Ny musikk på P3

Skrillex med The Doors, Nico D, Samsaya og flere har fått plass på ukas spillelister.

Syv nye låter på P3s spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Samsaya – Breaking Bad

Samsaya. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Samsaya. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Det kan virke som om Samsaya virkelig har funnet retningen på sitt kommende andre album, Summer of Sam (mai 2012), som følger opp debuten Shedding Skin fra 2004, og som hun gir ut på sitt eget plateselskap 3mm. Vi har allerede spilt ”Superhero” herfra og nå har hun tatt frem skarptrommene og mener alvor med popkruttet ”Breaking Bad”.

Nico D – Soul Searching

Nico D. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Nico D. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Den Oslo-baserte reggaestjerna Nico D hørte du sist på P3 med låtene ”Star” og ”Ruff Times”, hvor sistnevnte havnet helt på toppen av den jamaicanske radiolisten. Nå er han snart klar med debutalbumet sitt, og ”Soul Searching” er første låt ut. Selv om vi er i årets tristeste vintermåned, føles det litt som sommer når Nico D får opp temperaturen med denne gladlåta.

Twin Atlantic – Free

Twin Atlantic. (Foto: Promo / myspace.com/twinatlantic)
Twin Atlantic. (Foto: Promo / myspace.com/twinatlantic)

Gutta i Twin Atlantic har seilt til ganske god medvind i Storbritannia siden de ga ut sitt første album i 2009, men i Norge er de foreløpig relativt ukjente. Fra deres andre album, Free, har vi funnet fram tittelsporet for å gi deg frisk skotsk alternativ rock.

Gabrielle Aplin – Home

Gabrielle Aplin. (Foto: Promo / gabrielleaplin.co.uk)
Gabrielle Aplin. (Foto: Promo / gabrielleaplin.co.uk)

19 år gamle britiske Gabrielle Aplin begynte å bygge opp fanbasen sin for tre år siden da hun, som så mange unge håpefulle, begynte å legge ut covervideoer på Youtube. Den talentfulle jenta fant etter hvert folkpopen som har resultert i tre egenutgitte EPer. Den siste i rekken, Home EP, kom 9. januar og det er herfra vi nå har hentet det vakre tittelsporet, som viser Gabrielles teft for både tekst og melodi.

Youngman – Who Knows

Youngman. (Foto: Promo)
Youngman. (Foto: Promo)

Simon Smith heter han, den britiske gutten som er spådd til å bli 2012s mannlige Katy B, med sin silkemye soulstemme tidsriktig plassert på elektroniske beats, signert blant annet Skream, Benga og MJ Cole. Faren hans var visstnok en legendarisk drum’n’bass-DJ, Youngman selv er godt skolert fra musikkprogram på skolen fra han var 12 og har i tillegg en grad i musikkmanagement – for å forstå bransjen. Han får oss til å tenke på gammel Craig David og det heier vi ekstra på han for.

Skrillex + The Doors – Breakn’ A Sweat

Skrillex + The Doors. (Foto: Promo)
Skrillex + The Doors. (Foto: Promo)

Sonny Moore er den 23 år gamle amerikaneren som tidligere var vokalist i metalcore-bandet From First to Last, og som nå lager elektrohouse og dubstep elsket av folk over hele verden.Med 70 millioner (!) visninger på Youtube og en EP som lenge har vært en av de aller mest streamede på Spotify i Norge, er han trolig den enkeltpersonen som i størst grad har bidratt til å gjøre dubstep til en del av vår tids populærmusikk. “Breakn’ a sweat” er et samarbeid med de gjenlevende medlemmene av The Doors, et samarbeid som ifølge gamlegutta var både gøy og lærerikt og et samarbeid som garantert kommer til å provosere fans av The Doors.

Redlight – Get Out Of My Head

Redlight. (Foto: Promo)
Redlight. (Foto: Promo)

Den britiske produsenten Redlight har lenge boblet i undergrunnen i Storbritannia, hvor han også har laget DJ-shows på BBC Radio 1xtra og nå er å høre på Londonkanalen Rinse. Flere av låtene var å høre når store DJs spilte på festivaler i sommer og nå kan det virke som om Redlight er klar for å ta steget ut i allemannsland med dette fyrverkeriet av en hyllest til dancemusikken. “Get Out Of My Head” byr i tillegg på vokal av tidligere britiske X Factor-deltager Nicole Jackson.