Ny musikk på P3

Fjorden Baby!, Fay Wildhagen og Farao er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg åtte nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Truls – «Circles»

Birding, bird-watching, fugletitting på godt norsk eller ornitologi på ekte. Det digger Truls å drive med når han ikke synger med sin strøkne falsett over poplaminerte urbanbeats. Tålmodig fyr er han Truls altså, hele popnorges måltrost. Ja, for måltrosten blir faktisk ansett som fuglen med den vakreste sangen, bare hør her! Eller hør på Truls sin nyeste singel «Circles» på P3, som har premiere hos Christine på torsdag 14.05. Det er ganske så raft med tanke på at låta ikke slippes før fredag 22. mai! Et slipp Treezy (som er dj-navnet hans) feirer med konsert på BLÅ 29. mai, ta turen om du er hypp på litt «Treezy love».

Bendik + Arif – «Knust glass»

Er Silje Halstensen aka Bendik på vei over til urbanmusikken? Rett etter vi har hørt henne kore for Store P på hans nye «Forelsket i meg sjøl» byr hun på en flunkende ny låt med vers fra Arif. Neida, «Knust glass» er fortsatt lyden av Bendik – det er sårt og uendelig vakkert, men lyset og popen er nærmere enn noen gang og gjør denne Axxe-produserte perlen til hennes mest tilgjengelige låt hittil.

Farao – «The Hunter»

Etter andreplassen i fjorårets Urørtfinale har Kari Kamrud Jahnsen brukt tiden godt. Hun er nå i gang med å spille inn sitt debutalbum på Island med Mike Lindsay fra Tunng (kjempeband), og har i tillegg landet en platekontrakt med Arts & Crafts i Kanada (hjemmet til Broken Social Scene, Röyksopp, Tobias Jesso Jr, Fucked Up). «The Hunter» er første smakebit på det nye lydbildet, som er enda mer komplekst og hjerterått enn hvordan man kjenner henne fra «Tell A Lie», som hun var i Urørtfinalen med. Antakeligvis vår neste store utenlandsstjerne.

Fay Wildhagen – «Fire On The Mountain»

Fay Wildhagen (etternavnet utt. [wilthagen]) husker man fra den Thomas Eriksen-produserte «We Are», som ble tungt rotert på P3. Nå er hun snart klar med fullengder, og «Fire On The Mountain» er en av låtene derfra, som viser en mangefasettert låtskriver (en tidlig demo av denne låta kan du høre på Urørt her); liten tvil om at Fay er blant våre mest spennende låtskrivere om dagen, noe «Fire On The Mountain» til de grader viser.

Joe Achi – «Amazing»

Så hvordan får en 21 år gammel bergenser seg et såpass amerikanskasiatisk-klingende navn? Jo, han tar sitt egentlige fornavn, deler det opp, legger til en e og fjerner en m. Og vips, Joe Achi it is! Joachim Leander Torvund Lauritsen (som han egentlig heter), skriver, synger og produserer alt selv. Og med sin aller første singel, «Amazing» er han nå blitt Ukas Urørt og spillelistet på P3. En fantastisk (les: amazing, amazeballs, eventuell lovende) start på karrieren. Dette skriver Urørtredaksjonen om den talentfulle vestlendingen: «Joe Achi fra Bergen byr på ambisiøs pop med produksjonsfinesse og tidsriktig r&b-uttrykk. “Amazing” er både en fengende låt og et spennende innblikk i en unggutts ensomme tur mot stjernene».

Blonde – «All Cried Out»

Blonde er en nyetablert houseduo fra Bristol, UK. Før deres siste låt «All Cried Out», som har fått en rekke spennende remikser av blant annet Don Diablo og Oliver Nelson, hadde gutta en topp 10-hit i hjemlandet i fjor, med «I Loved You».

Fjorden Baby! – «Igjen og igjen»

Selv om femmannsbandet fra Loddefjord har vært aktive siden 2005, noe som faktisk betyr at de feirer tiårsjubileum i år, var det nok de færreste som visste hvem de var før i 2009, da de både albumdebuterte og tok andreplassen i Urørtfinalen. Artig nok fulgte deres nære venn og artistkollega Jon Olav Nilsen, som nå gjester deres nye singel «Igjen og igjen», på tredjeplass i den samme finalen. Fjorden Baby har så langt gitt ut tre studioalbum, og den nye singelen er hentet fra deres kommende fjerdealbum.

Natalie la Rose + Jeremih – «Somebody»

Nederlandske Natalie La Rose flyttet som 20-åring til Los Angeles for å følge drømmen om artistkarrieren. Seks år etter ser det nå ut til at drømmen er innen rekkevidde. Debutlåta «Somebody» som har hittet både i USA og Nederland byr også på Jeremih som tar Whitney Houstons mest populære partylåt enda mer til klubben. Dette er r&b-pop på sitt mest catchy!