Ny musikk på P3

The Wombats, Loveless og Tinashe er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg ti nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Tinashe – «All Hands On Deck» (Hi Tom Edit)

Så, hvor mange nordmenn trenger man for å lage en skikkelig banger som passer både på dansegulvet og i radioapparatet? Når det gjelder Tinashe sin «All Hands on Deck» er svaret sånn ca. fire og en kvart nordmann. For låta til amerikansk-zambisk-dansk-norske (!!!) Tinashé Jørgensen Kachingwe er nemlig skrevet av Tor Erik og Mikkel fra Stargate sammen med Magnus August bedre kjent som Cashmere Cat (ja, den P3-listede albansk-amerikanske Bebe Rexha har også bidratt, men det er ikke så interessant akkurat nå). Men det var ikke før Rytmeklubbens Hi Tom la sine hender på «All Hands on Deck» at den virkelig nådde sitt potensiale. Så nå vet du det.

Skizzy Mars + Mark E. Bassy – «Do You There»

Ikke bare har Harlem-gutten Skizzy Mars en stemme som kan minne om Drake, han har frem til nå vært like gavmild som kanadieren ved å gi ut plenty av låter helt gratis. Når han i tillegg lager bra låter er det bare å applaudere unge Myles Mills som han egentlig heter. Han debuterte 3. februar med EPen The Red Balloon Project som har gjort det sterkt på iTunes og de siste ukene gitt han mye spalteplass i hiphop-blogger rundt omkring på internettet. Hans siste singel «Do You There» er en av flere sterke låter på debuten, og du skal virkelig lete godt og lenge for å finne en raplåt med et mer tidsriktig lydbilde akkurat nå.

Ty Dolla $ign – «Drop That Kitty»

Nei, skal vi skrive litt mer om Stargate, Tinashe og Cashmere Cat da kanskje? Ty Dolla $igns siste singel er jo selvfølgelig produsert av de tre norske musketerene, og Tinashe bidrar (like selvfølgelig) på refrenget sammen med det britiske stjerneskuddet Charlie XCX. Sammen er de dynamitt og vi kan sette ut et nynnevarsel sikrere enn fjorårets store varselflopp (Mannen, duh!), for «Drop That Kitty» er farlig fengende i all sin enkelhet.

Admiral P – «Hodet kaldt»

Det er ganske rart å tenke på at Admiral P platedebuterte først nå i år. Han har vært høyt og lavt i den norske musikkskogen i mange år nå. Singel etter singel. Elsket og hatet, og så elsket igjen. «Hodet kaldt» er nesten mer reggae enn rastasveisen til Admiral P selv og på den måten kanskje også hans mest behagelige låt. Ja, såpass sval er «Hodet kaldt» at det ikke er fjernt å sammenligne den med et kaldt håndkle på panna, og det er jo digg.

Samsaya – «Beginning At The End»

Artist og skuespiller Sampda Sharma (35), aka Samsaya, er født I India og oppvokst på Ellingsrud i Oslo. Musikkarrieren startet i 2003, med en gjesteopptreden for hip-hop-gruppen Oslo Fluid, samt hennes egen solosingel «Pure To Me» som ble listet på P3. Til tross for flere populære singler de neste årene, som «Change», «ADHD», og «Breaking Bad», er nok Samsaya aller mest kjent som skuespiller og kjendis, etter å medvirket i alt fra «Villmark» (2003) og «Hawaii Oslo» (2005), til Det store korslaget og 4-stjerners middag.

Loveless – «They Don’t Know»

I 2013 slo trønderguttene Eirik Tillerli og Filip Kollsete seg sammen og etablerte artistnavnet Loveless. Med sin forkjærlighet for R&B og britisk klubbmusikk, og sine populære remikser av Whitney Houston, Kid Ink og Christina Aguilera, har de i løpet av kort tid markert seg som et av de mest spennende navnene i den norske klubbfaunen. Rett før sommeren i fjor ble de P3-listet med debutsingelen «How To Love You», etter å blitt rotert i flere måneder på samme kanal med sin remiks av norske Sigrid Raabe. Oppfølgersingelen «They Don’t Know», som blander two-step garage og house på en særdeles frisk måte, er hentet fra deres kommende debut-EP Relationships.

Loveless spiller på P3-scenen under by:Larm, torsdag 5. mars kl 02.

Julia Adams – «Alt jag nånting»

Svenske Julia Adams er nok ukjent for de aller fleste, både i Sverige og Norge. Hennes nyeste låt, «Alt jeg nånting», er en downtempo og drømmende elektropoplåt med vokal på moderspråket.

Sufjan Stevens – «No Shade In The Shadow Of The Cross»

Den nå 38-årige Sufjan er på dette tidspunkt både en av de mest bejublede folk-artistene i verden, og samtidig en av de mest nådeløst eksperimentelle. Vi så sistnevnte spesielt på hans forrige studioalbum, 2010s The Age Of Adz, mens han på sitt kommende Carrie & Lowell, er tilbake til dit han slo gjennom – som en blottlagt stemme med meloditeft i særklasse. Dette demonstrerer han definitivt på førstesingel «No Shade In The Shadow Of The Cross», som både er blant hans mest personlige og hudløse han har gjort. Det er også hans første listing på P3.

The Wombats – «Emoticons»

Tredjesingel fra det kommende Glitterbug – og muligens den norsk-britiske trioens beste singel så langt i karrieren. Årets villeste vers kombineres med et driv og en produksjon helt i toppklassen. Våren har kommet til radioen.

The Elwins – «So Down Low»

Du har antakeligvis ikke hørt om det kanadiske fuzzpopbandet The Elwins, men nå har du alle tiders anledning til det. Ontariobandet har allerede sluppet et aldeles nydelig, stillfarent album i 2012, And I Thank You, men nå tråkkes gassen i bånn på førstesingel fra deres andre skive Play For Keeps (ute nå). I styringspunktet mellom The Strokes, Two Door Cinema Club og The Shins. Enorm stemning!