Ny musikk på P3

Catfish & The Bottlemen, Casey Veggies + Dej Loaf og Royal Blood er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg seks nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Casey Veggies + Dej Loaf – «Tied Up»

Inglewoodrapperen Casey Veggies har på «Tied Up» – som må være sommerens fineste rap & beat-låt – fått med seg stjerneskuddet Dej Loaf. Og for å ta det åpenbare først som sist, «Tied Up» låter like friskt som en vegetarsandwich smaker, hvis du skjønner hva jeg mener. Uansett, Casey Jones, som han egentlig heter, er åpenbart glad i grønnsaker. Gutten har nemlig gitt ut hele fem mikstaper på indieselskapet Peas N’ Carrots, og en av de tapene har selvfølgelig fått navnet «Fresh Veggies». Så sæla på, smør deg niste av loff og friske grønnsaker, gå til favorittstranda, hør på P3 og gled deg til «Tied Up» dukker opp. Det kan bli et sterkt øyeblikk.

Royal Blood – «Little Monster»

«Rocken er død!», «EDM er ungdommens nye opprørsmusikk!», «Kygo er sin generasjons Jimi Hendrix» osv. Selvfølgelig er ingen av disse utsagnene sanne, i hvert fall om du spør de to gutta i Royal Blood. For med bare trommer, bass (ja, det er bass faktisk) og en ryddig røst har nå Mike Kerr og Ben Thatcher blitt et av klodens mest lovende musikkformidlere. Og det bare to år etter bandet ble grunnlagt. «Little Monster» er den fjerde låten vi i P3 lister fra guttas selvtitulerte debutalbum, og kanskje det beste eksemplet på at rocken lever i beste velgående også i 2015.

Catfish & The Bottlemen – «Homesick»

Det walisiske bandet med det elendige navnet (som er hentet fra vokalist Van McCanns første musikalske minne av en uteligger som spilte på flasker) ga i fjor ut sin svært fengende debut The Balcony. «Homesick» er nok et vitnesbyrd på hvilken enorm evne bandet har til å lage singler. Er du fan av Two Door Cinema Club eller The Strokes vil du garantert finne nerven i din sang her.

Awa – «Obvious»

17 år gammel og svensk – med verden for sine føtter. Awa Santesson–Sey synger som Ariana Grande, men med et hint av rasp. Sånt blir det fin musikk av. Awa vant som 15-åring svenske X Factor, og har siden holdt en relativt lav profil. Nå er hun imidlertid klar til å satse ordentlig – med en norskprodusert og solid popsoullåt. Det skulle ikke forundre meg om hun blir å finne i interkontinentale samarbeid i året som kommer.

Aleksander With – «Better»

Det er ikke alle reality-deltakere som har en oppadgående kunstnerisk kurve, men skal man tro «Better», den nyeste singelen til Aleksander With, er det tilfellet her. Den er skrevet sammen med folk som har jobbet med Lana Del Rey, Hurts og Olly Murs, viser en modnere og mer særegen artist enn tidligere. I tillegg har han grodd et skjegg, det er jo noe å ta med seg.

Flo Rida + Robin Thicke + Verdine White – «I Don’t Like It, I Love It»

Én uspiselig fyr, ett tvilsomt ordspill og én gammel bassist utgjør trioen som muligens lager årets sommerhit på voksendiscoen. Den er hentet fra Flo Ridas nyeste EP My House, og med Verdine Whites (Earth, Wind & Fire) stødige funkbass kan den trygt kalles årets «Blurred Lines».