Ny musikk på P3

Silja Sol, Circa Waves og Halsey er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg ti nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Oral Bee + Mr Pimp Lotion – «Uten Stopp»

Anders Kranmo Smestad (36) fra Nesodden, aka Oral Bee, aka Beezy Mac, aka Pimp Smestad, singeldebuterte allerede i år 2000 med sommerhitten «Penger». Han ble kalt harry og skamløs, musikken var cocky, provoserende, humoristisk og annerledes, men til tross for tidlig suksess og mye oppmerksomhet, havnet han etter hvert utenfor medienes og radioenes søkelys. Men produktiviteten har det aldri vært noe å si på; per dags dato har han gitt ut hele syv album, et halvt dusin med mixtapes, en best of-skive, og en selvbiografi, titulert «Livet Til En Norsk Boss». Nå i 2015 er han så definitivt tilbake i rampelyset igjen, med nye låter, fullbooket konsertkalender og sitt sjuende album, «Putter Det Ned 4Ever», som blant annet inneholder fjorårets sommersleger «Tennis», samt hans nyeste singel «Uten Stopp», med sidekick Mr Pimp Lotion på verset.

Les mer om Oral Bees liv, karriere og «comeback» her.


Nothing But Thieves – «Trip Switch»

Fem karer fra Essex I England utgjør det hittil ganske ukjente bandet Nothing But Thieves, som er aktuell med den rimelig Muse-inspirerte og BBC Radio One-favoriserte singelen «Trip Switch». Bandet ble etablert i 2012 og har spilt og turnert med band som Awolnation, Arcade Fire og Twin Atlantic.

Lost Frequencies – «Reality»

Belgiske Felix Da Laet (21) slo i fjor igjennom med megasommerhitten «Are You With Me», som toppet hitlister over hele Europa. Med sitt trendye, tropiskakustiske sound, følger den populære oppfølgersingelen «Reality» i samme baner.

Circa Waves – «My Love»

Sommeren er på hell og du må kanskje begynne å bestemme deg for hvilke av sommerflørtene du skal gå for. Britiske Circa Waves kan nok ikke gi deg svaret sånn direkte med muntre «My Love», men låtens godlynte driv vil nok peke hjertet ditt riktig vei. Det skal nemlig godt gjøres å lage en mer jovial, treminutters poprockfeiring enn hva Liverpoolbandet har gjort med «My Love».

RHODES + Birdy – «Let it all go»

Husker du London Grammar med «Waisting My Young Years”? Den myke balladen som både fremkalte smilende gåsehud og tunge, trillende tårer i fjor vet du. Nå har briten David Rhodes som gjemmer seg bak artistnavnet RHODES slått seg sammen med den nitten år gamle sangerinnen Jasmine Lucilla Elizabeth van den Bogaerde, eller Birdy som hun (heldigvis) kaller seg. Sammen har de skapt et lignende fenomen av en låt, «Let It All Go». Låta er faktisk så godslig at den kan sees på som den musikalske ekvivalenten av et luksuriøst Snuggie-teppe. La høsten komme!

Gorgon City – «Saving My Life»

Gorgon City er ikke de eneste britene som har inntatt listene denne uka, men hva musikalsk uttrykk angår er de soleklart mest britisk. Dyp bass, housedriv, garageproduksjon og et refreng du kommer til å nynne på langt ut i november. Hvis du lurer på hva Gorgon betyr kan vi forresten melde at en Gorgon er en kvinnelig skikkelse fra den greskmytologi og at ordet betyr grufull. Men gutta er ikke bare interessert i greskmytologi, navnet er også en hyllest til dancehall-legenden Don «Ninjaman» Gorgon. Vær så god!

Served – «La meg være ung»

Det er ikke hver dag nye popgrupper ser dagens lys i Norge. Derfor synes vi det er ekstra stas at Christine, Marian og Thea har dannet Served og at de får oss til å tenke på tidlig Sugababes aka alt som var godt på begynnelsen av 2000-tallet. «La meg være ung» er noe så beskjedent som et sensommeranthem for alle som er unge og vil gjøre sine egne feil for å lære av dem, så vær så god – denne er til deg!

Halsey – «Ghost»

20 år gamle Ashley Frangipine ble plukket av et plateselskap som så mange andre i hennes generasjon – via filmer av henne selv som synger på Youtube. En tidlig versjon av låta «Ghost» var faktisk den som skaffet henne en stor del av oppmerksomheten. Halsey har allerede bygd seg opp en stor fanbase som elsker henne høyt på sosiale medier og på fredag kommer debutalbumet hennes, Badlands. Vår egen Lido (eller strengt tatt Halseys egen – de er kjærester) har produsert et spor på plata også. Vi spår stor stjernestatus på den blåhårede jenta fra New Jersey!

Antarctigo Vespucci – «Save Me From Myself»

Én ting er at det amerikanske punk/powerpopbandet Antarctigo Vespucci tar navnet sitt som et ordspill på den italienske oppdageren Amerigo Vespucci (hva hadde skjedd om han oppdaget Antarktika i stedet for Amerika?), det andre er at deres fabelaktige debutalbum heter Leavin’ La Vida Loca. Bandet består av folk fra mer eller mindre kjente konstellasjoner som Bomb The Music Industry! og The Gaslight Anthem. Navnet uttales «antarktigo vesputsji».

Silja Sol – «Trærene»

Ikke lang tid har gått siden Silja både var i Urørtfinale og ble spellemannominert for debutalbumet På Hjertet, og like over nyttår slippes andrealbumet Væremeh – hvorfra fenomenale «Trærene» er første singel. Som man nå er vant, er det fortsatt catchy skråblikk som gjelder; i tillegg må man kunne påstå at dette er hennes beste radiolåt til nå. Hun har vunnet mange hjerter allerede, og det blir flere etter man får høre denne.