Ny musikk på P3

Kaveh + Arshad Maimouni + Awale, Unge Ferrari og Rudimental er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg sju nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Unge Ferrari – «Vanilje»

«Vanilje» er ikke bare lovende Unge Ferraris andre singel, men også hans andre P3-listede låt. God start på artistløpet for r&b/rap-hingsten som egentlig heter Stig Joar! «Vanilje» vise også en mer fremoverlent og dansbar side av Hamar-gutten. Ikke ulikt fenomentet Ilovemakonen er Stig Joars uttale av og til så slurvete at det nærmest er umulig å høre hva han faktisk rapper og synger. Heldigvis er det ikke så ille at det blir irriterende. Nei, faktisk så gjør det bare at vi får lyst til å høre «Vanilje» om og om igjen – som om ikke refrenget var fengende nok liksom!

Kaveh + Arshad Maimouni + Awale – «Bærn Deg»

Arshad: «Bærn deg betyr liksom bare fjern deg. Jeg kunne valgt å si fjern deg, men bærn deg er bedre…» Sånn da vet du det. «Bærn Deg» er første singel fra Kaveh, Arshad og kompisene deres samarbeids-EP Friminuttet, som de har finansiert, produsert og promotert selv. Et klassisk overskuddsprosjekt, og det høres! En thai og ikke minst DJ Mustard-inspirert beat dirrer i bunnen, mens Kaveh, Arshad og deres frem til nå ukjente kompis Awale eksploderer av glede på toppen. Bare se «goodtimes»-videoen til låta så skjønner du. Gutta på tur 2015 er noen hakk friskere enn Brimi og co for å si det sånn.

https://www.youtube.com/watch?v=fBb1eGwehJU

Norlie & KKV – «Ingen annan rör mig som du»

Norlie & KKV høres kanskje mer ut som et meglerhus enn en popgruppe, men denne svenske duoen er faktisk som superstjerner å regne over landegrensen, med et halvt dusin hitlåter og flere titalls millioner med streams på Spotify. Gutta har holdt på siden 2008, men det løsnet ikke skikkelig før i 2012 med listehitten «Tröjan du hatar», som nådde andreplass i hjemlandet, og som per dags dato har 27 millioner streams i Spotify! Til sammenligning er det fire ganger så mye som den mest populære låten til Karpe Diem… Den nye 2015-singelen «Ingen annan rör mig som du», hvor kjekkasrap møter Grand Prix i refrenget, er allerede en stor hit i Sverige og såpass skandinavisk av seg at den fort kan bli en sommerhit her hjemme også.

Clean Bandit – «Stronger»

De færreste hadde nok aldri hørt om denne britiske gruppa, før gjennombruddslåten «Rather Be» toppet hitlistene verden over i 2014. Vokalist Jess Glynne (25), som bidro som gjest på «Rather Be» og oppfølgeren «Real Love», og som nå er soloaktuell med #1-hitten «Hold My Hand», er for øvrig ikke et fast medlem av bandet, som heller ser ut til å bruke forskjellige gjestevokalister fra låt til låt. I motsetning til de mange låtene som har kommet i kjølvannet av «Rather Be», har den nye singelen «Stronger», gjestet av amerikanske Alex Newell, flere likhetstrekk med storhitten, og det er kanskje det som må til for at Cambridge-gutta skal få nok en verdenshit på CVen.

Rudimental – «Never Let You Go»

Sammen med blant annet Chase & Status, skal Rudimental ha mye av æren for den nye mainstreame bølgen av drum’n’bass som har herjet radio og klubber de siste tre årene. Med John Newman som gjestevokalist, gjorde London-gjengen storeslem i 2012, med hitsingler som «Feel The Love», «Not Giving In» og «Waiting All Night”. Singelen “Never Let You Go” går i en litt dypere og melankolsk retning av det vi har hørt før, og er første låt ut fra deres nye album som kommer i juni.

LANY – «ILYSB»

LANY = Los Angeles + New York, og denne trioen (som blant andre inkluderer fotomodell Paul Klein) har på kort tid fått mye oppmerksomhet for sin elektropop. Første låt på P3 fra dem heter «ILYSB», og er passende nok hentet fra EPen Acronyms (de to andre låtene der heter «BRB» og «(OMG)»). «ILYSB» står for «I Love You So Bad».

The Chemical Brothers + Q-Tip – «Go»

Samarbeidet mellom denne britiske elektronikaduoen og den amerikanske rapperen Q-Tip har båret frukter tidligere, mer spesifikt på verdenshiten «Galvanize» (2005). Det er intet som tyder på at de har eldes på «Go», som altså kommer ti år senere, men er minst like bra. Den kommer også med en Michel Gondry-regissert video som anbefales en titt.