Ny musikk på P3

Truls, Ary og Susanne Sundfør er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg ni nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Susanne Sundfør – «Kamikaze»

En av kjærlighetslåtene som står mest ut på Sundførs siste album er den drivende discoflørten «Kamikaze». Som «Fade Away» gjør det, vil denne låten bli stående igjen som en av de sterkeste låtene fra Susanne Sundførs katalog. «Did you ever feel your heart stopping?», synger Sundfør på denne selvproduserte låten – mens vi lyttere kjenner pumpa gå som aldri før. Melodisterkt, dramatisk og veldig Sundførsk.

A$AP Rocky + Rod Stewart + Miguel + Mark Ronson – «Everyday»

Da vi bestemte oss for å liste denne låten, ble vi sittende å diskutere hvorvidt den kunne ha vært å finne på Jay-Z og Kanye Wests «Watch The Throne» eller om den hadde passet bedre på Eminems «Encore» fra 2004. Uansett – dette er låten som for alvor løfter A$AP Rocky ut i bredden av popmusikk. Ikke overraskende med Mark Ronson bak spakene, brukes musikk fra 70-tallet til å løfte frem de myke aspektene ved musikken. Rod Stewarts vakre låt «In A Broken Dream» fra 1972 danner grunnrisset, og Miguel gir teksten nytt liv på lekkert vis. Over det hele troner den største av de flere A$AP-ene.

Admiral P + OnklP – «Hatere»

Hva skjer når hele Norges reggaeadmiral tar med seg Norges beste rapper? Det blir «dynnamitt». De kan si det de vil – men det er umulig å ikke bli revet med av en norsk dancehallåt som denne. Om OnklP ikke leverer sine sterkeste vers på «Hatere», messer han så autoritært på den siste delen av refrenget at det fort tilgis.


Kriminell Kunst – «Måden du ser på meg»

Fjærlett disko med snorrette raplinjer er en bevist effektiv oppskrift på #goodtimes. Men som med en god bolognese hjelper det ikke å følge oppskriften til punkt og prikke – det må lages med kjærlighet og gode ingredienser. Og akkurat det har Stavangergruppa Kriminell Kunst fått til på sommer(hit)flørten «Måden du ser på meg». Izabell-affilierte Kriminell Kunst består av Jenzki, Bvis og Tore Pang. Nynnealarm på denne gladsaken av en låt.

Lunchmoney Lewis – «Bills»

Apropos nynnealarm, «Bills» kan fort bli årets største sommerhit. At det er den relativt ukjente produsenten og rapperen Lunchmoney Lewis som står bak en så potent sommerlåt er kanskje overraskende, til du sjekker ut familietreet hans vel og merke. For Lunchmoney Lewis sin far Ian Lewis og onkelen Roger Lewis var begge med på å starte reggeabandet Inner Circle. Et band som for en mannsaldersiden knakk sommerhitkoden med låter som «Sweat (A La La La La Long)» og «Bad Boys».

Muse –» Mercy»

«Mercy» er tredje singel ut fra Muse sitt kommende Drones-album, og definitivt den mest utadvendte. Bellamy og co tar en u-sving tilbake til uttrykket som gjorde de til allemannseie. Et grandiost piano setter tonen, buldrende bass setter stemningen, presise trommer setter rytmen og før du vet ordet av det har Bellamy lurt deg opp i falsett med refrenglinjen: «Meeeeeeeeeeeeeeercy, Meeeeeeeercy! Show me mercy, from the powers that be». «Mercy» er årets gruppeklemlåt, bare hør her:

https://www.youtube.com/watch?v=f5bjJzJ-T4c

Ary – «Higher»

Den 21 år gamle trønderjenta Ary har funnet sin musikalske lykke i Bærum i samme miljø som blant andre CLMD, Carl Louis og Eye Emma Jedi. Noen i P3-korridorene kalte debutsingelen hennes «Higher» for Röyksopp i møte med Aurora Aksnes, noe som både er treffende og litt av et kompliment. Låta er produsert av Carl Louis (hans egen debut kommer 5. juni), men det ryktes at Ary kommer til å produsere en del av sin egen musikk selv også.

Elliphant – «Love Me Badder»

Elliphant er som hennes ekte navn Ellinor Olovsdotter avslører svensk og langt ifra fra Jamaica. Musikken hennes er derimot mye nærmere en karibisk øy enn henne selv, hvor hun blander svenske poptradisjoner med en sterk reggae/dancehall-estetikk som tidligere har fått henne listet her på P3 med «Down on Life» og «Music is Life». Nå er hun klar med første låt fra hennes kommende album – en ganske cheesy og streit, men ekstremt catchy låt om å være keen på bad boys, som fort kan bli hennes virkelige gjennombrudd.

Alyxx Dione + Jason Derulo – «Chingalinga»

Alyxx Dione er så fersk i gamet at hun ikke har en Wikipedia-side om seg selv engang. «Chingalinga», hvor hun har med sin label-boss Jason Derulo er derimot så catchy med et så stort hitpotensiale at vi spår den wikipedia-siden til å være oppe å gå innen maks en uke.