snåleste musikalske trendene innen poppen om dagen finner man det britiske kollektivet PC Music. I hovedsak dominert av unge artister opptatt av anime, cosplay, 8-bits Nintendo-lyder og vokaler pitchet til det ugjenkjennelige har de nå levert en rekke singler med mer eller mindre grad av lyttbarhet (hør Felicitas EP Frenemies for ekstreme eksempler). Vel, et par hitter har de også fått – Sophies «Bipp» og QTs «Hey QT» av fjoråret, men det spørs vel om ikke Hannah Diamond er den artisten med størst kommersielt potensiale. Uansett er dette et relativt tilgjengelig møte med et av totusentallets mest forunderlige kollektiv. Hør selv.

Frøder – «Keep Forever»

Først hørte du Katrin Frøder på CLMDs «Stockholm Syndrome», senere via flere av sine egne singler. Nå sist på «Keep Forever», som følger opp det de første soloslippene uttrykte: Følelsesladd pop med elektroniske elementer, i stil med Kate Bush og Florence & The Machine. Hun spiller også på årets by:Larm.

Joey Bada$$ + Kiesza – «Teach Me»

Tjueåringen fra Brooklyn har for lengst rappet seg inn i bevisstheten på raphoder, festivalpublikum og musikkjournalister de siste par årene. Den 20. januar (bursdagen hans) slapp gutten sitt etterlengtede debutalbum B4.DA.$$ som ser ut til å bli et av årets største utgivelser i sjangeren. Med seg på den drum’n’bass-flørtende «Teach Me» har han med seg den kanadiske sangstjerna Kiesza. Det er ikke første gang de to samarbeider, Joey dukket opp på Kieszas debutalbum Sound Of A Woman. Les anmeldelse av albumet her.

A-Trak + Andrew Wyatt – «Push»

A-Trak har i en årekke vært en av verdens største DJer og produsenter og er blant allmennheten kanskje mest kjent for sitt samarbeid med en annen DJ-legende Armand Van Helden, Duck Sauce (jepp, det er de som har «Barbara Streisand»). Men lillebroren til han ene i Chromeo lager altså sterke låter på egenhånd. Med seg på «Push» har han fått med seg Andrew Wyatt (vokalisten til svenske Miike Snow). «Push» er en lekker poplåt i housedrakt og treffer nok både fans av den nye britiske housebølgen like fullt som danseglade nostalgikere. Den snodige (og frodige) videoen er forresten verdt en titt: